Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na začátku se film jeví poměrně originálně. John Travolta s maniakálním výrazem si to vykračuje po scéně, když nechal vybouchnout všechno za sebou a snaží se hláškovat. Potom se nám představí na scéně vyhlášený hacker Hugh Jackman a o něco později se nám odhalí Halle Berry, jejíž lepá postava málem překoná zbytek celého filmu. Všechno to vypadá hodně dobře, ale jen vypadá a efektivní podívaná bez pořádně kvalitního scénáře zůstane jen efektní podívanou se zvučnými hereckými jmény, špičkovým technickým zázemím a nějakou tou akční scénou jako bonus. Celé se mně to v závěru jevilo jako překombinovaný high-tech thriller, který má parametry upoutat divákovu pozornost, ale plně svoje možnosti rozhodně nevyužil. Na tu dobu se do filmu moc vložilo, ale očekávání možná byla až příliš vysoká. Vidět se to vyplatí. 60% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kolikrát si říkám, že si herci snad ani předem nečtou scénář, protože by jinak nemohli roli v takových pitomostech brát. Nebo prostě potřebují prachy... Scénář je snůška pitomostí a žvástů, tudíž celkový obraz filmu nezachrání ani sexy Berry a charismatičtí Travolta s Cheadlem, s ohlednutím od zoufale nesympatického kladného hrdiny sehraného Jackmanem. Nedílnou část dialogů tvoří hackerská hantýrka, která normálnímu smrtelníkovi absolutně nic neříká. Slabota... 50% ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Dobrá maska, ale to se dá prokouknout... Celou dobu se snímek tváří neuvěřitelně stylově a rafinovaně až to je k smíchu. Dominic Sena si vybírá neskutečně špatné scénáře a Travolta zase špatné role. Halle Berry není třešničkou na dortu, což muselo být pro producenty docela tragické zjištění. Podle mě propásnutá šance natočit dobrý thriller vinou tupého scénáře. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Skvělé hlášky, skvělé dialogy, skvělí herci, skvělá akce, skvělý obraz, skvělý zvuk, skvělý střih, skvělý makup herců, skvělé kostýmy, skvělé efekty, skvělý Travolta, skvělá režie, skvělý scénář, skvělé ......... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Film, který klame tělem. Famózním úvodním bullet timem navnadí na něco nevídaného, vzápětí ještě přiloží do ohně brutálně sexy Halle Berry a skvělého záporáka Travoltou. Jenže to je naprosto všechno, co film nabídne, pak už následují je hloupé scény a klišé. Jo a „hackovací“ scéna je bomba, tohle kdo neviděl, neuvěří! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Herečka Halle Berry získala ako odmenu 500 000 amerických dolárov po tom, čo vo filme ukázala svoje prsia. (srbak)
  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama