Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (více)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(více)

Recenze (23)

Lima 

všechny recenze uživatele

23) GODZILLA vs DESTOROYAH (1995)___HEISEI SERIES 1984-1995___Z Godzilly je tentokrát chodící atomová bomba. Vše se točí kolem oxygen destroyeru, zařízení, které zabilo Godzillu v první klasice z roku 1954. Vědeckým zkoumáním se zjistilo, že destroyer zapříčinil u srdce Godzilly nukleární fůzi, která má za následek postupný růst její tělesné teploty a hrozbu exploze, která by byla ekvivalentem výbuchu všech jaderných zbraní na planetě Zemi.......Takže ano, scenáristicky je to opět sladce dementní. Film se ukázkami vrací ke klasické ´jedničce´, dokonce matku mladého vědce v tomto díle hraje tehdejší hlavní představitelka. Je tu spoustu odkazů na první legendární díl a je zde cítit aspoň trochu pocit dějové provázanosti. Samozřejmě bez rubanice by to nešlo, Zemi napadnou monstra s ksichtem okopírovaným od Predátora a druhou vysunovací čelistí alá Vetřelec. Síla zlikvidovaných bestií se koncentruje do jedné megabestie s názvem Destoroyah a závěrečný souboj může začít. "Sladkou třešničkou" je závěrečné zjištění, že Godzilla po překročení kritické tělesné teploty 1200 stupňů Celsia nevybouchne, ale naopak roztaje. Godzilla zde skutečně umírá, ovšem tato skutečnost neodradila tvůrce od dalšího pokračování. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Přehřívající se Godzilla nabízí pěkné vizuály a přes nesmyslnou stopáž jsem se nudil jen místy. Godzilla se našel a trvalo mu to jen asi dvacet filmů - takže jo, už se na to dá koukat. Není to zázrak a bohužel to upadá do zdlouhavosti, ale budiž. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Snaha priživiť sa na 90s trende zabíjania franchisov (Death of Superman, Hellraiser: Bloodline, Jason Goes to Hell, Freddy's Dead, Halloween H20...). Bohužiaľ neskapína len Godzilla ale celý film. Napriek tomu, že je to vizuálne príťažlivé (lávovitá Godzilla, Destoroyah čoby rip-off z Votrelca a Predátora), relatívne hlúpe (roztápanie sa Godzilly) a fatálne (odkazy na originál z 1954), všetko to ide navnivoč a to hlavne kvôli šialenej japonskej dialektike, kedy sa tvorcovia nevedia rozhodnúť, či je Godzilla skaza alebo hrdina, či jej roztopenie zničí svet alebo nie, či je Destoroyah naša nádej na záchranu alebo definitívna pohroma. Celé je to nesúrodé a prekomplikované. Chýba tomu priamočiara hlúpa jednoduchosť klasickej ságy. Nehovoriac o tom, že opäť raz to má asi o 20 minút viac, ako by sa slušilo. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tolik kultovní a skvělá 90. léta v Japonsku. A zrovna v roce mého narození. Díval jsem se tehdy v Itálii a můj smích byl opět slyšet. Není to seriózní původní Godzilla ani pohádková Godzilla Vs Mothra, je to těžká blbůstka, jejíž a dalších děl ze série kultovitost asi nebude náhodou. Na konfrontaci s King Kongem to nemá, ale na ni nebude mít nic. A Godzilla je tu tentokrát jako klaďas. :) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Režisér Takao Okawara se po menší pauze vrátil zpět k této sérii a dostal nezáviděníhodný úkol, celou jí co možná nejšetrněji „zakončit“. V Japonsku se Gojira těšila a dodnes těší obrovské popularitě a její smrt by vyvolala velkou dávku divácké nevole. Jenže Toho v té době pracovalo na mnoha filmových projektech a bylo zkrátka potřeba si od legendárního monstra odpočinout. I proto zřejmě scénárista Kazuki Omori vsadil na nostalgii a snažil se do svého díla zasadit několik vzpomínkových scén a narážek na původní Gojiru z roku 1954, což mnozí opravdu kvitovali s velkým povděkem. Rovněž obsazení herečky Momoko Kochi se ukázalo býti dobrým tahem. Bylo proto potřeba ještě pořádně zapracovat na atmosféře a zapůsobit na city, aby to celé mělo pořádné grády. Jak se však ve finále ukázalo, tvůrcům se to v tomto dvaadvacátém dílu podařilo jen napůl. Nový image Gojiry nevypadal vůbec špatně, zvláště když jsme jí mohli porovnat s její předchůdkyní, jenže v černobílém hábitu prostě ty souboje a destrukce města vypadali mnohem lépe. A o to tu šlo především. Bylo sice vidět, že technika šla kupředu (zvláště u modelů tanků, lodí, letadel či vrtulníků), ale ty papundeklové baráčky a maketa letiště vypadali pořád až moc uměle. Správný fanda však i tyto nedostatky hodí za hlavu, protože děj je přece jenom nejdůležitější. Srdceryvných momentů tu bylo několik a přiznám se, že i já cítil lehké mrazení při závěrečné scéně či souboji Juniora a Destoroyaha, ale jak ukázal závěr, přece jenom si tvůrci nechali otevřená vrátka. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

HEISEI séria začala znamenite ( viď THE RETURN OF GODZILLA, či GODZILLA VS BIOLLANTE ), lenže tento razantný nástup sa nedokázal udržať dlho. Ďalšie snímky kvalitatívne klesali a robili slávnemu monštru skôr hanbu. O to viac ma potešilo, že zakončenie tohto renesančného obdobia godzillovskej série je dokonalým ´´kaiju´´ s mimoriadne efektnými trikovými scénami, pyrotechnika tu buráca viac ako inokedy a Godzilla je nukleárne napumpovaný ´´badass´´, s ktorým je neradno srandovať. Skvelý THE END jednej dekády. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé úvody-vrtulník, letadlo a URRRAAAA na scénu vletí godzilla doslova nažhavená na destrukci. A hééle ajajaj to není jen nějáká obyč. sexy nažhavenost, to je potenciál pro zničení planety-průser! Jó vpohodě, sice tomu zase padá řemen-hlavně díky celé té lince s malýma destrojákama, kde se tvůrci naprosto nesmyslně a okatě snaží obšlehnout alieny-ale když se Destroyah zformuje do druhé a následně třetí formy, může final fight uprostřed Tokya začít. A je to docela epic-Junior to neustál(dojemná chvilka), teplota odpočítává poslední stupně do meltdownu a šmejďák Destroyah je nakonec poražen snad jen proto, že Godzilla se nám zevnitř tak trochu rozpadá a ty jaderné blesky co z ní šlehají na všechny strany mají prostě mnohem větší sílu než obvykle. Samotné roztékání Godzilly je skoro až srdceryvná záležitost, která se rozhodně nevidí každý den. Štěstí, že Godzilla umí malý dechový tríček na přechcání smrtky, jinak by půlka japonska chcípla žalem... Je to spíše na 3rudé ale za ten krásně epický konec Godzilly 90.let(tuhle část let 89-95 mám zvlášť rád)-podtržený retrospektivním podkladem závěrečných titulků-dám nakonec krásné 4. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Desutoroia“ je natočen pro fanoušky série, kteří znají předchozí filmy a mají vztah k jednotlivým monstrum. Jsou zde odkazy na starší filmy, jsou zde různé narážky a je zde vývoj, který pokračuje. Navíc je strašně moc vidět, jak se tvůrci snažili jak o originální příběh, tak i o originální pojetí soubojů, což se celkem povedlo. Finální zúčtování opět stojí za to a tenhle díl jde jen doporučit. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Mám z tohodle dílu smíšené pocity. Destoroyah je fajn hnusák, zajímavý nápad s Godzillou jako časovanou bombou, hromady modýlků tanků jako za starých časů a úžasná Ifukubeho hudba. Perfektní jsou taky odkazy na legendární první díl. Na druhou stranu se mi zdál závěrečný souboj dost krátký až skoro odfláknutý - chápu, ža středobodem filmu je zánik Godzilly, ale Destoroyah byl potřen až překvapivě snadno na to jaký že to měl být badass. Super X-III není žádná extra vychytávka, kor když většinou nebojuje ale ochlazuje Godzzilu a tvůrci si taky mohli odpustit scénku lovení malých Destoroyahů kompletně vykradenou z Aliens. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

S Godzillou nie je niečo v poriadku, je celá žeravá a dymí sa z nej. Silno sa totiž zahrieva a napokon má vybuchnúť, čo bude mať za následok nukleárny holokaust a koniec sveta. Japonci preto vyvinú zmrazovacie zbrane aby ju trocha schladili. Medzitým sa však začnú rozmnožovať nejaké nové príšery. Najprv sú mikroskopické a zožerú len pár rýb, rýchlo však vyrastú na hračkársky vyzerajúce krabovité potvory s votreleckými vyskakovacím sánkami. Súboj týchto potvor s elitným komandom tiež pripomína votrelcov. Nakoniec sa vyvinie jeden obrí Destoroyah a jeto teda riadne apokalyptické hovado. Godzilla bude mať zasa plné pazúry práce a tentoraz jej helfne aj synátor Giodzilla Junior. Záverečný zápas s Destoroyahom je už tradične efektný a plný rozprskávajúcich sa mrakodrapov, aj keď nemá na predchádzajúci súboj so Spacegodzillou ktorý bol predsa len veľkolepejší. No a napokon príde ten okamih na ktorý sa čakalo a Godzilla sa predsa len roztaví. Fakt ma to vzalo. R.I.P ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z povedenějších dílů Godzillí série. Ta tentokráte čelí hned dvěma problémům - tělesné teplotě a Destoroyahovi. Ano, díky Oxygen destroyeru z prvního dílu se nám Godzilla trošku přehřívá a zároveň se na scéně objevuje živoucí ztělesnění Oxygen destroyeru - Destoroyah. Monstrum, které se na scéně objevuje jako mikrob, aby během filmu nejen dorostlo velikosti Godzilly, ale zároveň si prošlo i několika vývojovými fázemi. Tento díl Godzillí série hodně odkazuje na poůvodní snímek z roku 1954 ať už "flashbacky" tak i obsazením některých herců z původního filmu. Režisér Takao Okawa se k sérii s milovaným monstrem vrátil již po třetí. Jeho první setkání s Godzillou bylo v roce 1992 ve snímku Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, poté o rok později ve snímku Gojira VS Mekagojira/ Godzilla vs. MechaGodzilla II a naposledy do série zavítal v roce 1999 se snímkem Gojira ni-sen mireniamu / Godzilla Millenium či Godzilla 2000. Godzillu si zahrál Kenpachirô Satsumam který do Godzillího světa patřil od roku 1971 až do roku 1995 (následuje výčet asi deseti filmů_________________________1971 - Hedorah ve filmu Gojira tai Hedorah / Godzilla vs. Hedorah, 1972 Gaigan ve filmu Chikyu kogeki meirei: Gojira tai Gaigan / Godzilla on Monster Island, 1973 opět Gaigan ve filmu Gojira tai Megaro / Godzilla vs. Megallon, 1984 poprvé jako samotná Gojira ve filmu Gojira / The Return of Godzilla, či Godzilla 1985, 1989 Gojira ve filmu Gojira tai Biorante / Godzilla vs. Biollante, 1991 Gojira ve filmu Gojira VS Kingugidora / Godzilla vs. King Ghidorah, 1992 Gojira ve filmu Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, 1993 Gojira ve filmu Gojira VS Mekagojira / Godzilla vs. Mechagodzilla II, 1994 Gojira v kraťasu Kaijû puranetto: Gojira a také ve filmu Gojira VS Supesugojira / Godzilla vs. Space-Godzilla a naposledy v roce 1995 jako Gojira v tomto filmu, neboli Gojira VS Desutoroia / Godzilla vs Destoroyah__________________________a tady končí výčet filmů). Godzillu jr. si zahrál ´Hurricane Ryu´ Hariken, který se po boku Satsumamy (ne)objevil ve čtyřech filmech - 1991 jako King Gidorah, 1992 jako Batora, 1993 jako Bebigojira a nakonec v roce 1995 jako Gojira jr. Jak vidno i na roli, ve které nikdo neuvidí vaši tvář (či cokoliv jiného) lze postavit celkem slušnou kariéru :-) ()

Sir Ludvig 

všechny recenze uživatele

Slovne spojenie "zvlastne efekty" nadobuda pri tomto filme zvlastny sebaparodicky vyznam! Ja viem, vsetky predchadzajuce diely Godzilly ovplyvali vizualnou strankou ktora divakovi sposobovala neustaly krcovity smiech, ale vacsina z nich bola natocena v 50. a 60. rokoch, zatial co tento skvost sa datute z roku 1995! Ak ste videli videoklip Intergalactic od Beastie Boys, tak asi viete co myslim, az na to ze tu sa to vsetko berie UPLNE vazne! Scenka s gumenou mrtvolou mladata Godzilly a pri nom placuce dve japonske devy (jedna vedkyna a druha expertka na zbrane) hovori za vsetko - neumyselny homor spolu s dementnymi FX su najvacsimi devizami tohto snimku. Ide to az tak daleko, ze pri niektorych pasazach filmu sa budete bat o svoj zivot z dovodu obavy umrtia smiechom! Z tohto uhla pohladu asi najsilnejsie vychadza scena utoku gumeno-polystyrenoveho krabieho predatoro-votrelca na vojensku zakladnu miniaturnych plastovych hraciek predstavujucich vojensku techniku ako napr. sonicky tank alebo japonska verzia katuse. Ak mam spomenut herecke vykony, tak len tolko ze vo filme sa nevyskytuju ziadne, este raz - ZIADNE. "Herci" sa po cely cas na seba len pozeraju (bez akejkolvek stopy mimiky v tvari) a sucho roboticky recituju vety zo scenara... Prijemne prakvapi priemerna kamera ktora prekvapivo zabera to co ma (ako inak?). Nakoniec nemozem nespomenut monumentalnu a silne huciacu hudbu ako adekvatne pozadie kazdemu suboju Godzilly s cim-to-vlastne-sakra-stale-bojuje?, ktora je...hm...adekvatna. Bohuzial nemozem hodnotit snimok lepsie ako hodnotim, a to pretoze po cely cas si udrzuje nekompromisne nudne tempo bez akehokolvek prekvapenia (ak neratam fakt ked som sa v 3/4 filmu dozvedel ze Godzilla nevybuchne silou vsetkych atomovych zbrani ale roztopi sa, prepali az do jadra Zeme co sposobi exploziu planety!). Ja som film bohuzial pozeral sam a pre skupinove vzhliadnutia by som nevahal dat plne hodnotenie - tento film je totiz fakt kopa srandy!!! ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Ďalší návrat k pôvodnému filmu, teraz prostredníctvom jednotlivých postáv, ich rodinných naviazaní a s etickým rébusom, ktorý prináša nová G. a zbraň, ktorá ju možno dostane pod kytičky (alebo nie). Dostalo sa nám aj menej tradičné intermezzo takmer ako s pavúkmi z vesmírnej pechoty (plameňomet má svoj štýl). Solídny kaiju film, ktorý zrážajú hlavne doslova primitívne dialógy ("He is going to his nest. And if Godzilla is chasing him, that means, he is heading that way." alebo "Oxygen destroyer, it can destroy everything. Its power is that awesome. Destroyer.") a bezohľadné pohrávanie sa s dejom. Občas sa pritrafí aj veselá chybička, malé monštrá vyliezajú zo zeme - je slnečno, armáda sa rozhodne na nich streľať - zrazu je večer a prší...nenápadný detail, ale na podobné lapsusy sme si pri tejto produkcii už asi zvykli. Čakal som, že dymiaca Godzilla a veľký tučný Destroyer bude veľkolepý fight. A BOL. Z mojej strany zatiaľ najlepšia 90tková Godzilla, má správny mix pre takýto podžáner. Má svoje chyby, ale svojim atypickým spôsobom je to zažitok sledovať. A záver ma takmer dojal, ach tý blaziniví japončíci. PS: Zistíme, že nie všetci sú nesmrteľný. EDIT: Vesmírna pechota vznikla až po tomto filme, čiže som použil zlé prirovnanie... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec sa nám Japonci "zabujačili" a predviedli nám parádne finále "oldschool" godzillej série, ktorá už povedzme si pravdu obsahovo aj vizuálne "presluhovala". Páčili sa mi flashbacky z úplnej prvej Godzilly, páčila sa mi akcia, páčil sa mi Destroyer v nádychu Votrelca a tiež atmosféra bola zaujímavá. Nepáčili sa mi stále ale efekty, ktoré boli na tú dobu dosť slabé, resp. vôbec sa nevyvíjali časom. Škoda. Inak celkom spokojnosť. 70 % ()

Eygam 

všechny recenze uživatele

Na tohle člověk fakt musí mít povahu, buďto tu gumovou ječící příšeru milujete, nebo to nedokážete dokoukat. Dost dobře se to nedá hodnotit kladně, protože to prostě není dobrej film, ale Destroyah si ty dvě hvězdy zaslouží (je to jakási mutace pavouka, vetřelce a balroga). Vtipný je, jak se tam prostě neřeší spousta věcí, které se normálně filmy aspoň trochu snaží vysvětlit. Třeba že se od minulého dílu jaksi vypařilo několik postav a veškeré sci-fi vymyšlenosti prostě JSOU a musí se s nimi počítat (nikdo se nesnaží naplácat na sebe kopu latinských a řeckých termínů a nějak maskovat, že micro oxygen a jaderná reakce v srdci Godzilly jsou úplná blbost). ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední podívaná. V sérii filmů o Godzille se ke mě dostala zrovna tahle část. Po každodenním čumění většinou na západní produkci mě pobavila už jenom zápletka filmu, ale tězce jsem to podcenil. V době, kdy se digitálně piluje i piha na muší noze působí triky jakoby se zastavily u první Godzilly. Jenže ty kartónové baráčky, prťavé modýlky a (asi) gumová godzilla mají svoje kouzlo a k japonské produkci to prostě patří. Proč předělávat něco co funguje, jen aby to vypadalo in. Samotný děj je asi stejný uvšech dílů, hlavní jsou boje mezi monstry a stím spojená demolice všeho kolem, to mají pánové z východu zmáklé na jedničku. Godzilla je ikona, kterou ocenní jen tam kde vzniká, a tak jsem rád, že i tady se najdou fanoušci. Dal bych i 5*, ale ten "letoun" SX3 byl opravdu směšný. Pozn. Jak by asi vypadalo AVP s tímto spracováním? ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Skvělý díl, jsem tak dojat, až mi z toho trochu slzí oči. Příběh je dramatickej a zajímavej atmosféra a efekty skvělé a některé emoční chvilky byly silné ( když zemřela malá Godzilla tak mi slzelo z očí ). Sice akce není tak dobrá jako v jiných dílech, ale to mě nějak nezajímalo když mě příběh tohohle filmu pohltil. Jsem moc rád že jsem si ho pustil. ()

Reklama

Reklama