Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Milá vzpomínka na filmové devadesátky. Vylízaný poor white trash Pitt není ovšem stoprocentně věrohodný, i když jeho postava je dobrá. Určitě je ale věrohodný víc, než přehrávající retardovaná diblice Lewis, nebo nevýrazný a odtažitý béčkový spisovatel Duchovny. Sice to celé jakž takž drží pohromadě a slušně odsýpá, ale není to jaksi úplně ono, nemá to tu správnou syrovost, ani ujetost, scénář by šel býval jistě víc vyšperkovat a finále víc vygradovat. A místo Pitta bych si v jeho roli přál třeba Madsena, kterému šli v té době vymaštění násilničtí magoři ještě líp a hlavně přirozeněji. V množině devadesátkových kriminálních road movies jsou určitě lepší kousky, tenhle je zajímavý hlavně kvůli hlavnímu hereckému čtyřlístku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teraz neviem či bol lepší Pitt alebo Duchovny. Človek si často kladie otázku, či by nebolo lepšie prehodenie postáv, teda že by bol Pitt kladná postava a Duchovny záporná. Každopádne Michelle Forbes bola trefa do čierneho. Asi prvýkrát som videl Brada Pitta v zápornej úlohe a zahral to famózne. Naozaj brutálne výborným štýlom si zahral šialeného psychopata. Výborný road-psycho movie, ktorý sa odohráva presne v štýle klasických amerických vyvražďovačiek tzv.masovými vrahmi. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kaktusy a pivo. Podle mě je to takovej zapomenutej klenot. Obzvlášť kvůli tomu, jak si jindá fešák Brad Pitt zahrál tohle individuum. Nejen že vypadá a chová se jak vidlák s vulgární mluvou, přemejšlí jak největší primitiv a ovládají ho zvířecí pudy, ale ty detaily... Způsob mluvy, hlas, přízvuk, uraženej zub, psychopatickej pohled a hlavně ten jeho chrocht, chch. K tomu má super hlášky, i když se bojím, že v českém dabingu je určitě zkurvili. Ale nejde jen o Pitta. Juliette Lewis tu hloupou blbku zahrála dokonale. Akorát jsem měl pocit, že podobnou roli měla pak i v Takových normálních zabijácích (už si to přesně nepamatuju) a předtím i v Smrt přišla brzy (taky s Pittem, dost podobné) - prostě od útlého věku znásilňovaná, tak co už... David Duchovny si mohl odpustit ty náušničky a Michelle Forbes to, jak fotila každou blbost a cvakala jak o závod, ale jinak proti nim nic nemám. Pak ještě pobavil ten parole officer s hákem místo ruky, žlutejma zubama a nechutným chrchláním, kterej nakonec ale zůstal dost nevyužitej. "Where is your husband?" "I'm a widow." a po chvíli "Well, you're a widow now, Peaches." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Cesta Dominica Seny do Kalifornie, kde si rád natočí 60 sekund a Swordfish. Slušný režisér vzal do svého filmu televizní hvězdu Davida Duchovnyho s průměrnou Michelle Forbes a oba doplnil mladými talenty Bradem Pittem a Juliette Lewis. Především Pitt podává velmi dobrý výkon a chvílemi by člověk zapomněl, že to je ten hezoun od Angeliny:). Juliette je klasicky naivní holčička s "kouzlem", které nedostane každého. Přes všechny kvality herců, kteří potěšili není film tak atmosféricky skvělý, jak se tu píše, ale jde "pouze" o slušnou zábavu bez pořádného výsledku. Kromě slušného vizuálního vzhled, kterou na svou dobu potěší, nepřináší film nic výjimečného, což je škoda, protože už samotný Pitt by si zasloužil více... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::: Skvělá road-movie, ale ruku na srdce. Kdyby tam nehrál Pitt, který byl naprosto výtečný, tak by to byla (pod)průměrná blbůstka. Scény typu - "jsem vdova"-"tak teď už jste vdova", "viděli jste tu hnusnou ženskou ?"-"ohol si nohy ty zrůdo", byly ale naprosto vynikající a bezchybné. Škoda, že tam takových scének-hlášek, nebylo více ! A závěrečná scéna s páskou mě naprosto dojala. :::::::::::::::::::::: ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama