Reklama

Reklama

The Spirit of Christmas

  • USA Jesus vs. Santa
všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1995, 5 min

Ježíš přichází na zemi před Vánocemi, aby se vypořádal se Santou Clausem, který narušuje oslavu jeho narozenin dáváním dárků dětem. Krátký film, který předcházel vzniku seriálu South Park. (TomasRichtr)

Recenze (24)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Vylepšená, poupravená verze prvního Spirit of Christmas z roku 1992. Zápletka je takřka totožná včetně konce, který přináší nezapomenutelné poučení, o čem ty Vánoce vlastně jsou:) Je samozřejmé, že fanoušci South Parku (jako já!) si to užijí na 100%, ostatní to asi moc nezaujme. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nic moc. South park jak ho všichni známe. Snůška "vtipných" sprostých slov a mrtvej Kenny. Některé hlášky se ale povedly, takže průměr. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

We wish you a Mery Christmas, we wish you a Mery Christmas... ah , fuck you, goddamit, this episode sucks so much that i´m totally fucked up! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tu už chlapci vyzerajú prakticky rovnako ako v seriáli a niektoré nápady boli aj neskorej v South Parku použité, ale napriek tomu (či možno práve preto), sa mi pôvodné The Spirit of Christmas z roku 1992 predsa len páčilo o niečo viac. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Ježíš sice symbolicky Santa Clause porazí, ale nesmíme zapomínat, že kdyby lidi nakupovali co opravdu potřebují, tak by to položilo hodně jiných lidí - obchodníků, dopravců, výrobců... Ať tu Ježíš žije a vládne, a uvidíme, k čemu nás dovede. Proč Zemi opustil? Proč sám nic nenapsal a důvěřoval rybářům? Atd. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

battle mezi Ježíšem a Santou, který kvalit prvních sérií (s dalšími jsem nepřišel moc do styku) South Parku nedosahuje ani náhodou.. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Povedený kraťas, který vlastně odstartoval užasný seriál South Park. Právě tímto dílkem, kde Ježíš a Santa svádějí krvavý souboj o symboliku Vánoc, na sebe Parker a Stone poprvé upozornili. Skvělá smršť dobrých narážek a neotřelá papundeklová animace prostě vytvořily kult. You're such a fat fuck, Cartman, that when you walk down the street people say "God-Damn-It, that's a big fat fuck!" ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Rozhodne lepšie ako kraťas z 1992, aj po animačnej, aj po obsahovej stránke. Je tu dokonca viac hlášok, viac vulgarizmov a viac násilia ako v celom seriály. Jediná chybička je, že aj keď sa na Vianoce pozerajú z iného hľadiska ako v Spirit of Christmas 1992 (predtým sám Frosty ako ikona Vianoc, teraz Santa vs. Ježiš), pointa je doslovne rovnaká. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ještě ne oficiálně South Park, ale už je definitivní. Přináší přesně to, pro co je seriál tak proslulý, ale nic moc navíc, proto mu ta jedna hvězdička oproti seriálu u mě ještě chybí. ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Predzvesť obrovského úspechu jednoduchej animácie a krutej, priam až brutálnej satiry, ktorú tvorcovia úspešne použili neskôr v seriáli South Park. V tomto krátkom filme sa stretne v súboji Ježiš Kristus proti Santa Clausovi, aby konečne rozhodli, kto je vlastne symbolom vianoc. V tejto vianočnej pohľadnici (pôvodná úloha pre tvorcov) sa samozrejme objavia aj 4 deti - Stan, Kyle, Cartman a Kenny, ktoré štúdio Comedy Central natoľko zaujali, že ich teraz pozná snáď celý svet. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Druhý pokus je už mnohem lepší, animace je koukatelnější a dění zábavnější. Prostě skvělý úvod do seriálu. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Klasika prostě, úplně boží kousek South parku! Dokonce už tam byla i Wendy! A ten Ježíšovo nasranej ksicht když kluci fandí Santovi, ten je tak parádní, že ho znovu zrecyklovali v epizodě s01e08 když Jesus zápasil se Satanem. A hlavně "Your birthday is on Christmas? That sucks dude!" =). Je tam strašně moc věcí, co se rozebíraly v dalších dílech. Takže je vidět, že měli vizi!! =). (90%) ()

Reklama

Reklama