Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal tupého poručíka Franka Drebina. Kdyby blbost nadnášela on by létal jako holub. Tentokrát ho z pohodlí důchodu vytáhne gangster Rocco, nebezpečný expert na bombové útoky, který se chystá uprchnout z vězení a zřejmě stojí i za připravovanou největší teroristickou akcí. Vypátrat jaký má být její cíl to je úkol přesně pro Drebina. Ten se má totiž vetřít do Roccovi přízně a zhatit jeho plány. I přes drsné poměry, které vládnou ve věznici se mu podaří zjistit, kde má bomba explodovat, ale nepodaří se mu varovat svoje kolegy, a tak se Frank musí ujat zneškodnění bomby uprostřed udělování cen Oscara úplně sám...No trošku ve trojce začínali tvůrcům docházet nápady i gagy. Je to znát třeba v závěru filmu kdy se zcela zbytečně ocitáme na cenách Oscara. Samozřejmě některé gagy jsou vynikající, ale už jich tu není tolik a navíc tvůrci až moc tlačí na pilu a divákovi stále předsunují, že se musí smát za každou cenu. Rozhodně ocenuji, že s Drebinovými trampotami skončili včas a dalších pokračování už se nedočkáme. 80% ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen na vrcholu slávy ve filmu, který svým humorem strčí všechny komedie poslední doby hravě do kapsy - už jen díky doslova legendární smršti vtipnych scén na předáváním Oscarů. K tomu přidejte narážky na filmy jako star wars, jurský park, neuplátní, horečka sobotní noci,... Je zkrátka škoda, že dneska se už něco podobného jen tak nenatočí a komedie tak nějak spějí do bodu, jak je to prezentováno ve filmu absurdistán. Pro mě zkrátka klasika, u které se vždy královsky pobavím při každém dalším shlednutí...8/10. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Vážně, dej si bacha. Tady se člověk změní! - Vážně? A jak?! - Já býval bílej." , " Frank Drebin, vyšetřovatel. - Jo a já jsem Robert De Niro. - Pane Niro musíme jít dovnitř." , " Ahoj Ede, co se děje? - Franku, proč jsi včera nepřišel na mejdlo? - Ále nestihl jsem to, byl jsem na Village People, byl to slušnej nářez, vole." ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to pořád zábavné. To ano. Zatímco ale pod Zuckerovým vedením dokázal Drebin neskutečně bavit jedním vyjeveným kukučem a armádou smrtelně vážně pronášených hovadin, zde se hloupě pitvoří ostošest a hlášky jsou podstatně těžkopádnější. Škoda. Zhruba na stejné úrovni, jako pozdější Utopenec na útěku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo môžem tretej časti vyčítať, je to, že tá druhá a pre mnohých aj tá prvá bola takmer dokonalá. Kanonáda parodických a aj klasických fórov v každom zábere, od priemerných až po tie čisto geniálne, ktorých je možno o 3 a jednu tretinu menej, ako naposledy. No a nabudúce doporučujem Dreblinovi do väznice sieťku na mydlo, je to lacnejšie, ako stredoveké "chrániče". Síce jemu vlastne nespadlo, ale to je jedno, len tak pre istotu...A ten fór s podplácaním, čo som myslel, že je v dvojke, ale nebol, tak som myslel, že som si ho pamätal z trojky, kde som si ho tiež nevšimol, bol nakoniec vylučovacou metódou v jednotke. Kto sa má v tejto sérii sakra vyznať? Mne sa táto séria s narastajúcim vekom páči stále viac a viac, o čom to svedčí, radšej ani nemyslieť... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Složky v šanonu na Karlssonově klinice odkazují na americké skandály a záhady: důkazy při vraždě JFK, záhadné zmizení letkyně Amelie Earhart, zmizení odborového předáka Jimmyho Hoffy, údajně smazané magnetofonové pásky z aféry Watergate a fotografie bývalé televizní hvězdy a novinářky Heidi Fleiss, která v 90. letech vedla luxusní nevěstinec pro hollywoodskou smetánku. (Robbi)
  • V závěrečné scéně, když Frank (Leslie Nielsen) nasazuje Jane (Priscilla Presley) prsten, tak jí ho nasadí na nepřipravený prostřední prst, naopak připravený prsteníček zůstal bez odezvy. (Radowan)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama