Reklama

Reklama

The Spirit of Christmas

  • USA Jesus vs. Santa
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1995, 5 min

Ježíš přichází na zemi před Vánocemi, aby se vypořádal se Santou Clausem, který narušuje oslavu jeho narozenin dáváním dárků dětem. Krátký film, který předcházel vzniku seriálu South Park. (TomasRichtr)

Recenze (24)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ježíš sice symbolicky Santa Clause porazí, ale nesmíme zapomínat, že kdyby lidi nakupovali co opravdu potřebují, tak by to položilo hodně jiných lidí - obchodníků, dopravců, výrobců... Ať tu Ježíš žije a vládne, a uvidíme, k čemu nás dovede. Proč Zemi opustil? Proč sám nic nenapsal a důvěřoval rybářům? Atd. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Kratas oznacovany ako "Jesus vs. Santa". Vyrobene na popud Briana Gradena (FOX executive), ktoremu sa pacil povodny kratas. Zamerom bolo poslat tento remake priatelom ako vianocny pozdrav. Matt a Trey dokonca dostali ako budget 1800 USD (na vyrobu im stacila zhruba polovica!). Vysledkom je este lepsi kratas ako ten predosly, 18x pouzite slovo "fuck", suboj medzi Jezisom a Santom, ktory doprevadza hudba z Mortal Kombat 3, cena divakov na Florida Film Festival, Best Animation award na Los Angeles Film Critics Association Awards, ale hlavne ponuka na serial od Comedy Central. American succes story vo velkom. Vdaka bohu za to. Ci Jezisovi...alebo Santovi...ci Brianovi Gradenovi... ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako kraťas z 1992, aj po animačnej, aj po obsahovej stránke. Je tu dokonca viac hlášok, viac vulgarizmov a viac násilia ako v celom seriály. Jediná chybička je, že aj keď sa na Vianoce pozerajú z iného hľadiska ako v Spirit of Christmas 1992 (predtým sám Frosty ako ikona Vianoc, teraz Santa vs. Ježiš), pointa je doslovne rovnaká. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený kraťas, který vlastně odstartoval užasný seriál South Park. Právě tímto dílkem, kde Ježíš a Santa svádějí krvavý souboj o symboliku Vánoc, na sebe Parker a Stone poprvé upozornili. Skvělá smršť dobrých narážek a neotřelá papundeklová animace prostě vytvořily kult. You're such a fat fuck, Cartman, that when you walk down the street people say "God-Damn-It, that's a big fat fuck!" ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Klasika prostě, úplně boží kousek South parku! Dokonce už tam byla i Wendy! A ten Ježíšovo nasranej ksicht když kluci fandí Santovi, ten je tak parádní, že ho znovu zrecyklovali v epizodě s01e08 když Jesus zápasil se Satanem. A hlavně "Your birthday is on Christmas? That sucks dude!" =). Je tam strašně moc věcí, co se rozebíraly v dalších dílech. Takže je vidět, že měli vizi!! =). (90%) ()

Zajímavosti (3)

  • Celý snímek byl vytvořen jen za pomoci barevného papíru, lepidla a 8milimetrové kamery. (Ruuzha)
  • Když si tohoto filmu všimli manažeři Comedy Central, okamžitě kontaktovali Stona a Parkera a nabídli jim smlouvu na vlastní pořad. (Ruuzha)
  • Jeden z manažerů společnosti FOX Brian Graden si najal Matta Stona a Treye Parkera, aby mu natočili remake stejnojmenného snímku z roku 1992, který by mohl poslat po internetu (jako jeden z prvních filmů se tak šířil touto cestou) svým přátelům jako vánoční pohlednici. Nabídl jim za to 2 000 dolarů. Tvůrcům se dílo podařilo zrealizovat za 750 dolarů a zbytek si mohli nechat. (Ruuzha)

Reklama

Reklama