Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jako by se Dominic Sena snažil napodobovat Michaela Baye, ale prostě mu chyběly prostředky a trocha toho talentu. Příběh je zde hrozně laciný a hodně se divím zdejší oblíbenosti. Rovněž se divím hereckému obsazení, protože tady bych čekal něco naprosto jiného. Úsměvných hlášek je tady skutečně jen pár. Spíše většinu filmu pohltila nepříjemná nuda. Prostě jsem čekal mnohem víc. Docela mě to zklamalo. 2* dávám asi jen za pár pěkných bouráků. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Původní verze je o několik kvalitativních tříd výše. Ovšem ani tato Senova není úplná ztráta času. Je to solidně odvedené průměrné řemeslo, které nenachází oporu ve scénáři a tak stojí vlastně jen na blbinkách herců. 60 sekund sice díky stopáži nejede na "plný plyn", ale ty dvě hodiny v jejich společnosti uběhnou nakonec celkem rychle. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate po vsech strankach prumernej akcni film. Mame tu sice nejaky honicky, ale poradna je az zaverecna. Obcas se tu sice vystreli, ale jen malokdy. Herci jsou dobry, celkem pekna sestava lupicu a Cage je v pohode, Angelina sexy, ale nejaky extra vykony nepodavaj a ani to neni potreba. Za zminku jeste stoji paradni Eccleston jako zaporak. No a pribehove dostacujici, ale nijak komplikovanej dej se nekona, navic ma film dve hodiny, z toho prvni se jen dava dohromady parta a konec je protahovanej. A nejlepsi cast filmu, loupeze aut, jsou udelany jen v takovym rychlym sestrihu a clovek si to neuzije. Aspon, ze nektery auta jsou fakt paradni. Celkove proste kdyby se nekdo zeptal, proc se na film podivat, tak nevim, ale nejak se to vsechno stastne dalo dohromady, je to pekne a svizne natoceny a me se film libil. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jenom slabej odvar originální verze z roku 74. Zatimco v roce 1974 vzduchem lítaly skutečný auta, který řídili skutečný lidi a při bouračkách se mačkaly skutečný plechy, tak tady Nicolas Cage vesele lítá se svym na počítači vytvořenym Mustangem takovym způsobem, že kdyby to viděli bratři Wrightové, tak zblednou závistí. Eleanor je sice moc pěknej stroj, ale to je na tomhle filmu asi to nejzajímavější, což je dost málo. Navíc mně se stejně víc líbí Mustang z roku 73, kterej můžete vidět právě v originální verzi. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Kludne by sa to mohlo volat Rýchlo a zbesilo 0. Akurat to nie je tak zbesilo natocene ako neskorsie diely FF. Tiez je tu velky dôraz na rodinu ale bez blbych kecov. Namiesto kecov tu su činy, ked starsi brat Cage musi zachranit toho mladsieho Ribisiho. Zapletku to ma sympaticku, postavy su zaujimave. Cage bol stale cool a vyvaroval sa imbecilneho prehravania. Po boku tu ma viacero znamych xichtov. Stary pardal Duval, sexy Jolie, nemluvny drsniak Jones atd. Po krku im ide zabavna dvojka policajtov Lindo a Olyphant. Len zaporak Eccleston s fetisom na drevo je dost k smiechu. Pozor nerozbi mi stolicku. WTF? Prva polovica filmu je o priprave hromadnej lupezi behom ktorej sledujeme bezny zivot ustrednych postav a druha je o lupezi, ktora sa zmeni vo velku a skvele natocenu nahanacku s mnozstvom famoznych kaskaderskych kuskov. Podporene to je skvelym soundtrackom, ktory filmu dodava pohodovu atmosferu. Takze to celkovo sice nie je na ciste 4*, pretoze to po kazdej stranke mohlo byt vyraznejsie a intenzivnejsie (mohlo to mat vyraznejsiu romanticku linku, o trochu viac akcie a poriadneho zaporaka), ale mna tento film bavi viac ako uchylny Con Air. Po tomto filme to uz zacalo ist s Cageom dost vyrazne dolu vodou. Skoda. 7/10. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Při prvním záběru na sepsaný seznam aut je u Porsche Boxster chyba v názvu - je napsáno jako Porsche Boxter. V pozdějších záběrech je tato chyba opravena. (Ahurmen)
  • Na tabuli, kde je seznam aut, je napsán 69 Dodge Superbird. V roce 1969 udělal Dodge jedině speciální NASCAR model nazvaný Charger Daytona. Jediný vůz, který se jmenuje Superbird, je od automobilky Plymouth, která tento model vyrobila v roce 1970. (Ahurmen)
  • Když Mephis (Nicolas Cage) urazí zrcádko u Eleanor a pokouší se nastartovat, je slyšet zvuk startování Chrysleru a ne Ford Mustag Shelby GT500. (Ahurmen)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama