Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gojira se po dlouhé době vynoří opět z hlubin oceánu a začne pustošit vše, co jí přijde do cesty. Vědec Shinoda, zakladatel GPN (The Godzilla Prediction Network), společně se svou malou dcerou Io zasvětil svůj život studiu legendárního monstra a teď má konečně příležitost Gojiru vidět pěkně zblízka. Jenomže Gojira jejich nadšení nesdílí a málem je to stojí život. V tu samou dobu objeví vládní vědci hluboko v Japonském příkopu mimozemskou loď. Chtějí ji vyzvednout na povrch a začít studovat. Jenomže mimozemská loď začne být najednou aktivní, vzlétne a následně přistane na Tokyo Opera City Tower. Vzápětí se ukáže, že jsou odtamtud nelegálně stahována důležitá data a panika začne narůstat. Mimozemšťané totiž hodlají ovládnout Zemi, chtějí změnit atmosféru a ze všeho nejvíc je zajímá samotná Gojira. (SOLOM.)

(více)

Recenze (18)

Lima 

všechny recenze uživatele

24) GODZILLA 2000 (1999)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___´Blízká setkání třetího druhu´ po godzillovsku. Trochu rozpačité. Godzilla je zde hodně upozaděna, tři čtvrtiny stopáže se zde nepříliš záživně navazuje kontakt s vesmírnou lodí mimozemské civilizace, která se usídlí na jednom z mrakodrapů Tokya a hackuje vládní data a teprve posledních cca 20 minut přichází ke slovu to, co dělá tuto sérii kultovní. A tím je akce, které je zde poskrovnu a ačkoliv mimozemská nestvůra s mocnými předními chapadly je opravdu „ugly motherfucker“, její zneškodnění je až příliš rychlé a triviální. Potěšil zajímavý závěr, jenom ta filozofická úvaha hlavního hrdiny („Proč nás Godzilla ochránila? Godzilla je v každém z nás.“) tu ve spojitosti se záběrem na zdemolované město působí jako pěst na oko. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Novej Godzilla je fakt hnusnej, ale přežil bych to, kdyby aspoň dělal něco zajímavýho. První půlka jen recykluje základní godzillovské schéma (základnější, než by bylo u pětadvacátého či kolikátého filmu příhodné), pak najednou Godzilla mizí, řeší se nezajímavý ufoni, aby to nakonec trochu ožilo - ale to už je příliš málo a příliš pozdě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kým skoro všetky diely medzi rokmi 1985-1995 sa snažili byť čím modernejšie a hollywoodskejšie, až tomuto filmu sa to úspešne podarilo. Hlavné postavy sú azda prvý krát v sérii dobre napísané i zahrané a scény s ľuďmi mi výnimočne nevadili. Príbeh má gradáciu a aj keď sa neničí a nebojuje každú chvíľu, nie je to vôbec nuda, práve naopak. Navyše Godzilla prešla zatiaľ najradikálnejším redesignom a vyzerá fakt bohovsky! Najmä tá širokánska tlama je úžasná! Najlepší diel od polovice šesťdesiatych rokov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Godzilých filmů. Akce je tu prakticky pořád a Godzilla tu vypadá dost drsně a fantasticky, a ani gumově moc nevypadá. Dokonce se našlo i pár sympatických herců.ničení budov je tu velmy slušné a celé mi to příjemně uteklo, jen ty efekty létajícího talíře, vypadaly fakt hrozně nevím proč to tvůrci tak blbě udělaly a všechno při tom vypadalo tak parádně. Nicméně parádní Godzillý film. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když před čtyřmi roky skončila HEISEI Série a Gojira se konečně uložila k zaslouženému odpočinku, mnoho Japonců to společnosti Toho zazlívalo. To se však začalo věnovat jiným projektům a kultovní monstrum tak již nebylo na pořadu dne. Když jej však v roce 1998 Roland Emmerich oživil ve svém „megafilmu“ (tedy alespoň co se očekávání a rozpočtu týkalo), musela zákonitě přijít japonská odpověď. Zvláště poté, co se Godzilla nedočkala moc přívětivého diváckého ohlasu. Společnost Toho tak opět oslovilo režiséra Takao Okawaru a nastartovala další sérii. Pro mne jakožto fandu Gojiry to bylo samozřejmě dobře, ale po zhlédnutí tohoto filmu jsem byl dost v rozpacích. Nejenomže monstrum dostalo nový vzhled, ale děj se točil okolo mimozemšťanů, což mi moc po chuti nebylo. Především se mi nelíbilo, že třiadvacátý díl (ty dva americké nepočítám) nepřišel s vysvětlením, jak to s Gojirou vlastně je. Přežila snad, nebo jde už o Juniora, který konečně vyrostl? Změna vzhledu mi rovněž nebyla moc sympatická, ale moderní pokrok se prostě zastavit nedá. Navíc tohle mi vrásky nedělalo. Parádní rozjezd a hromadné ničení totiž slibovalo slušnou podívanou a já se opravdu těšil na další parádní porci destrukce Japonských měst a hlavně Tokia. Jenže potom přišla na řadu mimozemská loď a na můj vkus jí byla věnována příliš velká porce celkové stopáže. Takže jsem se zákonitě začal nudil a nemohl se dočkat, až se konečně zase ukáže Gojira, která při první konfrontaci dostala na prdel. Naštěstí si Okawara nechal to nejlepší na poslední půlhodinku a vše se obrátilo k lepšímu. Bylo vidět, že tvůrci hodně zamakali na tricích, které konečně začali vypadat věrohodněji. Samozřejmě se vše neobešlo bez papundeklových baráčků, modelů lodí atd., ale z nostalgického hlediska jsem si konečně začal připadat jako „doma“. Navíc se na scéně objevilo slušné UFO monstrum Orga a finální fight mohl začít... ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rozhodne ju na obojek nedostane proste godzilla filmy nemají asi konec co vše se na ni rozběhlo co vše ji pokusilo sundat a ona přesto odolává. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že Američania Japoncov iba vykrádajú, toto vás vyvedie z omylu. Sú tu odkazy nielen na Emmerichovu GODZILLU ( úvodná akcia v tuneli ), ale aj jeho DEŇ NEZÁVISLOSTI ( spôsob zničenia mrakodrapu mimozemskou loďou ). Takže nám Gojira vyrazila do nového milénia, lenže triková stránka tomu veľmi nenasvedčuje. Využívanie CGI tu bolo skôr na škodu a spôsob blue screen tu pôsobí väčšmi ako vo svojich začiatkoch, než na to čo sme boli zvyklí na konci tisícročia. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hrozná slabota....Snad se mi k tomu nechce ani nic moc psát.... Začátek fajn, ale pak se objeví létající talíř, zaparkuje na věžáku a dlouhé minuty hloupé nudy nezachrání ani těch několik málo relativně povedených minut na konci....škoda přeškoda. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Gojira ni-sen mireniamu“ je klasické béčko, které svým příběhem nijak zásadně nevybočuje a jako kaiju snímek svým divákům dává přesně to, co očekávali. Vzhledem k tomu, že se jednalo o film k novému miléniu, jsem nejspíš čekal přece jen trochu víc, ale ani tak nejsem úplně zklamaný, protože to finální monstrum zvané Oruga je prostě pohlazením pro duši každého fanouška japonských kaiju. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Godzilla vs. létající talíř, no páni. První, čeho si divák série všimne, je mnohem mohutnější používání CGI než dříve. Ne, že bysme se pár modýlků nebo zničených budov nedočkali, ale i Godzilla je částečně počítačem dělaná (nebojte bitky stále svádí chlapíci v oblecích) a obecně to vypadá dost blbě, snad jen animace radioaktivního dechu je fajn. Co se děje týká, tak klasika: Godzilla likviduje Japonsko, japonská armáda chce zlikvidovat Godzillu a to toho se připlete další monstrum. Tím je tentokrát mimozemská forma života, co 60mil. let spala na mořském dně, vypadá jak obří ufo a teď nás chce zotročit (tím, že si nejřív přečte naše data v compech a pak změní zemskou atmosféru). Lidem se ji nedaří zlikvidovat, naštěstí přijde Godzilla, mimozemšťana vyloupne ze skořápky a svede sním bitvu, no hádejte kdo vyhraje. Mno takže defakto jediná bitka a to ještě dost hrozná, blbé CGI místo modelů, velice slabá hudba (závěrečná bitka je snad v úplném tichu), otravná školačka, zlý padouch v černém kabátu a závěrečný patos included. Pro mě osobně dosti slabý příspěvek do série. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Godzilla sa vracia aj po smrti, ešte zubatejšia a ostnatejšia než predtým a hneď na úvod sa efektne uvedie na scénu prežúvajúc loď. Vďaka použitiu počítačových efektov nevyzerá konečne ostrelovanie Godzilly raketami smiešne. Po rokoch sa na scéne opäť objavujú mimozemšťania v podobe obrieho lietajúceho taniera ktorý pristane na streche mrakodrapu a začne hackovať počítače. Táto časť sa pohužial pomerne vlečie a divák len čaká kedy sa už dovalí Godzilla ktorá sa zatial promenáduje niekde v riti. Z taniera nakoniec "vytečie" pekne hnusné monštrum menom Orga,takže sa konečne dočkáme vytúženého zápasu. Ten je však pomerne nudný a fádny, teda až na záber keď si Orga poriadne roztiahne gágor a pokúša sa zožrať Godzillu čo jej ona oplatí tým, že ju brutálne odpáli zvnútra. Napokon Godzilla len tak pre srandu začne vypalovať mesto, japonci len čumia a prihodia pár filozofických postrehov. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ehm, nejako neviem čo napísať. Dosť fádne, mimozemšťanský šuter chce zničiť civilizáciu tým, že zmaže počítačové dáta a ľudia ho chcú zničiť tým, že odstrelia vrchol mrakodrapu, na ktorom zaparkoval. A je tu niekde aj Godzilla a na posledných 15 minút príde aj iné monštrum (na viac asi nevydalo). Divné a hlavne nudné. PS: Efekty su tak zlé, že sú až dobré :D ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Japonská odpoveď na americkú "Emmerich Godzillu" na seba nenechala dlho čakať a došlo k opäť novému zrodu godzillej série s vynoveným vizuálom, ktorý sa snaží hrať na celovečerný katastrofický veľkofilm. Avšak Japoncom tie efekty jednoducho "pokulhávajú" a nedosahujú potrebnej úrovne, aj keď tu treba uznať, že nejaký ten progres je vidieť. Problém ale je, že Godzilla už jednoducho nemá čo nové ponúknuť a neviem, či táto nová séria mala nejaký význam. Preto slabé tri hviezdy a čistý priemer. 50 % ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

24 / GODZILLA 2000: MILLENIUM (1999) MILLENIUM SERIES 1999-2004. Japonci konečne začali v týchto filmoch používať lepšie špeciálne efekty ktoré niekedy vyzerajú naozaj hrozne ale niekedy celkom dobre. Dizajn Godzilly sa mi páčil pretože ružové ostne na chrbte sa mu hodia, Orga tak tiež vyzerá celkom dobre až na jej prvé štádium ktoré vyzeralo ako chobotnička z rozprávky ktorá je safra stará. Príbeh celkom ujde a aj postavy sú fajn. Poviem len toľko že som sa vôbec nenudil. Bolo to epické, hudba do toho hrala perfektne, a aj súboj medzi Orgou a Godzillou bol dobrý len mohol byť dlhší. Podarený film, a ako prvý z Millenium série. HODNOTENIE: 7/10 ()

Prehistar_ 

všechny recenze uživatele

Proč se mi tohle líbí mnohonásobně víc než Emerichova slátanina, když tam, kde měl emmerich k dispozici špičkové triky, použil Okawara jen loutky? ()

Reklama

Reklama