Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s M: I 2 největší akční pecky léta 2000. Jo, byla to dost slabá letní sezóna. Papírově vše sedí, sexy námět, sexy auta, sexy obrázky videoklipaře Seny a k tomu v žánru prověřený Cage, sexy Angelina Jolie a další fajn herci. Ale chtělo by to zatlačit na nevýrazné postavy (detektivové, záporák) a překvapivě i na akci - sice se tu auta kradou ostošest, ale pořádné honičky se dočkáme až v závěru, což mi u takového filmu přijde neodpustitelné. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Bože, bože... Tušil jsem, že nepůjde o veledílo, tak jsem si připravil i další činnosti, abych plonkový čas ve filmu nějak využil. Takže jsem stačil napsat dva emaily, otevřít si v kuchyni víno, zjistil jsem předpověď počasí na zítra, manželka mi nadiktovala nákup... a čas mi příjemně uplynul až do sladkého konce, kdy zlosynové padli, druhdy desperáti odhalili svou citlivou, spravedlivou a skutečnou, charakerní a lidskou tvář a trochu nablblí policajti zase ostrouhali mrkvičku. Napětí a dramatu bylo jako šafránu, srovnatelně asi s příběhy Křemílka a Vochomůrky, takže rozdávat hvězdičky není v podstatě za co. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čím platíš mechanikov? Gumovými medvedíkmi?“ 60 SEKÚND ma sklamalo už v kine a odvtedy sa to nezlepšilo. Neviem, kam sa podel povestný Bruckheimerov rozpočet, teda mimo tých parádnych áut, ktoré sa ale na film o autách len hriešne mihnú a zapadnú prachom bez toho, aby sme cítili vôňu benzínu. Začína sa to úžasnými úvodnými titulkami, lenže už veľmi rýchlo po nich sa to zvrtne v niečo, čo nie je ani akčné, ani napínavé (hrdinom kvôli čajovému mafiánovi Christopherovi Ecclestonovi nehrozí prakticky žiadne nebezpečenstvo, stačí pár hodín pred vypršaním deadlinu proste vypadnúť z mesta, ehm). Dobre, možno by som chcel priveľa, ale čo tak prepracovať vzťah dvoch rozhnevaných bratov a nešťastnej matky? Čo tak sa sa ponoriť do vety „ak sa chce človek živiť poctivo, musí makať dvakrát viac“? Čo tak prepracovať motív druhých šancí? Niekoľko dobrých hercov (otcovský Duvall, sympaťák Patton, správňacky fízel Lindo) sťahuje ku dnu totálne mdlý a absurdne prefarbený Nicolas Cage, ktorý ide na strašného autopilota a posiela ním celých 60 sekúnd do hrobu. Po predchádzajúcich bruckheimerovských peckách Skala a Con Air, v ktorých bol fantastický, je to nepochopiteľné (a asi aj neospravedlniteľné). Nevraviac o vyložených kastingových omyloch, ako sú Scott Caan, William Lee Scott a černoch s hadom. Ledva 60%, ak chcete hučanie áut, siahnite po RÝCHLO A ZBESILO. Vyloženým plusom sú scény s vtedy ešte len relatívne začínajúcou potetovanou dračicou Angelinou Jolie a drastickým Vinniem Jonesom v parádnej kladnej (!) úlohe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $101,648,571Tržby Celosvetovo $237,202,299║ Klasická Bruckheimerová pásová produkcia, kde sa striedajú lepšie momentky, hlavne keď sú nejaké tie nahánačky na autách tak to má šmrnc, z tými poslabšími ale celkovo to vyznie pre lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí snímku v kině jsme domů jeli neuvěřitelnou rychlostí. Kamarád si myslel, že je Memphis Raines. 60 Sekund má v sobě tolik adrenalinu... Krásný snímek. Výborné dílo ve všech směrech. Navíc k tomu všemu hraje vynikající soundtrack, jak písničkový, tak hudební. Honičky jsou působivé a udělané profesionálně. Má ale i zápor. Nemám ani páru, proč je tady Angelina Jolie (ještě k tomu blondýnka). Do tohohle se nehodí. Její charakter v celém příběhu nic neznamená, tudíž je zcela zbytečný. Nic to nemění na tom, že 60 Sekund je pekelná jízda od začátku až do konce. Shelby Mustang GT 500? Už vím co chci k narozeninám. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Keď Kip (Giovanni Ribisi) uteká na ukradnutom Porsche, policajt prehovára do vysielačky, že ide po Wilshire Boulevard a o pár sekúnd na to pilot z vrtuľníku, že ide južne na most Vincenta Thomasa. V skutočnosti sú oba body na opačnej strane mesta. (Real Tom Hardy)
  • Když je Memphis (Nicolas Cage) v obleku v showroomu Ferrari, je v pozadí patrná česká vlajka. Ta je však pověšena opačně, než se má ve svislé poloze věšet. Dále je vidět ještě francouzská vlajka. (jfilaa)
  • Když Mephis (Nicolas Cage) ukradne Eleanor (Ford Mustang Shelby GT500 1967), je slyšet podřazení, ale obě jeho ruce jsou na volantu a Eleanor má manuální převodovku. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama