Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Cival 

všechny recenze uživatele

... aneb jak dokáže otravný scénář mrzké kvality zhatit talent Dominica Seny a potenciál Nicolase Cage. Smutná záležitost se zatraceně nevýraznou Angelinou (příště jiný účes, prosím). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Možná, že automobilový fanoušek si na tomhle filmu něco najde, ale i tak nevěřím, že by se nenudil. Je to takové nemastné, neslané. Ani zábavné, ani tak blbé, aby se u toho člověk mohl alespoň zasmát. Prostě nuda, i přes přítomnost dvojice Cage-Jolie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - Cage jako zloděj-sympaťák, Duvall jako charakterní milovník koní pod kapotou ze staré školy, Angelina jako obvykle;), Vinnie Jones jako ne zrovna ukecaný ranař ve stylu Velkého Chrise ze Sbal Prachy A Vypadni, výborná hudba a hlavně a především bryndák v povinné výbavě pro všechny milovníky, nadšence a / nebo znalce těch krasavců nebo krásek na čtyř kolech, bez rozdílu pohlaví, vyznání, barvy pleti nebo čehokoliv jiného. Ale jinak je to hrozný béčko:) 70% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

S autíčkama jsem si hrál naposledy ve školce a ten zbytek žádný (tím méně filmový) orgasmus nevyvolá (i když se o to blonďatá Angelina svými hláškami, z nichž nejlepší je ta o souloži na kapotě, docela snaží.) Leč marně. 50%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage mi v poslední době připomíná Eddie Murphyho. Taky vezme všechno, co mu agent dohodí. Tenhle film mě vůbec nepřesvědčil o tom, že by tomu mělo být v dohledné době jinak (ale zatím jsem neviděl Kód Navajo). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když má člověk během tohoto filmu nutkání jít na hajzl tak prostě vstane, dojde na hajzl, vysere se, vrátí se zpátky a jestli chce stihnout tenhle film v celku a v té nejlepší kvalitě, bude ho to trvat nanejvýš šedesát sekund. Být to akčnější, možná by to měl za míň, ale tady to za míň určitě nestihne. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Žádnej scénář, hlavně, že je na co koukat. Hezký káry, hezký ženský a to je všecko. Pokud to někomu stačí, nic proti, ale já bych radši trochu víc toho příběhu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $101,648,571Tržby Celosvetovo $237,202,299║ Klasická Bruckheimerová pásová produkcia, kde sa striedajú lepšie momentky, hlavne keď sú nejaké tie nahánačky na autách tak to má šmrnc, z tými poslabšími ale celkovo to vyznie pre lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodne prumerny filmecek, ktery tezi jen z velkeho mnozstvi super bouraku a tim padem je dokonalou pastvou pro oci vetsiny muzske populace – ale ten scenar! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Původní verze je o několik kvalitativních tříd výše. Ovšem ani tato Senova není úplná ztráta času. Je to solidně odvedené průměrné řemeslo, které nenachází oporu ve scénáři a tak stojí vlastně jen na blbinkách herců. 60 sekund sice díky stopáži nejede na "plný plyn", ale ty dvě hodiny v jejich společnosti uběhnou nakonec celkem rychle. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Rabin: 1. Porsche Boost ,2. The Last Car ,3. Keys to Eleanor ,4. 50 Cars ,5. Sphinx ,6. Bad Man ,7. For the Cars ,8. Roundabend ,9. Meet the Team ,10. Memphis Jumps Elle ,11. The Throb ,12. Bad English ,13. Halls of Dalmorgan ,14. Big Drag ,15. Bad Carma , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čím platíš mechanikov? Gumovými medvedíkmi?“ 60 SEKÚND ma sklamalo už v kine a odvtedy sa to nezlepšilo. Neviem, kam sa podel povestný Bruckheimerov rozpočet, teda mimo tých parádnych áut, ktoré sa ale na film o autách len hriešne mihnú a zapadnú prachom bez toho, aby sme cítili vôňu benzínu. Začína sa to úžasnými úvodnými titulkami, lenže už veľmi rýchlo po nich sa to zvrtne v niečo, čo nie je ani akčné, ani napínavé (hrdinom kvôli čajovému mafiánovi Christopherovi Ecclestonovi nehrozí prakticky žiadne nebezpečenstvo, stačí pár hodín pred vypršaním deadlinu proste vypadnúť z mesta, ehm). Dobre, možno by som chcel priveľa, ale čo tak prepracovať vzťah dvoch rozhnevaných bratov a nešťastnej matky? Čo tak sa sa ponoriť do vety „ak sa chce človek živiť poctivo, musí makať dvakrát viac“? Čo tak prepracovať motív druhých šancí? Niekoľko dobrých hercov (otcovský Duvall, sympaťák Patton, správňacky fízel Lindo) sťahuje ku dnu totálne mdlý a absurdne prefarbený Nicolas Cage, ktorý ide na strašného autopilota a posiela ním celých 60 sekúnd do hrobu. Po predchádzajúcich bruckheimerovských peckách Skala a Con Air, v ktorých bol fantastický, je to nepochopiteľné (a asi aj neospravedlniteľné). Nevraviac o vyložených kastingových omyloch, ako sú Scott Caan, William Lee Scott a černoch s hadom. Ledva 60%, ak chcete hučanie áut, siahnite po RÝCHLO A ZBESILO. Vyloženým plusom sú scény s vtedy ešte len relatívne začínajúcou potetovanou dračicou Angelinou Jolie a drastickým Vinniem Jonesom v parádnej kladnej (!) úlohe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate po vsech strankach prumernej akcni film. Mame tu sice nejaky honicky, ale poradna je az zaverecna. Obcas se tu sice vystreli, ale jen malokdy. Herci jsou dobry, celkem pekna sestava lupicu a Cage je v pohode, Angelina sexy, ale nejaky extra vykony nepodavaj a ani to neni potreba. Za zminku jeste stoji paradni Eccleston jako zaporak. No a pribehove dostacujici, ale nijak komplikovanej dej se nekona, navic ma film dve hodiny, z toho prvni se jen dava dohromady parta a konec je protahovanej. A nejlepsi cast filmu, loupeze aut, jsou udelany jen v takovym rychlym sestrihu a clovek si to neuzije. Aspon, ze nektery auta jsou fakt paradni. Celkove proste kdyby se nekdo zeptal, proc se na film podivat, tak nevim, ale nejak se to vsechno stastne dalo dohromady, je to pekne a svizne natoceny a me se film libil. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Děj spíš o ničem a na ty auta taky moc vidět není. A zápletka mi přijde tak přitažená za vlasy, že jinde než v Tibetu by se to stát nemohlo. Vlastně ani nevím, proč jsem se na to díval, protože nic dobrýho tam nebylo. Jen jedna velká nablýskaná nuda. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Famózních dvoustopých strojů je tu jako holubů na Time Square, známých tváří ještě víc, o projevech, které by se daly považovat za herecké, je už ovšem nouze...příběh "když to neuděláš Ty, udělá to brácha, jinak zabijem Tebe" je obyčejný, zabalený do hávu 50-ti nadupaných automobilů, tak jedinečných, že samotné sestavení seznamu představovalo pro scénáristy největší překážku...sehnat vozy typu Jaguar XJ 220, Shelby Mustang GT 500 nebo Lamborghini Diablo, prohánět se jimi úzkými městskými uličkami a občas jim ulomit zpětná zrcátka, to byl masakr! ... Nicolas Cage je sympaťák každým coulem, svým nevinným kukučem dokáže ukecat, obelstít nebo usmlouvat každého, má volné pole působnosti, takže je jakýmsi středobodem filmu... Soundtrack se svým obsahem nešplhá do nebeských výšin, ale minimálně do vesmíru, protože tak našlapané songy se sejdou jednou za rok a rozhodně se podílejí na mém celkovém hodnocení filmu (btw. byl to první můj soundtrack)... a já říkám 60% 90 miliónů dolarů(rozpočet)/237 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama