Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (276)

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Velmi podceňovaný snímek. Takhle rostou hvězdy. Naprosto skvělý Brad Pitt, David Duchovný v jeho klasické formě, a excelentní Juliette Lewis. Nezapomenutelné scéna v dešti. Takhle si představuji road movie. ()

Tlakomor 

všechny recenze uživatele

Každý občas potřebuje přijít domů, dát si čtyři radky dvanáctky, skopat manželku a lehnout si na gauč k Nově Cinemě. A tento film je přesně ten, co chcete aby tam v tento okamžik běžel. 60% ()

Kosta 

všechny recenze uživatele

"Road Movie" která se řadí k těm více zdařilím dílkům tohoto žánru. Dvojice Pitt & Lewis je naprosto k sežrání. Sena svým debutem dokázal že je velmi nadaný režisér. Škoda, že se svými posledními filmy řadí spíše na pole "masové komerční zábavy", kde se mu kvalita až tak nedaří. ()

ježura 

všechny recenze uživatele

95%... jednu z nejlepší záporných postav, kterou jsem viděl ztvárnil ten od kterého bych to čekal snad nejméně. Kvůli toho rád koukám na filmy. ()

KBelick 

všechny recenze uživatele

Nevím podle čeho měříte Pittovo "přehrávání" - já žádného podobného magora bohudík neznám. No, nadávat na Brada je holt u pánů populární.. Já bych si ho v podobné roli asi ani nedokázal představit. Teď ji přede mnou odehrál a já nemůžu říct nic negativního. Ať už přehrával nebo ne, já mu to věřil, a bavil mě celou dobu (ostatní taky super). Už jen ten přízvuk, který je sice nejspíš pro hocha "Missouri - born´n´raised" typický, ale já ho tak zatím snad v žádném filmu neslyšel (ok - cameo v Thelmě a Louise). Ale netradičně obsazený Pitt určitě není jediná deviza tohohle filmu - vlastně až na těch pár klišátek mě nenapadá, co mu vytknout.. Prožil jsem, co píše POMO - čekal průměrnou rutinu => vyšel z toho nadmíru spokojeně... 85% ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Více méně průměrný film, který ovšem zachraňují všechny 4 hlavní postavy v čele s geniálním Bradem Pittem. Také Juliette Lewis hraje svou roli velmi přesvědčivě, stejně jako v Takových normálních zabijácích. ()

Peršanka 

všechny recenze uživatele

...co že to bude v TV? Kalifornie...hm, hm, 74 procent?...tak já to risknu...no ale přátelé, ten Pitt, to je magor! Ještě že nejsme všichni tak uvolněný a bezprostřední. Též vzpomínám na Klub rváčů a Thelmu a Louise. Případně na Zmraženou pojistku a Vrtěti psem, kde je znát, že magorů maj v Americe více. ()

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

Postavy sú vycibrené a dotiahnuté do detailov. Necitlivý asociál - psychoš vysokého rázu, pribrzdená kaktusofylka... A dvaja normálni. Šialené situácie vyžadujú šialené činy. Pointa je, že potiahnuť spúšť dokáže každý, no žiť s krvou na rukách to je už iná káva.... Výčitky svedomia by mal mať každý, mal by mať....80% ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

"Road movie" se sériovým vrahem v jednom autě po USA. Early (B.Pitt) je zosobnění zla, zabijí zvlášť brutálním způsobem a vraždy a násilí si užívá s rozkoší. Každý člověk je jiný a některé neodradí ani hrozba trestu. Jednou zažitý pach krve Early ho zbaví veškerých zábran. " Sami lidé jsou schopni jakékoliv špatnosti." … Joseph ....( 78%) ()

mocart 

všechny recenze uživatele

Výborně, byť už před 20 lety. Pitt, a s ním vlastně celá Amerika, smrdí i přes plátno. Primitivové jsou primitivní (asi až trochu moc, že) a intoši naivně nepraktičtí. Realistická mrazivka. A překvapivý závěr - fakt jsem čekal, že bude teta Forbes(ová) po té hrůze totálně jeblá, dokonce tam schválně chvilkový náznak byl, ale jak víme - život jde dál. ()

teseth 

všechny recenze uživatele

Jediné co tento průměrný thriller dostává do červených čísel je vynikající Brad, který si roli psychotického magora fakt užívá. Na druhou stranu David je nemastný neslaný a tak ve chvílích kdy má dojít k hereckému koncertu to spadne do průměru, protože veškerou pozornost na sebe stáhne Pitt a o Duchovnym skoro ani nevíme. To je velká škoda, jelikož potenciál tu byl. Také tomu závěru moc nedávám, protože ten je uvěřitelný asi tak jako, že na vánoce bude v Čechách sníh. ()

Xmarc 

všechny recenze uživatele

70 % | Solidní jednovečerní podívaná se slušným výkonem Pitta, který měl několik zajímavých scén, Forbes byla v pohodě, ale Duchovny a pitomoučká Lewis mě moc nenadchli a dějově to mohlo být určutě lepší. ()

Radocation 

všechny recenze uživatele

"Čo do pekla viem o Kalifornii? Pre niektorých ľudí to bolo stále miesto nádeje a snov, šance začať odznova. Pointa je že ak sa raz dostaneš do Kalifornie, tak všetko bude skvelé, a ak to skvelé nebude, tak to skvelé nebude už nikde." Slušná vypaľovačka a drsná road movie s psychologickým vykreslením štyroch odlišných charakterov, v ktorej si Brad Pitt hranie naozaj užíva a je až tak autentický že vám z toho behá mráz po chrbte. Juliette Lewis a Michelle Forbes hrajú taktiež super, ale všetko padá na hereckom amaterizme Davida Duchovného, ktorý si aj v tých najdivokejších chvíľach (kedy by už divák čakal aspoň trochu expresie) zachováva ten svoj neutrálny výraz agenta Muldera. Celú tú oblasť som precestoval a neraz ma napadol podobný scenár, takže film na mna vcelku zapôsobil, až na toho Muldera a trošku málo vyšperkovaný záver. ()

finkie 

všechny recenze uživatele

Je to pro mě trochu záhada, že tato thrillerová road-movie ve své době neuspěla. Pravda, scény, kdy Duchovny navštěvuje místa činu a do diktafonu popisuje jejich chmurnou historii asi nemají zamýšlený strašidelný náboj, a vyvrcholení filmu je podivně rozvleklé, jinak ale z mé strany bez výhrad. Film hodně táhnou vděčné lokace amerického jihu/jihozápadu a samozřejmě i Brad Pitt a jeho působivě podaný buranský psychopat. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

"Ty jsi někoho zabil, Briane?" - "Ne" - "Ne? A viděl jsi, jak někdo někoho zabil?" - "Ne" - "Tak mi tedy pověz, když jseš tak chytrej- jak chceš psát knihu o něčem, o čem nemáš ani páru?". Proč hledat inspiraci jízdou po místech zločinu, když váš spolucestovatel je dostatečně vyšinutý redneck zabiják, který někoho oddělá jen kvůli botám nebo pár dolarům? Mám drama thrillery  rád a všechno, co jsem od tohohle filmu očekával, tak to splnil. ()

LAZZiO 

všechny recenze uživatele

Brad lepsi ako v 12opiciach, fakt skvele. Tak ako som sa prvu polhodinu smial , tak som sa zvysku filmu desil. Zabudnuty americky vidiek opat posluzil na vytvorenie krutej predstavy o psychopatoch. Ozaj aby som nezabudol ,ostatne postavy taktiez skvele, Fox standardne dobry, Adele tazko :poznacena:. 80% ()

Reklama

Reklama