Reklama

Reklama

Godzilla VS Destoroyah

  • Japonsko ゴジラVSデストロイア (více)

Obsahy(1)

V tomto díle hrozí Zemi katastrofa, která by měla za následek zničení celé planety. Godzilla se hrozivě zahřívá a mohla by zapříčinit protavení až k zemskému jádru. Vojáci se jí proto pokoušejí všemožně ochlazovat až je nakonec zmražena. Ale město je napadeno zmutovanými obludami a obřím monstrem Destroyerem. Na pomoc proti tomuto zlu přichází mládě godzilly, ke kterému se připojí i znovuprobuzená Godzilla. Nastává tak boj s monstry, ale i dřívější problém - Godzilla se stále zahřívá. Podaří se Zemi zachránit nebo bude zničena? (Chupacabre)

(více)

Recenze (23)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Žádné dlouhé úvody-vrtulník, letadlo a URRRAAAA na scénu vletí godzilla doslova nažhavená na destrukci. A hééle ajajaj to není jen nějáká obyč. sexy nažhavenost, to je potenciál pro zničení planety-průser! Jó vpohodě, sice tomu zase padá řemen-hlavně díky celé té lince s malýma destrojákama, kde se tvůrci naprosto nesmyslně a okatě snaží obšlehnout alieny-ale když se Destroyah zformuje do druhé a následně třetí formy, může final fight uprostřed Tokya začít. A je to docela epic-Junior to neustál(dojemná chvilka), teplota odpočítává poslední stupně do meltdownu a šmejďák Destroyah je nakonec poražen snad jen proto, že Godzilla se nám zevnitř tak trochu rozpadá a ty jaderné blesky co z ní šlehají na všechny strany mají prostě mnohem větší sílu než obvykle. Samotné roztékání Godzilly je skoro až srdceryvná záležitost, která se rozhodně nevidí každý den. Štěstí, že Godzilla umí malý dechový tríček na přechcání smrtky, jinak by půlka japonska chcípla žalem... Je to spíše na 3rudé ale za ten krásně epický konec Godzilly 90.let(tuhle část let 89-95 mám zvlášť rád)-podtržený retrospektivním podkladem závěrečných titulků-dám nakonec krásné 4. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Snaha priživiť sa na 90s trende zabíjania franchisov (Death of Superman, Hellraiser: Bloodline, Jason Goes to Hell, Freddy's Dead, Halloween H20...). Bohužiaľ neskapína len Godzilla ale celý film. Napriek tomu, že je to vizuálne príťažlivé (lávovitá Godzilla, Destoroyah čoby rip-off z Votrelca a Predátora), relatívne hlúpe (roztápanie sa Godzilly) a fatálne (odkazy na originál z 1954), všetko to ide navnivoč a to hlavne kvôli šialenej japonskej dialektike, kedy sa tvorcovia nevedia rozhodnúť, či je Godzilla skaza alebo hrdina, či jej roztopenie zničí svet alebo nie, či je Destoroyah naša nádej na záchranu alebo definitívna pohroma. Celé je to nesúrodé a prekomplikované. Chýba tomu priamočiara hlúpa jednoduchosť klasickej ságy. Nehovoriac o tom, že opäť raz to má asi o 20 minút viac, ako by sa slušilo. ()

Reklama

Lorge 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z povedenějších dílů Godzillí série. Ta tentokráte čelí hned dvěma problémům - tělesné teplotě a Destoroyahovi. Ano, díky Oxygen destroyeru z prvního dílu se nám Godzilla trošku přehřívá a zároveň se na scéně objevuje živoucí ztělesnění Oxygen destroyeru - Destoroyah. Monstrum, které se na scéně objevuje jako mikrob, aby během filmu nejen dorostlo velikosti Godzilly, ale zároveň si prošlo i několika vývojovými fázemi. Tento díl Godzillí série hodně odkazuje na poůvodní snímek z roku 1954 ať už "flashbacky" tak i obsazením některých herců z původního filmu. Režisér Takao Okawa se k sérii s milovaným monstrem vrátil již po třetí. Jeho první setkání s Godzillou bylo v roce 1992 ve snímku Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, poté o rok později ve snímku Gojira VS Mekagojira/ Godzilla vs. MechaGodzilla II a naposledy do série zavítal v roce 1999 se snímkem Gojira ni-sen mireniamu / Godzilla Millenium či Godzilla 2000. Godzillu si zahrál Kenpachirô Satsumam který do Godzillího světa patřil od roku 1971 až do roku 1995 (následuje výčet asi deseti filmů_________________________1971 - Hedorah ve filmu Gojira tai Hedorah / Godzilla vs. Hedorah, 1972 Gaigan ve filmu Chikyu kogeki meirei: Gojira tai Gaigan / Godzilla on Monster Island, 1973 opět Gaigan ve filmu Gojira tai Megaro / Godzilla vs. Megallon, 1984 poprvé jako samotná Gojira ve filmu Gojira / The Return of Godzilla, či Godzilla 1985, 1989 Gojira ve filmu Gojira tai Biorante / Godzilla vs. Biollante, 1991 Gojira ve filmu Gojira VS Kingugidora / Godzilla vs. King Ghidorah, 1992 Gojira ve filmu Gojira tai Mosura / Godzilla vs. Mothra, 1993 Gojira ve filmu Gojira VS Mekagojira / Godzilla vs. Mechagodzilla II, 1994 Gojira v kraťasu Kaijû puranetto: Gojira a také ve filmu Gojira VS Supesugojira / Godzilla vs. Space-Godzilla a naposledy v roce 1995 jako Gojira v tomto filmu, neboli Gojira VS Desutoroia / Godzilla vs Destoroyah__________________________a tady končí výčet filmů). Godzillu jr. si zahrál ´Hurricane Ryu´ Hariken, který se po boku Satsumamy (ne)objevil ve čtyřech filmech - 1991 jako King Gidorah, 1992 jako Batora, 1993 jako Bebigojira a nakonec v roce 1995 jako Gojira jr. Jak vidno i na roli, ve které nikdo neuvidí vaši tvář (či cokoliv jiného) lze postavit celkem slušnou kariéru :-) ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Tolik kultovní a skvělá 90. léta v Japonsku. A zrovna v roce mého narození. Díval jsem se tehdy v Itálii a můj smích byl opět slyšet. Není to seriózní původní Godzilla ani pohádková Godzilla Vs Mothra, je to těžká blbůstka, jejíž a dalších děl ze série kultovitost asi nebude náhodou. Na konfrontaci s King Kongem to nemá, ale na ni nebude mít nic. A Godzilla je tu tentokrát jako klaďas. :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira vs. Desutoroia“ je natočen pro fanoušky série, kteří znají předchozí filmy a mají vztah k jednotlivým monstrum. Jsou zde odkazy na starší filmy, jsou zde různé narážky a je zde vývoj, který pokračuje. Navíc je strašně moc vidět, jak se tvůrci snažili jak o originální příběh, tak i o originální pojetí soubojů, což se celkem povedlo. Finální zúčtování opět stojí za to a tenhle díl jde jen doporučit. ()

Zajímavosti (10)

  • Postava Emiko Yamane je stvárnená herečkou Momoko Kôchi, ktorá si zahrala už v pôvodnej Godzille (1954) od Išira Hondu. Zároveň to bola jej posledná filmová úloha, o 3 roky neskôr podľahla rakovine. (beso74)
  • Původně se měla v tomto filmu s Godzillou utkat Ghost Godzilla, monstrum vzniklé z Godzilly zabité v prvním díle z roku 1954. Studiu TOHO se však nelíbilo, že po Mechagodzille a SpaceGodzille by se mělo objevit další monstrum podobného vzhledu. (dawe04)
  • Do obleku Godzilly juniora se oblékl japonský herec Hurricane Ryu, který stejné monstrum zahrál i ve filmu Godzilla vs. Mechagodzilla (1993). (Terva)

Reklama

Reklama