Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Recenze (350)

Lima 

všechny recenze uživatele

Citát z filmu: "Víte jakej je problém Hollywoodu? Točí samý sračky." Máš Johne naprostou pravdu... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Swordfish si hraje na něco víc než je, i když nutno uznat, že to dělá velmi efektně a ozvláštňuje vám čas s ním strávený když už ne zajímavě, tak alespoň příjemně. Režisér film pojal jako solidně nadupanou jízdu se vším co k ní patří - rázná hudba (pokud nejde o tehdy aktuální hity, slyšíte to co složil Christopher Young, popřípadě zremixoval Paul Oakenfold), spousta střílení, efektních honiček a v neposlední řadě krásné ženy... A o kom jiném by teď mohla být řeč než o Halle Berry?:) Možná to bylo těmi krásnými svršky a těmi ještě krásnějšími kousky látky, které se pod nimi schovávaly, ale hlavní zásluhu na tom mělo to nádherné tělo v nich, zkrátka po Swordfishovi jsem přesvědčen, že Halle je ta nejsladší čokoládka na světě. A co ten zbytek? Hugh Jackman je tak sympatický, že by ani nepotřeboval sentimentální boj o svou dcerku, abyste mu věřili, že on je ten hodný. Z Johna Travolty naopak odkapává charisma a taková aura nevybíravého zlého/hodného hocha jako se mu to už dlouho nepovedlo a ti méně důležití okolo to jen doplňují tak abyste se nenudili a aby to o něčem bylo. Rozhodně stojí za vidění, ale po tom humbuku jaký předcházel uvedení, člověk čeká trochu víc. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Co hackeři provedli Hollywoodu, že si vysloužili tak debilní, nedomyšlenou a uspěchanou akční slátaninu? 45% Zajímavé komentáře: Pohrobek, Superpero, k212, Visáč, uzzi, d.f.h ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadalo, že je film dělaný na efekt po úvodní scéně jsem se, ale těšil zbytečně. Zbytek filmu byl vlastně o ničem. Ano přínos Halle filmu byl velký a cením si ho jednou hvězdičkou. Pak asi už jen ta super scéna ze začátku a Travolta a jeho úvodní proslov. Filmový chirurgové tuhle operaci moc nezvládli. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Celkově jenom průměrný akční thriller, který sice zaujme některými akčními sekvencemi, ale celkově opravdu ničím výrazně nepřekvapí (i když nelze tvůrcům upřít snahu). John Travolta celkově jen odvádí svůj standart, Hugh Jackman je o něco lepší, ale nijak zásadně. Nejzajímavější scény filmu (kromě těch několika akčních sekvencí) jsou ty, v nichž se Halle Berry objevuje poněkud méně oděná. :) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dominic Sena natočil slušný akční film, aniž by mohl stavět na kvalitním scénáři. Je pravda, že mu dost pomohlo víc než slušné obsazení, ale i když sem se celý film relativně slušně bavil, nevidím důvod, proč se na to podívat podruhé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $102miliónovTržby USA $69,772,969Tržby Celosvetovo $147,080,413║ Podľa mňa trošku nedocenený akčný thriller s "hackerom" Hughom Jackmanom, Travoltu moc neberiem do úvahy nemal tam moc čo kaziť na tom malom priestore, dejovo to nejak moc nenudí aj keď miestamy to ma trošku slabšie chvíľky ale nápaditosť pri akčných sekvenciách to vynahrádza, hlavne spomaľovačky pri výbuchu nálože zo stovkami guličiek je dosť efektne natočená. Režisér Dominic Sena toho veru moc nenatočil ale aspoň slušný priemer svojimi dvoma známejšími počinmi dosiahol. /videl v kine: 80%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatny thriller, v nemz kupodivu Travolta neni tim nejslabsim clankem. Tim je zcela jednoznacne neuveritelne plytky scenar. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Řemeslně zručně odvedený thriller se slušným Jackmanem, který ovšem nic nevytahuje z průměru. Rozhodně tak nečiní slaboučký scénář, jediné co vám vyrazí dech je úžasná scéna výbuchu hned na začátku filmu (tj. stačí se na film dívat 10 minut a to nejlepší jste viděli). ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tupé, bez scénáře a jediná zajímavější scéna je hned na začátku snímku. Ovšem na druhou stranu to i díky obsazení celkem rychle uběhne. Jako nenáročná jednorázová oddychovka po náročném dni to svůj účel bezezbytku plní. Pokud byste však hledali v tomto filmu něco víc, tak byste se se zlou potázali. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film je trefně charakterizován jednou z úvodních Travoltových vět, která je tím nejlepším možným komentářem k němu. To, že se zde neobjevuje ani jedna smysluplná scéna, bych ještě překousl, ale příšerně mě naštval onen tlumočník na začátku filmu a jeho finština! Hackerově mluvě jsem nerozuměl a snad to dokonce finština byla, ale odpovědi jako: "Es geht, danke.", apod. nemají s žádným ugrofinským jazykem pochopitelně naprosto nic společného. Když tohle může projít v USA, není se čemu divit. Přijetí ve Finsku, SRN a jiných německojazyčných zemích muselo být ale o trochu jiné! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, super začáteční výbuch a pěkný holky, ale stejně to neni zas až takovej nářez jak by měl bejt. A víte co se stane když střelíte bazukou do Travolty ve vrtulníku? Vzpomenete si že on vlastně sešel dolů po schodech.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))) ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělé hlášky, skvělé dialogy, skvělí herci, skvělá akce, skvělý obraz, skvělý zvuk, skvělý střih, skvělý makup herců, skvělé kostýmy, skvělé efekty, skvělý Travolta, skvělá režie, skvělý scénář, skvělé ......... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Swordfish (Intro) - Swordfish ST ,2. The Word (PMT Remix) - Dope Smugglaz ,3. Unafraid (Paul Oakenfold Mix) - Jan Johnston ,4. Dark Machine - Paul Oakenfold ,5. New Born (Paul Oakenfold Mix) - Muse ,6. Chase - Paul Oakenfold/Christopher Young ,7. Harry Houdini - Swordfish ST ,8. Kneel Before Your God - Lemon Jelly ,9. Lapdance (Paul Oakenfold Swordfish Mix) - Nerd ,10. Speed - Paul Oakenfold ,11. Planet Rock (Swordfish Mix) - Paul Oakenfold Vs Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force ,12. Stanley's Theme - Paul Oakenfold/Christopher Young ,13. Password - Paul Oakenfold ,14. On Your Mind (Omaha Mix) - Patient Saints ,15. Get Out Of My Life Now - Paul Oakenfold/Planet Perfection , ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Ženu zo spodiny vytiahneš, ale spodinu zo ženy nie." Svojho času poriadne očakávané. Dominic Sena sa chvíľku predtým reštartoval hitom 60 sekúnd a tak mu štúdio dalo 102 (!) miliónov dolárov, hviezdy revolučnéhom komiksového trháku X-Men Hugha Jackmana a Halle Berry a ako bonus tučného Travoltu (s najkurióznejším účesom kariéry) a ex-futbalistu Vinnieho Jonesa (ktorý príjemne prekvapil ako mlčanlivý zabijak v 60 sekúnd). Nadšene som na to zašiel do kina... a bol sklamaný. Akcia nudná (s výnimkou fascinujúcej úvodnej bullet-explózie, síce štýlom vykradnutej z vtedy megapopulárneho Matrixu, ale no a čo), herci nesympatickí (vrátane mdlého Jackmana) a scenár ani nemá zmysel komentovať. K tomu zaujímavý orálny sex so zapnutou jatkou a otrasné "šokujúce" rozuzlenie. Ani divákvo to nebavilo, nečudo, že snímka zarobila vzhľadom na svoj rozpočet slabých 147 miliónov celosvetovo. Kino Považan NMnV 2001 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dominic Sena již v 60 sekundách dokázal, že za pořádný balík peněz dokáže natočit slušnou porci zábavy plnou zvučných hereckých jmen, karambolů, automobilových honiček a ... také hrozného scénáře a prostoduchých dialogů. A stejně tomu je tak i zde. Skoro vše je hrané na efekt, úvodní akční scéna je fakt působivá, za to při počítačových sekvencích si ti, co kybersvětu trochu rozumí, rvou oční bulvy a ušní boltce. Dále jsou tu krásné auťáky, velice sexy Halle Berry a své instrumentální veletoče předvádí Paul Oakenfold. Jediným výrazným problémem tedy není nasyslená tvář Johna Travolty nebo plasticita Vinnieho Jonese, ale scénář, obsahující spoustu divných kliček. Nejvýraznějším hercem je Hugh Jackman, který projevuje i nějaké ty emoce a poradí si i s takovým úkolem, jakým je rozluštění kódu během 60 sekund s pistolí u spánku a s hlavou vnadné blondýnky v klíně. To je hráč:) 102 miliónů dolarů(rozpočet)/147 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční thriller, který občas zaujme. Co mě doopravdy dostává je, že za 100 miliónů dolarů dokáže někdo natočit něco tak průměrného. Obsazení není špatné, ale nejhorší je jednoznačně scénář!!! ()

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama