Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětidílná válečná minisérie o obyčejných Australanech, kteří bojují v první světové válce v australských vojenských jednotkách ANZAC - Australia and New Zealand Army Corps. Každý z hlavních hrdinů vstoupil do armády kvůli něčemu jinému. Jeden z mladického vzrušení, druhý z hrdosti a vlastenectví, další protože neměl zrovna co na práci a jiný aby se vzepřel svému autoritativnímu otci, jenž pro něj už vymyslel kariéru u jeho bývalého pluku v Anglii. Jejich osudy sledujeme celou válku od roku 1915 od bitvy u Galipoli, přes francouzské zákopy až po konečné vítězství nad Německem v roce 1918. Na počáteční nadšení a touhu stát se opěvovanými hrdiny se rychle snáší stín smrti a splínu, jak všichni kamarádi umírají. Ve válce totiž hrdinové neexistují, jenom mrtví a zranění. A válka stále nekončí, přestože podobná hadu krmícímu se svým vlastním tělem dříve či později zajde. (monolog)

(více)

Recenze (2)

soulless 

všechny recenze uživatele

Trošku rozporuplný počin. Některé díly jsou tam opravdu vynikající, některé ale drhnou jak šmyrgl o hubu .... co se týče bojů a humoru super úroveň, zbytek bohužel těžký fail, který mi celkový dojem kazil. Nicméně stojí to za to :) 6/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

1. díl Musím říct, že se mi tenhle seriál líbí. Když to srovnám třeba s Bratrstvem neohrožených, toto mi přijde mnohem realističtější a hlavně zábavnější. Přestože to není komedie, dočkáme se tu notné dávky humoru, obvykle provozované do té doby jen televizním bavičem Paulem Hoganem. Vůbec se nedivím, že za tuto roli byl zvolen nejoblíbenějším Australanem, protože hraje opravdu dobře a ty vtípky, který si dělá z oficírů nebo ze situace jsou příjemný. Žádná trapárna nebo hláška. Přestože první díl je trochu zdlouhavější, jak se všechno rozjíždí, líbil se mi hodně. Charaktery jsou dobře propracovaný, nikde člověk nemá pocit, že takhle by jednali jen vymyšlení lidé. A i herci jsou skvělí, kromě Hogana musím vyzdvihnout Andrew Clarka jako Martina Barringtona, právě toho, který se vzepře otci. I bojové scény jsou hezky natočeny, sice to nevypadá jako v Bratrstvu, ale to ostatně nevypadá žádnej bojovej film (a vsadím se, že ani skutečnost). A hlavní je, že si to nestrká šátek před oči. Uprostřed a na konci klidně umře postava, kterou jsme do té doby považovali za jednu z hlavních a tím pádem nezničitelnou. Jo, ještě takový malý srovnání s Bratrstvem. Oni opisovali, protože několik věcí je hodně podobných (básnička, románek s nemocniční sestrou, a to jen v prvním dílu). ()

Reklama

Reklama