Reklama

Reklama

Godžira VS Mekagodžira

  • Japonsko ゴジラVSメカゴジラ (více)

Obsahy(1)

Organizace spojených národů zřizuje v roce 1992 tzv. Centrum Obrany (UNGCC), které má za úkol zastavit Gojiru jednou provždy. Podaří se jim vytáhnout z moře pozůstatky Mecha-Kinga Ghidoraha a vytvoří z něj dva nové stroje. Tím prvním je létající bojový člun Garuda, druhým Mekagojira. O dva roky později tým japonských vědců přijíždí na ostrov Adona v Beringově moři, kde naleznou velké vejce. Předpokládají, že se jedná o vejce pteranodona a odvezou je do výzkumného centra v Kjótu. Vejce ovšem dokáže vyvolávat telepatický signál, který přitáhne pozornost jak Rodana, tak i Gojiry. Oba totiž touží po obsahu vejce. Při cestě začnou ničit vše, co jim přijde do cesty. UNGCC musí urychleně povolat do zbraně Mekagojiru i Garudu jinak z Kjóta zbydou jen samé trosky. (SOLOM.)

(více)

Recenze (17)

Lima 

všechny recenze uživatele

21) GODZILLA vs. MECHAGODZILLA II. (1993)___HEISEI SERIES 1984-1995___Asi chápu, proč byl tenhle díl jedním z komerčně nejúspěšnějších. Díky postavičce godzillího mláděte, které jako by sem zatoulalo z nějakého infantilního Večerníčku, se tady hodně cílí na nejmladšího diváka, takže celé spektrum diváctva si tady najde to své. A to i přesto, že Okawara je dle mého skromného názoru jedním z nejslabších godzillích režisérů. Neumí natočit akci tak, aby dokázala strhnout, nebo aspoň pobavit na účet tvůrců. Buďto je nepřehledná (celá úvodní bitka s Rodanem), nebo je to jen takové šolíchání s plazmovými zbraněmi. Snad jediné, co zaujme, je síla Mechagodzilly, která svého souputníka v bitce jasně předčí (díky speciální zbrani, kdy napíchne dráty nervový systém Godzilly a elektrickými impulsy ho pocuchá), což v této sérii nebývá zvykem. Závěrečná bitka MechaG., Rodana a Godzilly sice slabý dojem trochu napraví, všudypřítomný smrtelně míněný patos pobaví, ale mé žíly zůstaly tentokrát nepotrhány :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Proč probůh začali natahovat stopáž? Už tak nemají, co by vymysleli, aby to bylo aspoň trochu jiné než minule. Tenhle díl navíc i přes potenciál k snad nejdestruktivnější akci nepředvedl nic výjimečného. Rutina střídá rutinu, Godzilla je prakticky nesmrtelná, takže mizí napětí... ach jo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

6+/10 Dosť dobré. Prekvapivo mi Minilla nevadila, zďaleka nebola taká infantilná a stupídna ako v starej sérii. Čo oceňujem, je dobré načasovanie súbojov. Už po desiatich minútach máme skvelú bitku Radon vs. Godzilla. Na druhej strane záverečný súboj je dosť ubíjajúci. Ja proste ľudí a špeciálne armádu v godzillej ságe nemám rád. Určite nadpriemerná Godzilla, ktorá ale dopláca na prepálenú minutáž, nerozhodnosť o postoji ku Godzille (je to zloduch alebo hrdina?) a prílišný dôraz na úlohu ľudí v príbehu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ishiro Honda byl prý původně osloven, aby se ujal režie dvacátého dílu, jenže k tomu nakonec nedošlo kvůli jeho úmrtí. I proto se toho nakonec ujal opět Okawara a ani tentokrát se mu bohužel nepodařilo získat si diváky na svou stranu. Často je mu vytýkána jeho neschopnost zaujmout diváka pořádnou bitvou, protože chaotická práce kameramana nedopřeje moc kvalitní podívanou. To samé se dá říci i o samotném scénáři, na jehož úkor se tvůrci spíše soustředili na speciální efekty, které jsou sice na první pohled docela pěkné, jenomže v tom zbytečném zmatku ztrácí na efektivitě. Navíc ani zde se zcela nepodařilo zbavit jisté překombinovanosti, která již začínala mnohým lézt pěkně na nervy. Rodanův návrat na scénu jsem ovšem kvitoval s povděkem, jenže i u něj dostaly jeho charakterové vlastnosti (které mne v minulosti uchvátily) vzhledem k pokroku na frak. Místo pěkných větrných smrští jsem se musel dívat na jeho „laserovou show“, kterou občas obohatilo jen několik klovanců. Z kdysi hrdého pána oblohy se stal místy jakýsi splašený vrabčák, který navíc na konci ukázal i „dobré srdce“. Právě onen závěr měl zřejmě za úkol zavzpomínat na staré dobré časy, kdy Rodan a Gojira ochraňovali svět jako parťáci bok po boku. Když k tomu připočítám i zrod Baby Gojiry, začal jsem mít vážné obavy, že se to celé změní zase ve frašku určenou hlavně pro malé děti. Naštěstí k tomu nedošlo, ale i tak si mohli více pohrát se vzhledem mláděte. I proto jsem začal vkládat největší naděje do boje mezi Gojirou a dvojicí oplechovaných protivníků. Destruktivní fighty na sebe naštěstí nenechali dlouho čekat a já si začal film konečně užívat. Především i díky výzbroji Mekagojiry a Garudy. Ti se konečně ukázali jako rovnocenní soupeři pro Gojiru a pořádně jí proklepali kožich. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ najslabší prírastok do 90tkovej Heisei série. A nejde vôbec o ´´kaiju´´ sekvencie, tie sú samozrejme excelentné. Chyba je v obraze. Ale nie vašom ( našom ), ale v tvorivom. Babydzillasaurus je tu naprosto zbytočný, Rodan je akési nedôstojné cameo a Mechagodzilla je raz hore, raz dole - myslené statusom záporáka a klaďasa. Podobne je to aj u samotnej Gojiri. Opäť pripomínam, trikové akčné sekvencie sú blaho, ale vata okolo je veľké fiasko. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jasně-smysl to moc nedává ale kdo by měl potřebu pitvat se ve všech nedokonalostech těchhle filmů-žejo... Z mého pohledu je to povedená zábava, kde šílenost scénáře vlastně nedovolí filmu spadnout do nějáké hluboké akční klišoidnosti. Bitky jsou fajn, Mechagodzilla přes svůj naivní vizuál v boji budí (jistý)respekt(dejmetomu :D ). Vegemládě Godzillosaura nebylo zbytečně moc patetické ..atd.... Jen ten konečný twist jsem teda absolutně nepobral SPOILER=To jako vážně po všech těch destrukcích a bitkách jen tak mimochodem příjde telepatka a řekne godzille ať si vezme mládě a v miru odejde-a ona se fakt sebere a odejde??? :D :D To musel psát hrozný magor :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, snímek „Gojira VS Mekagojira“ je dětinský, místy je hodně naivní, ale stejně tak je naprosto skvěle akční a dává divákovi kaiju filmu přesně to, co divák očekává. Skvělé souboje monster, jež jsou neskutečně dlouhé a hlavně výborně provedené. Efekty jsou krásné a vy jen čekáte, s jakým dalším bojovým trikem nějaké monstrum přijde, případně co dalšího se stane. Pro mě je tohle ukázka popcornového kaiju, které byste chtěli vidět v kině. Bavit se a cítit napětí, tohle vám film zajistí. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japonci chcú Godzillu už konečne zabiť, preto si postavia Mechagodzillu. Tá síce vyzerá ako strieborný kelímok od jogurtu, ale má pôsobivý zbrojný arzenál a spočiatku Godzille pekne podkuruje pod zadkom. Čo však Godzillu nezabije, to ju posilní a JU nezabije nič! Všetky pokusy preto končia tak, že Godzilla je len stále silnejšia a silnejšia a po efektnom pokuse paralizovať ju zničením jej druhého mozgu v bedrovej oblasti sa akurát poriadne naserie. Dokonca tak. že začne chrliť červený plameň miesto obvyklého modrého. Mechagodzilla je v tom momente vhodná akurát do šrotu. Do akcie sa občas primieša aj Rodan aby Godzille ďobal do hlavy až to iskrí. Taktiež sa nájde Godzillie vajce z ktorého sa prekvapivo vyliahne malá Godzillička ktorej deti spievajú pesničky a bláznivý vedec okolo nej lieta na dákom pterobicykli. Akcia je štandardne efektná, všetko okolo monštier vybuchuje, dymí, syčí, prská, domčeky sa rúcajú jedna radosť a nechýbajú ani tradičné tančíky a lietadielka ako jednohubky pre Godzillu. Nebyť krpatej zdržujúcej Godzilličky pre radosť detí dal by som aj vyššie hodnotenie. ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

Ťažký prípad - nesympatický hlavný hrdina (takému priblblému ohreblovy sa veľmi nedá fandiť) a smiešne nekvalitný dej - návrat Rodana je spojený s perfektne ukážkovou scénou ako sa to nemá robiť - už keď to vyzerá byť pre vedcov na ostrove najhoršie, z ničoho nič (doslova) sa objaví Godzilla a pekne bezdôvodne si to rozdá s Rodanom na 5 minút, tak aby mohli vedci odletieť. A toto Japonci nemali dopustiť, nechali si ničiť Suzuku! (sad face). Aby sa prúser zavŕšil, potom sa narodilo Baby, začali sa riešiť rodinné väzby medzi monštrami, rozbehlo sa telepatické dorozumievanie a film išiel definitívne do sr... Naviac sa mi zdá, že efekty sú o kvalitatívnu úroveň o niečo nižšie ako zvyčajný štandard posledných filmov. Asi ma to nekonečné recyklovanie duelantských (a viacnásobných) súbojov už prestalo baviť a zlízol si to tento film. Ale tie červené svetielkujúce oči, na tie sa dalo pozerať. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Mohutný súboj Godzilly s Mechagodzillou s príspevkom Rodana vyvolal jednu z najdesivejších bitiek tejto série. Vcelku zaujímavé spracovanie. Čo sa mi ale na tejto sérii páči najviac, je to, že Godzilla je zobrazená temno tak ako je v podstate jej myšlienka kreovaná už od začiatku, takže menej infantilnosti a viac temnosti dáva tejto série zvláštny punc. Ľahko nadpriemerný snímok. 65 % ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Další skvělý díl a já se nestačím divit. Tady malá Godzilla vypadá pěkně, ale v Godzilla son vypadá jako vtip? PROČ TAK NEVYPADALA PŘED TÍM? Tenhle díl byl úžastný a dojemný. ()

Ondr4H 

všechny recenze uživatele

Závěrečná trilogie heisei éry konečně dostává díky vstupu antigodzillý odnože OSN ty správné grády.Už se začínají vytahovat proti Godzille velké zbraně a vypadá to že Godzilla to poprvé nerozchodí, nakonec se projeví sounáležitost monster jak nepřátel tak vůči opuštěným potomkům svého druhu.Hodně fajn díl. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

20 / GODZILLA VS. MECHAGODZILLA II (1993) HEISEI ERA 1984-1995. Opäť nudné, bez akcie a s pár nápadmi. Veľká škoda že film je mierený na mladšie publikum pretože scén s BabyG je tu až príliš veľa. Nápady dochádzajú, akcia ubúda a súboje sú väčšinou len ťukanie si do tela alebo veľmi dlhé a nudné súboje na diaľku. Dizajn Rodana vyzerá pekne diabolsky a to sa mi celkom páči ale dizajn BabyG bol naozaj až príliš detsky urobený, ale vyzerá lepšie ako Minilla zo šesťdesiatych rokov. Postavy sú mi nesympatické, a nechápem prečo tento film bol tak úspešný. Je to zas obyčajný Godzilla film ktorý len tak pribudne k tým ostatným. Nič veľké som nečakal ale zas som nečakal takúto nudnú blbinu. HODNOTENIE: 5,5/10 ()

Reklama

Reklama