Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (více)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(více)

Recenze (23)

Lima 

všechny recenze uživatele

23) GODZILLA vs DESTOROYAH (1995)___HEISEI SERIES 1984-1995___Z Godzilly je tentokrát chodící atomová bomba. Vše se točí kolem oxygen destroyeru, zařízení, které zabilo Godzillu v první klasice z roku 1954. Vědeckým zkoumáním se zjistilo, že destroyer zapříčinil u srdce Godzilly nukleární fůzi, která má za následek postupný růst její tělesné teploty a hrozbu exploze, která by byla ekvivalentem výbuchu všech jaderných zbraní na planetě Zemi.......Takže ano, scenáristicky je to opět sladce dementní. Film se ukázkami vrací ke klasické ´jedničce´, dokonce matku mladého vědce v tomto díle hraje tehdejší hlavní představitelka. Je tu spoustu odkazů na první legendární díl a je zde cítit aspoň trochu pocit dějové provázanosti. Samozřejmě bez rubanice by to nešlo, Zemi napadnou monstra s ksichtem okopírovaným od Predátora a druhou vysunovací čelistí alá Vetřelec. Síla zlikvidovaných bestií se koncentruje do jedné megabestie s názvem Destoroyah a závěrečný souboj může začít. "Sladkou třešničkou" je závěrečné zjištění, že Godzilla po překročení kritické tělesné teploty 1200 stupňů Celsia nevybouchne, ale naopak roztaje. Godzilla zde skutečně umírá, ovšem tato skutečnost neodradila tvůrce od dalšího pokračování. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Desutoroia“ je natočen pro fanoušky série, kteří znají předchozí filmy a mají vztah k jednotlivým monstrum. Jsou zde odkazy na starší filmy, jsou zde různé narážky a je zde vývoj, který pokračuje. Navíc je strašně moc vidět, jak se tvůrci snažili jak o originální příběh, tak i o originální pojetí soubojů, což se celkem povedlo. Finální zúčtování opět stojí za to a tenhle díl jde jen doporučit. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

S Godzillou nie je niečo v poriadku, je celá žeravá a dymí sa z nej. Silno sa totiž zahrieva a napokon má vybuchnúť, čo bude mať za následok nukleárny holokaust a koniec sveta. Japonci preto vyvinú zmrazovacie zbrane aby ju trocha schladili. Medzitým sa však začnú rozmnožovať nejaké nové príšery. Najprv sú mikroskopické a zožerú len pár rýb, rýchlo však vyrastú na hračkársky vyzerajúce krabovité potvory s votreleckými vyskakovacím sánkami. Súboj týchto potvor s elitným komandom tiež pripomína votrelcov. Nakoniec sa vyvinie jeden obrí Destoroyah a jeto teda riadne apokalyptické hovado. Godzilla bude mať zasa plné pazúry práce a tentoraz jej helfne aj synátor Giodzilla Junior. Záverečný zápas s Destoroyahom je už tradične efektný a plný rozprskávajúcich sa mrakodrapov, aj keď nemá na predchádzajúci súboj so Spacegodzillou ktorý bol predsa len veľkolepejší. No a napokon príde ten okamih na ktorý sa čakalo a Godzilla sa predsa len roztaví. Fakt ma to vzalo. R.I.P ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Mám z tohodle dílu smíšené pocity. Destoroyah je fajn hnusák, zajímavý nápad s Godzillou jako časovanou bombou, hromady modýlků tanků jako za starých časů a úžasná Ifukubeho hudba. Perfektní jsou taky odkazy na legendární první díl. Na druhou stranu se mi zdál závěrečný souboj dost krátký až skoro odfláknutý - chápu, ža středobodem filmu je zánik Godzilly, ale Destoroyah byl potřen až překvapivě snadno na to jaký že to měl být badass. Super X-III není žádná extra vychytávka, kor když většinou nebojuje ale ochlazuje Godzzilu a tvůrci si taky mohli odpustit scénku lovení malých Destoroyahů kompletně vykradenou z Aliens. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé úvody-vrtulník, letadlo a URRRAAAA na scénu vletí godzilla doslova nažhavená na destrukci. A hééle ajajaj to není jen nějáká obyč. sexy nažhavenost, to je potenciál pro zničení planety-průser! Jó vpohodě, sice tomu zase padá řemen-hlavně díky celé té lince s malýma destrojákama, kde se tvůrci naprosto nesmyslně a okatě snaží obšlehnout alieny-ale když se Destroyah zformuje do druhé a následně třetí formy, může final fight uprostřed Tokya začít. A je to docela epic-Junior to neustál(dojemná chvilka), teplota odpočítává poslední stupně do meltdownu a šmejďák Destroyah je nakonec poražen snad jen proto, že Godzilla se nám zevnitř tak trochu rozpadá a ty jaderné blesky co z ní šlehají na všechny strany mají prostě mnohem větší sílu než obvykle. Samotné roztékání Godzilly je skoro až srdceryvná záležitost, která se rozhodně nevidí každý den. Štěstí, že Godzilla umí malý dechový tríček na přechcání smrtky, jinak by půlka japonska chcípla žalem... Je to spíše na 3rudé ale za ten krásně epický konec Godzilly 90.let(tuhle část let 89-95 mám zvlášť rád)-podtržený retrospektivním podkladem závěrečných titulků-dám nakonec krásné 4. ()

Zajímavosti (10)

  • Do obleku Godzilly juniora se oblékl japonský herec Hurricane Ryu, který stejné monstrum zahrál i ve filmu Godzilla vs. Mechagodzilla (1993). (Terva)
  • Postava Emiko Yamane je stvárnená herečkou Momoko Kôchi, ktorá si zahrala už v pôvodnej Godzille (1954) od Išira Hondu. Zároveň to bola jej posledná filmová úloha, o 3 roky neskôr podľahla rakovine. (beso74)
  • Posledný film o Godzille od producenta Tomoyuki Tanaku, ktorý sa ako jediný podieľal na všetkých predošlých snímkach o tomto monštre. (beso74)

Reklama

Reklama