Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Randall "Memphis" Raines žije poklidným životem kdesi na předměstí a učí děti jezdit na motokárách. Ovšem pouze do té doby, než se dozví, že se jeho mladší bratr zapletl do krádeží aut a jednu tak parádně zpackal, že mu hrozí smrt slisováním v autě. Byl přesvědčen, že s kriminální kariérou definitivně skončil, ale nastal čas, kdy se musí na chvíli vrátit ke své bývalé profesi. Dostal totiž zakázku, kterou nemůže odmítnout. Buď ukradne padesátku drahých a náležitě zabezpečených automobilů, nebo jeho bratr zemře. Aut na seznamu je hodně a času pekelně málo. Proto Memphis svolá svůj starý tým, aby rozehráli koncert, po kterém bude policii ještě dlouho zvonit v uších! (TV Nova)

(více)

Recenze (620)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Z prístavných častí Long Beach a industriálnych oblastí Los Angeles je možné cítiť zápach rýb, vôňu spáleného benzínu x kriminálu a počuť lodné trúby, rachot ťažkej priemyselnej techniky a uspávanku michiganského osemvalca alias bájnej Shelby GT500 "Eleanor" (v skutočnosti "len" 1967 Mustang Fastback), ktorá sa nespútane preháňa slnečným Mestom anjelov v neskonalo za vlasy pritiahnutej, takmer polhodinovej naháňačke, ktorá je menšou reminiscenciou nad a svojou absurdnosťou len zlomkom z Halickiho počinu, jeho splneným snom zo '74. Snímka je v jadre typická bruckheimerovka vyhýbajúca sa neatraktívnym zbytočnostiam a zdĺhavým pasážam, preferujúca priamu akciu a dramatizáciu pred autentickosťou, vďaka čomu väčšine bez problémov zachutí. Taktiež je na pomery iných filmov o zlodejoch áut relatívne viditeľne štylizovaná, čo tiež dotvárajú dravé tóny Trevora Rabina. Pochváliť treba selekcie vozítok, skladieb, no predovšetkým obsadenia, vrátane vedľajších postáv (najmä Delroy Lindo) a perfektného využitia prostredia južného L.A. ako kulisy. Sixty Seconds je moje detstvo & dospievanie (zároveň sa ale naň dívam priaznivo aj bez nostalgických okuliarov, čo je čistý paradox...), ku ktorému poviem len jedno – soundtrack a autá, autá a soundtrack. --- ♪♫ / ♪♫ / (x) I'm missing Jerry Springer / Johnny B / (x) (∞2005-2014) (25.2.2017) (4.5.2017) (11.6.2020) (2.8.2020) (5.9.2021) (21.12.2021) (23.12.2021) (21.5.2022) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když má člověk během tohoto filmu nutkání jít na hajzl tak prostě vstane, dojde na hajzl, vysere se, vrátí se zpátky a jestli chce stihnout tenhle film v celku a v té nejlepší kvalitě, bude ho to trvat nanejvýš šedesát sekund. Být to akčnější, možná by to měl za míň, ale tady to za míň určitě nestihne. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Podobně jako "Rychle a zběsile", "60 sekund" mě nezasáhlo. Koukal jsem na to vlastně kvůli Nicolasu Cageovi, Angeline a autům. Nicolas Cage nic extra, Angelina má málo prostoru (sice není bůhvíjaká herečka, ale slušelo jí to), ale ty auta za to stály. I když ty celý film nedokážou utáhnout, protože scénář je hloupý až praští. Ale jo, dá se to. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Byl to čas, kdy jsem myslel, že mnohé už nevidím; déšť, sníh, rodinu, přátele, čtyřhvězdičkový film s Nikoušem a dredatou Angelinu. Málem jsem se sesunul z postele, protože s takovouhle hitparádou na kebuli bych ji ani tam nechtěl, ovšem zbytek se mně líbil moc. Možná i proto, že tahle vykutálená partička vykradačů garáží nastoupila v mém playlistu po čarodějnických hrátkách. Vaše zdejší výhrady bych si vážně tuze rád poslechnul, ale přes burácení motorů vás za boha neslyším… (Filmfest Hurghada 2012, 21/67) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Soundtrack. To je to najlepšie na filme okrem nadupaných kár. Angelina Joliie vyzerá trocha asexuálne, ale komu to vadí. Nemôže vždy vyzerať ako v Tomb Raiderovi. Príbeh je veľmi fajn. Zohnať toľko áut za krátky čas, inak vám zabijú brata. Tiež sa divím trocha nižšiemu hodnoteniu, ale všetci sme iní. Je to perfektne naladená akčná snímka spojená s adrenalínom, rýchlosťou, s najlepším hereckým obsadením, ktorá vás usadí do pohodlného kresielka a sami budete cítiť volant medzi prstami a plynový pedál na podlahe. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (53)

  • Ve scéně, kdy detektiv Castlebeck (Delroy Lindo) hovoří o Cadilacu Eldorado 1983, říká, že "to je první rok, co dali Eldoradu posilovač řízení". Ve skutečnosti Cadilac Eldorado používal posilovač řízení již v roce 1967. (Ahurmen)
  • V roce 2013 se 1 ze 3 Shelby GT500 „Eleanor“ určených pro herce vydražilo za 1 milion amerických dolarů. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Naštvaný řidič Nicolas Cage

Naštvaný řidič Nicolas Cage

01.09.2009

Skoro by to mohl být sequel k 60 sekundám. Nicolas Cage si v akčním filmu Drive Angry studia Nu Image/Millenium Films zahraje muže, jemuž tlupa motorizovaných padouchů zavraždí dceru a unese její… (více)

Bruckheimer opět přitvrdí

Bruckheimer opět přitvrdí

27.09.2007

Když necháme stranou Mizery 2, v nichž opravdu nebyla nouze o krvavé gejzíry a zpomaleně prskající mozky, Jerry Bruckheimer v posledních letech točil jeden rodinně laděný přístupák za druhým. To víte… (více)

Reklama

Reklama