Reklama

Reklama

The Great Silence

  • USA Before the Fire
Trailer 1

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (6)

SilentMemory odpad!

všechny recenze uživatele

Môžme čakať no nedočkáme sa ničoho pri tomto filme, žiadnu nápovedu ktorá by tejto zbytočnosti dala zmysel, je tam nejaká akcia ale na základe čoho sa odvíja to sa nedozvieme ani v závere😅 ()

jethrotull odpad!

všechny recenze uživatele

Nebotycna totalna kravovina.Preco? Preco moze niekto natocit takuto demenciu? Rozhodne tento film patri do pokladnice TOP primitivnych a dementnych filmov,co urazaju filmarske umenie. Keby som na tom bol v kine a este za to musim platit,asi by som podpalil kino. Pre mna grc aj s vyplachom zaludka a vsetkych mozgovych buniek. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Světová pandemie chřipky čím dál více ochromuje lidské žití vlivem zavedení karantény a tak se kde kdo snaží někam uniknout, dokud to ještě jde. Příběh sleduje mladou televizní herečku Avu Boone, která z velkoměsta uprchne tam, kde to zná nejlépe. Do vesnice kde vyrůstala a kde ještě stále žije její rodina, kterou kdysi opustila. Netrvá dlouho a dozvíme se proč. To, před čím utekla, se projeví chvilku po té, co do vesnice vstoupí. Otázkou potom je, co je pro ni horší. Chřipková nákaza nebo… Osud si s ní zahrává krutě a tak není divu, že opět uteče, avšak tentokrát už se zbraní v ruce. Rodinné drama atmosféricky buduje neklid a zášť probíhající v poklidném hávu. Příběh se samozřejmě odehrává v současnosti, což vyvolává určitou přitažlivost už jenom kvůli právě skutečně probíhající koronavirové pandemii. Jedná se o režisérský debut Charlieho Buhlera a debut scenáristický skutečné herečky Jenny Lyng Adams, mající za sebou už několik filmů a nějaký ten seriál, která si samozřejmě zahrála i hlavní roli. Charlieho zahlédnout můžeme také, ale to jen na okraj. Vlastně se jedná o jejich společný filmový projekt a je to projekt nízkorozpočtový, který se veze v naprostém minimalismu. Prostředí chřipkové epidemie je výrazné pouze na začátku a slouží jen jako záminka jinak nepochopitelného návratu Avi někam, kde trpěla duševně i fyzicky. Určité napětí se samozřejmě projevuje a k tomu určité dějové okolnosti či nesrovnalosti schválně vyvolávají otázky kvůli ucelení záhad a diváckého nepochopení. Je to tak, je tu spousta otázek bez odpovědí, takže je to jen na divácké fantazii, aby uchopil ty správné kostičky do skládačky. Snímek tedy jen pro filmové fajnšmekry, kteří umí správně pojmout podstatu věci. Divák hledající vysokorozpočtové akční rošambo se musí poohlédnout jinam. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ch. Buhler s tím režírováním teprve začíná a je to poznat. J. L. Adams je zase vcelku pěkná slečna, ale scénáře by psát neměla. V tomhle filmu nefunguje vůbec nic, vůbec nic tam nedává smysl, nepochopíte ty vztahy mezi lidma, příběh tam vlastně ani žádnej není, v pozadí tady toho jakože postapo příběhu se šíří nějaká nákaza (nebo vlastně nevím, to neví asi nikdo, možná ani slečna scénáristka), chování jednotlivých postav je úplně dementní (vůbec nechápete, proč se tak chovají a co je jejich motivace) a vrcholem toho všeho je žánrová škatulka sci-fi. Jedna hvězda je s hodně odřenýma ušima víceméně jen a pouze za J. L. Adams, která ale měla do toho ohně hodit ten svůj scénář, to by udělala nejlíp! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden vysoko nudný film, ktorá ma okrem toho postavu, ktorú som mal chuť udrieť do ksichtu a neváhal som kvôli tomu aj dať jednu jemnejšiu ranu monitoru. Pretože úprimne, Charles Hubbell (Jasper) si to absolútne vo všetkých ohľadoch zaslúžil. A ak ste to náhodou videli, tak verím, že so mnou súhlasíte. "Before The Fire" je film, aký sa len tak nevidí. V rukách absolútnych amatérov, ktorí podľa mňa absolútne nevedeli čo majú robiť. Okrem toho hlavná hrdinka si k tomu aj napísala scenár. Je to možno niekoľko lepších scénok v prvej polke filmu, ktorá aspoň trošku chce niečo robiť, no potom je z filmu akurát jeden neznesiteľne tragický thriller. Btw, prečo to má nálepku sci-fi? Kvôli tej pandémii choroby, o ktorej vlastne ani neviem ako sa volá ani čo spôsobuje? Asi Covid-20, ktorý sa objavil len v Amerike. Na jednom z posterov má naša hrdinka rúško. Vo filme ho nemá nikdy. Neviem čo na tom filme reálne môžem vyzdvihnúť. Jenna Lyng Adams sa snaží niečo odohrať a nakoľko písala scenár, tak mám pocit, že aspoň nejako aj svojej postave rozumie. Ryan Vigilant v úlohe Maxa je jediný, pri ktorom som mal pocit, že prešiel aj nejakým castingom a jeho postava fungovala. A finálny požiar... bolo fajn vidieť, že je film na konci as súčasne si uvedomiť čo to znamená. Neviem ako to povedať inak bez toho, aby som nedával skutočné spoilery. FIlm je vysoko nudný, nemá dokopy žiadnu atmosféru, pôsobi maximálne prázdno a jeho pointa mi absolútne unikla. Pôsobí to ako keby chcel film priniesť obrovské množstvo informácií a výsledne sa dospeje k niečomu úplne inému. Skoro ako keby sme tu mali reálne 2 filmy. Neviem. Je to proste jeden obrovský rozsypaný bordel, ktorý neodporúčam pozerať nikomu. Hodnotenie: D- ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama