Reklama

Reklama

VOD (1)

Stačí jeden týden a život se Colinovi změní od základu. Colin byl dosud spokojený muž. Vlastní obchod se smíšeným zbožím, je majitel pěkného domku, jeho velkým koníčkem jsou šipky, které i hraje za místní šipkařský tým, a je šťastně ženatý se Sandrou. Ale právě Sandra je mu nevěrná s jeho kamarádem a vedoucím šipkařského týmu Jeffem, a to Colin neunese. Je vyhozen ze šipkařského týmu, a druhý den zbytek týmu včetně Sandry odjíždí do Blackpoolu na celorepublikový turnaj v šipkách. Colin se rozhodne, že do Blackpoolu odjede také a pokusí se získat Sandru zpátky. A tak se vydává na své motorce na cestu, při níž ho čekají nová setkání, nové zážitky, a hlavně možnost utřídit si své myšlenky a poznat, co vlastně chce... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultramilo, príjemne a srdečne natočený úprimný film s dojemno-úsmevným príbehom. Jednoduchosť v zložitých životných okamihoch a nadľahčenosť v dramatických scénach bola naozaj skvelo vystihnutá, ale až príliš prepísknutá, aby to vyzeralo ako možná triezva realistickosť. Jemná poetickosť, krásne zábery kamery a naozaj pevná réžia, ktorá si pevne drží krok a smeruje za svojim cieľom bez väčšej chybičky. Jednoznačne originálne postavy len dopĺňal skvelý Michael Sheen a jeho zatiaľ asi životný výkon s neľahkou charakterovou postavou. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Michael Sheen tu hraje nádhernou, i když trošku hloupoučkou postavu žijící ve světě, kde je jednoduše dáno, kdo je zlý a kdo hodný. Možná až příliš, protože v některých momentech kvůli té absurditě působí tato road movie až naivně. Určité momenty se k tomu až vybízí a nosná myšlenka zachránit si manželku před smradlavým, pupkatým hráčem šipek to jen potvrzuje. Na druhou stranu tu na cestě za svým osudem Colin potká celou řadu naprosto lidských postav v čele s Markem Strongem a stejně tak se projede nádhernou přírodou, že mu tu obecnou naivitu nakonec i rádi odpustíte. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Road movie s hlavním hrdinou, který je trochu ňouma, ale jinak strašně hodný člověk. Colin vede trafiku, protože to byl nápad Sandry. Taky jí pořídil pěkný domek. Akvárko s rybičkami. Nemají děti, protože je Sandra nechtěla. Tak žijí šťastně a spokojeně, dokud Colin nezjistí, že mu Sandra zahýbá s kamarádem z šipkařského týmu. Aby dal svět převrácený vzhůru nohama zase do normálu, vyráží na mopedu do Blackpoolu, kam odjeli všichni na turnaj v šipkách, aby získal Sandru zpět. A cestou, venku ze své rutiny-ulity, potkává různé lidi. Michael Sheen je naprosto perfektní Colin- bolest ze ztráty, zmatení a naivitu mu uvěříte bez problémů. Navíc snímek nemá takový ten klasický konec, čímž mě dostal ještě více. Pozitiva a sociální jistoty: 1) děj příběhu se odehrává ještě v době před mobily, multikulti a genderovou vyvážeností; 2) hrdina projde kvalitním vývojem, byť si zachová svůj pel; 3) ve snímku zazní naživo folková zpěvačka Kate Rusby, která vás dostane svým nádherným hlasem; 4) zjistíte, že Mark Strong umí i stříhat; 5) začnete být vážně zvědaví na Blackpool... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě jednoznačně veliké překvapení v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Nečekal jsem od tohoto filmu naprosto nic. Co taky člověk může očekávat od filmu, který televize Markíza nasadí v noci ze soboty na neděli v půl čtvrté ráno a nikde se nedá dočíst, o čem ten film vlastně je? Ale možná ta nedostupnost informací o tomto filmu ve mně probudila silnou zvědavost, a já ten film naprogramoval a poté zhlédnul. A dobře jsem udělal! Tenhle film má velmi silný scénář a velmi kvalitní herce. Začátek je sice možná pomalejší, ale potom se hlavní hrdina vydává na své motorce na cestu a z filmu se stává road-movie. A to je nejsilnější část filmu. Ta cesta hlavního hrdiny je tak úžasně vymyšlená a perfektně natočená, že jsem si přál být v jeho kůži a záviděl jsem mu. Tohle je prostě pro mě jednoznačně veliké překvapení. Byl jsem maximálně spokojen, a proto bez mrknutí oka uděluji pět hvězdiček a rozhodně doporučuji ke zhlédnutí... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Univerzální blb, neškodný, ale vtipný, cestuje, aby lépe poznal sám sebe a pochopil, že pasivita žádné ovoce nenese. Další nezávislý režisér zvolil namísto návštěvy psychoterapeuta filmovou režii a natočil tragicky dutý film, který se chce líbit, ale jaksi přitom zapomíná na vytváření vazby s divákem. Kdysi bych nejspíš byl smířlivější, ale s každou další stejně nedomyšlenou exkurzí do hlavy člověka, jenž mi je lhostejný averze narůstá a shovívavost klesá. 50% Zajímavé komentáře: genetique, bodegon ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama