Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o dvou bývalých amerických prezidentech. Russell P. Kramer a Matt Douglas spolu vždy soupeřili o politické vavříny slávy. Dvakrát proti sobě kandidovali na post prezidenta. Oba byli úspěšní. Nejprve uspěl Kramer za republikány a o čtyři roky později pro změnu za demokratickou stranu kandidující Matt Douglas. Ani jeden z nich svůj mandát neobhájil a Matt Douglase v dalších volbách poráží Haney. Za jeho pobytu v Bílém domě propuká korupční aféra a Haney se rozhodne vše hodit na Kramera. Ten si to ale nechce nechat líbit. Vyvolanými okolnostmi jsou oba exprezidenti uneseni vládním vrtulníkem. Podaří se jim uprchnout, vrtulník krátce poté exploduje a oni jsou teď sami v divočině. S postupem času se jejich vzájemná averze tupí a oba pochopí, že musí spojit své síly, aby celý skandál rozlouskli. Po řadě veselých příhod tak nakonec přeci jen začínají celou aféru pomalu rozplétat, až ji nakonec společně vyřeší. (Sir-Filip)

(více)

Recenze (26)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Já nevím jak vy, ale kvůli té závěrečné scéně s oním citátem "Mí drazí Američané" jsem klidně čekal tu hodinu a půl. A nijak jsem toho nelitoval - když se setkají dva ex-prezidenti USA (miláček lidu a playboy, hádejte kdo hraje koho:)) a někdo se rozhodne je oba zdiskreditovat nebo (v optimálním případě) zlikvidovat, zatímco stát řídí viceprezident s politickou obratností Ace Ventury (ty hlody se nedají zapomenout), vzejde z toho skvělá komedie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle film asi ocení především Američani, protože tady hrají dva bývalí prezidenti Ameriky a většina těch legračních scén vychází z toho, co si oni dovolí k lidem a co si lidé dovolí k nim. Jelikož ale máme na trůně prase, nejsem překvapenej vůbec ničím a tak jsem se snažil zaměřovat na tu druhou linii legrace, která to shodou okolností v klidu ovládla a tak jsem se na ty necelé dvě hodiny i tak příjemně pobavil. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Roli Jamese Garnera měl zcela evidentně hrát Walter Matthau. Ale obávám se, že ani tak by to nebylo nic moc. Velmi slabá komedie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vtipná fraška na americkú politiku so skvelým ústredným duom Lemmon a Garner, ktorým sekunduje Dan Aykroyd. "Otec, mama, sestra, brat - čo pako, to demokrat!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Segal, který je specialistou na komediální žánr se pustil do serioznější komedie s politickým podtextem. Obsadil dvě herecké legendy, které byly i přes svůj vysoký věk ve vynikající formě, ale pozapomněl na jednu důležitou věc: na diváka. Je sice hezké, že se pustil do "náročnějšího" tématu kritiky americké politiky přes komedii, ale našinec není cizinec a tyhle problémy ho moc nezajímají. Co mám z toho, že americký politický systém je ohrožen? Nulová záživnost se spolehlivě dostavila a tohle není komedie pro mě, ale pro drahé Američany. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrná komedie, kterou táhne nahoru zajímavý nápad a skvěle herecké duo, které se dokonale doplňuje a zajišťuje všechny vtipné situace. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Na papíře to určitě znělo dobře, ale výsledek je velmi rozpačitý. Při sledování jsem se nezasmál ani jednou, čemuž pomohly také nevýrazné herecké výkony. Všechno bylo nudné a podprůměrné. Naprosto zapomenutelný film. Samotný děj má samozřejmě svá hluchá místa a pochybné momenty, ale nad tím jsem ochoten mávnout rukou. Po hlubokém zamyšlení si vlastně říkám, proč se tvůrci domnívali, že můžou natočit skvělou komedii z politického prostředí. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Ne vyloženě špatná komedie, jenom s naprosto nevyužitým potenciálem v podobě skvělého hereckého zázemí hlavních rolí.. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, Jack Lemmon a James Garner jsou v rolích znesvářených exprezidentů, co jsou pod vlivem okolností přinuceni spolupracovat, ale přitom si neodpustí vzájemné jízlivosti a št'ouchance, celkem zábavní a kromě komediální linky si film udržuje i docela slušné napětí. Kdyby se ještě tvůrci vyvarovali některých přehnaně patetických scén, bylo by mé hodnocení vyšší. Takto je to pouze za slušné tři hvězdičky. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Prezidentská komedie , v níž dvě bývalé hlavy státu , jeden republikán a druhý demokrat , odhalí skandál v Bílém domě a zároveň při své cestě poznají skutečnou Ameriku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hoci film oslovuje najma americke publikum, da sa na tom perfektne zasmiat, Lemmon sa pre komedia snad narodil a hoci tu chyba jeho verny komedialny kamos Matthau, vynharadzuju to ostatni herci ako Dan Aykroyd /Bratri Bluesovi, Spies Like Us/ a doslova perfektna rezia Segala. Dialogy su prepracovane a ani v strede nehrozi nuda : 95 % ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I přes mírnou stopáž to mohlo být klidně ještě o kousek kratší, ale dvojice Lemmon/Garner to po celou dobu spolehlivě táhne nahoru díky vzájemnému špičkování, takže o fóry není nouze, přičemž závěrečná scéna je asi nejlepší na celém filmu. Žádný zázrak, ale na jedno pohodové podívání jo. 70% ()

strixsr 

všechny recenze uživatele

O co méně známá, o to více senzační komedie pro všechny co se chtějí od srdce zasmát. ,,Sny jsou jako děti...:-)) ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Docela vtipná, průměrná a neškodná komedie. Nic bych jí nevytkla a na "mí drazí američané" jsem čekala celý film a taky jsem se zasmála. Byly tam opravdu vtipné momenty, ale také hluchá místa. Kdyby bylo jiné hodnocení, tak bych dala 2,85. ()

Chegi 

všechny recenze uživatele

Skoro neznámá ale vtipná komedie o nesourodém páru, nuceném spolupracovat: "To jsou zlatý pabědy. Dal mi je sám Gorbačov. Takový mám jen já a Reagan." :D ()

pipapaja 

všechny recenze uživatele

Zábavný americký film, podle kterého by se měly novodobé rádoby komedie učit. Sice nemuselo by to být tolik vlastenecké, ale opravdu skvěle jsem se u tohoto filmu bavil a ústřední dvojice byla opravdu super. Pokud se chcete zasmát koukněte se na tohle. ()

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama