Reklama

Reklama

Zrcadlení tmy

Trailer

Obsahy(1)

Pobyt ve tmě rozkryl Jaroslavu Duškovi vnitřní svět, na který ve filmu navazují setkání s inspirujícími bytostmi a místy. Poznání, že náš svět je naučená realita, kterou můžeme měnit, podpoří udivující návštěva CERNu, koupání v zamrzlé řece, setkání s divokou delfínicí v Irsku, s dětmi, které vidí i se zavázanýma očima, s čistou podivuhodnou přírodou a dolmeny Korsiky, s veselými Maory, pilnými včelami a další. S lehkostí a humorem Jaroslava Duška vstoupíme do vnitřního klidu a harmonie, kde nejsou obavy a strach, kde žije především radost a svoboda. (Aerovod)

(více)

Recenze (20)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vím, o čem autoři snímku mluví, ale nejsem si jist, jestli jejich poselství, je-li jaké, dokáží rozklíčovat i další diváci. 1) Mám Jaroslava Duška rád jako herce i jako představitele alternativního vnímání světa. Umí pregnantně formulovat myšlenky a jako popularizátor filosofie new age je přesvědčivý._____ 2) Zde však předvedl jen chaotickou směsku dojmů. Pořad působí spíš jako hezký výlet na Korsiku než jako cokoli jiného._____ 3) Na pět let práce velmi chabý výsledek. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Pobyt ve tmě nás může za určitých okolností přenést až k dalekému břehu osvícení, ale velká část duchovně hledajících bohužel netuší, jak tuto metodu záměrně a účelově používat. Jakožto zdejší hororový expert jsem s temnotou pochopitelně konfrontován neustále a za takových okolností zkrátka nemáte jinou možnost, než temnotu přijmout a vyrovnat se s ní bez předsudků a citových vazeb, ať už pozitivních či negativních. To je klíč k nalezení světla a k tomu, abychom přijali to, co čeká na druhé straně. Pan Dušek v této náročné zkoušce obstál na výbornou a já tak dokumentu Zrcadlení tmy uděluji plných pět hvězd. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to takový cestopisný dokument , kde nám Dušek odhaluje svůj vnitřní svět. Raritní záběry jsou plavání s delfíny, ale někde jsou dlouho jen mluvící hlavy, které mě někdy až unavovaly. Je to takové přednáškové turné. Dušek je mi sympatický a jeho skalní fanoušci budou určitě hltat vše co řekne. Blbé je, že se v dokumentu vyskytují samí podobní lidé a chybí opačné názory. Humor se vyskytuje jen v úryvcích představení. Musím ocenit jak inteligentní Dušek velmi dobře formuluje věty a k tomu jim vtiskuje takovou ležérní naléhavost. Vnímání je podle Duška důležitější než myšlení a tak si můžete vyslechnout hlášky jako "Proud života prostě proudí". Když říká že třicet dní v pohodě nejedl, uvědomil jsem si jak málo stačí člověku k životu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

"Tato země (planeta) má dostatek potravy pro všechny. Ale nemá dostatek pro naši chamtivost. Tu není schopná nasytit." ()

zette 

všechny recenze uživatele

Netvrdim, ze mnohdy nema Dusek pravdu. Vesmes je to ale stejne jenom takove tlachani, ktere podle me na celovecerni dokument nestaci. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nádhera...nemusí každý přijmout vidění světa JD, ale přemýšlivý si uvědomuje aspoň tolik, že je to jistá názorová protiváha světa "který je nám předkládán jako jediná realita". ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Žonglování s oblíbenými rekvizitami s hlavičkou, ovšem s trestuhodnou absencí Jardova bytostného tématu sexuality v jinak snaživém scénáři. Jaroslav jednorozměrný, prostě málo česneku ()

luczi odpad!

všechny recenze uživatele

Jarda Dušek je skvělý improvizátor a bavič, když mluví o přírodě a jejím kouzlu, velmi mě to baví, v druhé polovině tohoto "dokumentu" však zabrušuje do témat, o kerých neví ani zbla a jede svou New Age agitku (na kterou už pár lidí doplatilo svým zdravím či ještě hůř)....a to mé vnitřní vědomé já opravdu bolí. Jarda využívá svého charisma a založil si na něm živobytí, proč ne, je to herec, co jiného by měl taky dělat. Problém nastává ve chvíli, kdy pohlcen svým mesiášským komplexem zcela ignoruje kritické myšlení a pouští se do témat, ve kterých snad ne vědomě dává prostor usvědčeným šarlatánům a podvodníkům. Ještě pořád chci věřit, že je to jen nedostatkem soudnosti či vytvořeným kultem osobnosti s obrovskou nekritickou podporou své narcistní skupiny, která se ráda utvrzuje ve své výjimečnosti (my jsme ti probuzení), než zcela vypočítavým způsobem obživy sebe a svého divadla. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Vo filme rozhodne odneznelo zopár zaujímavých myšlienok a filozofií.Ale ten Dušek.???Ten už je na druhej strane nech už je to čokolvek. ()

jemine odpad!

všechny recenze uživatele

Typické narcistní blábolení Duškovo, jalové polopravdy určené uším prostých duší. Čili pro kotlíkáře, ezokozy a lesany dobrý, ale jinak... ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Každý má svůj život, Nikomu ho neberu. Jestli pana Duška baví tohle, je to v pořádku. Ať si užije. Určitě je spokojenější, jak kdyby ráno nastoupil na šichtu do gumárny s rozličným mixem spolupracovníků z bývalé Stalinovy rozlehlé země.. Závěr: pro mě nezajímavé, kdo chce se může podívat. Proto i hodnocení lítá sem a tam. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Filmu nelze dát méně!! :)) Taková výborná kolekce veškeré životní filozofie, vědomostí a životních zkušeností Jaroslava Duška. :) ()

confisio 

všechny recenze uživatele

Setrváním ve tmě můžete probudit svá neočekávaná vnitřní světla. Neuspokojuje vás svět, ve kterém žijete? Jste spolutvůrcem jeho reality. Nemusíte za každou cenu spočinout ve tmě, abyste rozšířili své obzory. Možná vám postačí shlédnout tento film. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Podobných bláznů jako je Dušek najde každý z nás ve svém okolí tucty. Jistě lidé asi rádi propadají podobným fantasmagoriím, jednak je to pohodlné a navíc, když o tom mluví ten týpek z Pelíšku, tak se tomu víc věří. Mne to směrem k lidské populaci přijde poměrně nebezpečné a podobné myšlenky bych spíše pasoval do čtrnácteho století. ()

Reklama

Reklama