Reklama

Reklama

VOD (1)

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (457)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona řadím k hercům, které jsem schopen akceptovat v podstatě v jakékoliv roli. Musel by hrát neskutečně špatně napsanou postavu ve filmu podřadných kvalit, aby mě štval. Bohužel přesně to platí o jeho úloze v Kursu sebeovládání. Chápu, že si na stará kolena musí přivydělávat, třeba i v naprosto tuctové komedii s Adamem Sandlerem, přesto mě jeho účast v tomto snímku mrzí. Myšlenka filmu mi vadila od prvních minut. Sandler hraje notně zdráhavého debílka, kterého mátě chuť nakopnout, aby se zmohl k nějaké aktivitě (ostatně jako vždy). Být v jeho kůži, po deseti minutách strávených ve společnosti psychopatického Nicholsona bych buď spáchal sebevraždu, nebo vraždu. Celou zápletku tvoří řada nedomyšlených vtipů, které, nenechte se zmást, nejsou o nic sofistikovanější než v kterékoliv jiné „sandlerovce“. Opět zde nechybí zástup „zaručené vtipných“ hereckých čurdařů, z nichž není trapný pouze John Turturro (i když, pravda, vyholený John C. Reily v mnišském rouchu měl taky něco do sebe). Korunu celému tomu chaosu nasazuje pointa, sice snadno „vytušitelná“, nicméně pointa natolik dementní, že jsem se ani neodvažoval brát ji při zvažování možných zakončení v potaz. Nejenže veškeré předchozí dění naráz ztrácí smysl (alespoň v té rovině, ve které jsme jej celou dobu vnímali), ale pokud šlo skutečně celou dobu o tak nepatrnou změnu v hrdinově chování, proč toho bylo dosahováno podobně brutální cestou? 35% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Visáč, Jordan, salamandrr ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku jsem se na dlouhé chvíle přestal bavit, ale druhá půlka vše napravila. Hlavně díky Jackovi Nicholsonovi, výstižným "cameo" (hlavně Johna McEnroa jsem si vychutnal :) a "překapivé" pointě to byla nakonec nadprůměrná (tak 70%) komedie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nebyť skvelého obsadenia, bol by Anger Management iba ďalšou priblblou hollywoodskou komédiou, ktorá smeruje všade len nie tam, kde nakoniec skončí. Scenár a réžia rozhodne nie sú jej devízami. Ale herci v hlavných aj vedľajších úlohách ju zachraňujú a vyťahujú nad priemer. Síce nie decentná a elegantná oddychovka, akú by sme čakali od filmu s Jackom Nicholsonom, ale určite veľmi zábavná oddychovka, akú by sme nečakali od filmu s Adamom Sandlerom. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pobavila jsem se. A to říkám s plným vědomím a svědomím člověka, který naprosto nic nečekal, a jestli něco, tak trapas. Přelet nad kukaččím hnízdem to teda, Jacku, není, ale když ty umíš zahrát všechno - a s grácií. Psychosedánky mě asi pobavily ze všeho nejvíc a taky asertivní John Turturro :-)), ale co bylo zoufalé - po milionté "citové vyblejvání na stadionu+mikrofon+cedule" - na to už by měl být nějaký filmový předpis. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal od "sandlerovky" nějaké velké umění... proto se na ně nekoukáme. Přiznám se, že Adama Sandlera mám ráda, jeho komika mi rozhodně nevadí a tenhle snímek patří jeho lepším filmům. Půlka filmu je docela zábavná, řada vtipů je jako vždy trapná a nevtipná, ale pořád jde o docela slušnou komedii s pár roztomilými momenty. A těch cameo rolí... radost pohledět. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

"I feel pretty, o so pretty...". Teda když slyšíte tuhle vypalovačku z úst Johna Turturra a následně si jí švihnou v tandemu uprostřed doprávní zácpy i Sandler s Nicholsonem, nemůžete tuhle věc zatratit už jenom z principu. Pravda, jedná se o ne příliš orginální zapletenec a příběh skýtá množství hlubokých mezer, proč to ale řešit, když tu o něco takového nejde. Důležité je, že Sandler je stejný idiot jako všude jinde a Nicholson je zase ten správně slizký parchant...a proto je máme tak rádi. Film vyšvihává nad průměr hlavně obstojný zástup opravdu ZÁBAVNÝCH cameo roliček (Harrelson je k nakousnutí :) a koneckonců i svižná režie s pestrobarevnou koláží rozmanitých kontrastů jednotlivých prostředí (nádherná zahrada s mnichy VS zašedlý New York). Ok, bavil jsem se obstojně... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má jednu super scenu z J.Mcenroem, par vynikajicími vtipy a dorbými výkony panu Nicholsona a Sandlera. Mezi US komediemy to lepší. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nicholson byl výborný, Sandler se dokázal udržet v mezích snesitelnosti, Marisa Tomei vypadá čím dál tím lépe, ale jinak je ten film spíše za 2 a 1/2 než za tři hvězdy. Pobavila mě minirolička Heather Grahamové ("tlustá jako prase" :) ) a taky John McEnroe, rozčilil mě ten trapný, hnusně americky přeslazený výstup na stadionu, hlavně vložka se starostou Giulianim. Třikrát FUJ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, tak na úkor toho, kdo se tam proti sobě utká jsem čekal daleko větší zábavu, než průměrnou komedii, bez špetky nápadu, kde Adam Sandler hraje jako obvykle uťápnutýho troubu a Jack Nicholson si to jako správně vyšinutej magor na něm všecko smlsne, tak aby to nakonec mělo smysl a mohlo to na konci skončit tak, jak jsem to už v několika filmech viděl. Každopádně se na to koukat docela dalo, ale že bych se na to podíval znovu s radostí, to už tvrdit rozhodně nemůžu. Jde hlavně o to, že ti dva mě zklamali, to je asi to jediný proč nemůžu dát víc. A tři hvězdičky už jsou řek bych docela dost, na to co tady nakonec předvedli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Absolútny trapas, nič viac nie je táto ako že komedia bez deju. Ostatným čo hodnotia film stačí asi že tam hrá Jack Nicholson(a jeho klasická ksichtová póza) ale ten rovnako ako Adam Sandler je vo svojej úlohe úplne nevýrazní a na viac, tie scénky čo majú byť ako že komické sú len povrchné žváchance bez kúska vtipu, ozaj len málo toho trošku vydareného sa tu udialo a tak som si musel pretrpieť vyše polovicu najhoršieho filmu zo Sandlerom čo som videl a to som myslel že horšie než Veľký tato to už nebude. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $135,645,823Tržby Celosvetovo $195,745,823/20%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na "sandlerovku" překvapivě snesitelné, ne až tak stupidní a místy i opravdu vtipné. Zásluhu na tom nemá Sandler, ale především skvělý Nicholson. Pokus o děj s pointou je trapný, ovšem celkově jde o koukatelnou a solidní nenáročnou podívanou. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teď jsem si to dal téměř po dvaceti letech a zraje to jako víno. Hvězdami přecpaná komedie pro dobrou náladu, kde jsou všichni dobří, ale Nicholson je naprostý zvíře. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máte problémy se vztekem? Svěřte se do péče doktora Buddy Rydella! Potřebuje vaše okolí, aby jste prodělal (velmi) dramatickou proměnu? Svěří vás do péče doktora Buddy Rydella!.... . Komedie s A.Sandlerem jsou většinou lehce popsatelné, ale zde na vás čeká jeho civilizovanější podoba s výtečným J.Nicholsonem. To, jak sehrál svůj part, ve mě i po skončení zanechává moc dobrý pocit. A tleskám roličce J.McEnroe. Samozřejmě, že se i zde dočkáte trapných pasáží, ale určitě se i občas pobavíte. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Blondie - "Heart of Glass" ,2. Jimmy Buffett - "Margaritaville" ,3. West Side Story - "I Feel Pretty" ,4. Louis Armstrong - "Mack The Knife" ,5. Smash Mouth - "Why Can't We Be Friends?" ,6. Bee Gees - "How Deep is Your Love" ,7. The Rolling Stones - "19th Nervous Breakdown" ,8. The Rolling Stones - "Street Fighting Man" ,9. Michael Jackson - "Scream" ,10. Santana - "Black Magic Woman" ,11. Carl Douglas - "Kung Fu Fighting" ,12. The Who - "Won't Get Fooled Again" ,13. Tori Amos - "China" ,14. Louis Prima - "When You're Smiling" ,15. Jane's Addiction - "Stop!" ,16. Van Halen - "Ice Cream Man" ,17. Cream - "Strange Brew", ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z tech lepsich Sandlerovo filmu, u kteryho je nejvetsi problem nevyrovnanost deje, misty to je naklad jak hovado, ale pak se zase treba chvily nic moc nedeje. Jinak vtipy jsou fakt paradni, Nicholson a Sandler se k sobe docela hodi a oba jsou perfektni a navic tu je spousta skvelejch cameo roli, z nichz hlavne za zminku stoji Turturro, Reilly a Harrelson. Skvela zabava. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vztek je jediná věc, které se nezbavíš tím, že ji ztratíš." Jsem ochoten navštěvovat Kurs sebeovládání, protože doufám, že se ho stále ještě účastní věčný student John McEnroe. Kdyby tam náhodou nebyl, tak mi stačí psychopat Dr. Rydell, "tlustá" Kendra, stresové situace báječně zvládající Chuck či vynervovaný buddhista Arnie Shankman, protože s těmi je taky sranda. Poněkud smutnější je fakt, že hlavní trouba Dave nebyl zdaleka zábavný tak, jak mohl a měl být. ()

Reklama

Reklama