Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Recenze (1 068)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krucinal zabili Kennyho! vy parchanti! tahle klasika si jednoznacne zaslouzi misto v moji topce i kdyz pokud mam hodnotit serial jako celek tak par dilu bylo slabsich vsechno se proste na 100% nepovedlo ten mrtvej Kenny kteryho zabili v kazdym dile aby se pak znovu a znovu objevil na scene byl uz pak trochu furt dokola takze na rovinu film mam o neco radsi nez serial ale jako klasika to zase je to kazdopadne! ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Kde je hranice dobrého vkusu? Kde je pomezí geniality a demence? Kde je svoboda slova a projevu morálně poněkud zneužívána? No přece tady! South Park je seriál podle motta "účel světí prostředky". Ofensivním toaletním humorem dosahuje neuvěřitelných alegorií, které mají v sobě často zvláštní úchylný druh společensko-kritické nadčasovosti. Před pár lety bych nikdy nevěřil, že v něm nějakou nadčasovost objevím...a vida. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 14 a byla jsem v duchu velkej drsňák. Samozřejmě, že se mi tohle líbilo (Cartman jednoznačně nejvíce). Ale dneska bych měla skoro strach se podívat. Nicméně, když někdo jako Richard Genzer povídá o hovnech, jsem znechucena. Zatímco když si vzpomenu na příběhy pana Hankieho, přepadá mě nostalgie. Něco na tom bude. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kompletná a komplexná prehliadka nielen, no hlavne, americkej popkultúry naprieč takmer troma dekádami. South Park za týchto 25 rokov reflektoval aktuálne dianie aj historické udalosti každou epizódou a to množstvo odkazov, paródií a satiry je snáď asi neprekonateľné v počte voči ostatným televíznym produktom. Je reálne možné sadnúť si za prvú ep. a po skončení "poslednej" (za predpokladu, že si po zhliadnutí každej z nich preštuduješ všetky odkazy) mať viac-menej úplný prehľad toho, čo sa za posledných dvadsaťpäť rokov dialo v Amerike, ale aj vo svete, a tiež ako sa menil a transformoval, a to celé úplne šialenou a kreatívnou formou. Mysle tvorcov Treya Parkera a Matta Stonea patria do vitrínky geniálnosti. A Cartman je ultimátny a najväčší villain televíznych obrazoviek aj filmového plátna, nepremožiteľný. South Park je len jeden, vždy a navždy. A ak si nezaslúži malý rešpekt za tvorivú stránku a vytrvalosť naprieč svojou existenciou, tak minimálne aspoň veľký rešpekt za epizódu Band in China – alias jediný pilier odboja proti Číne v modernom mediálnom priestore. ---- K prvým desiatim sériám sa budem rozhodne ešte vracať niekoľkokrát, k posledným desiatim, aj napriek chválam a superlatívom pre seriál ako celok, už zrejme nikdy. --- (x) (†2018 Burgo <3 x) ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Co jen rict, proste skvost. Samozrejme, najdou se slabsi i hodne slabe dily, ale vetsina ma mimoradnou uroven zabavy i mnozstvi popkulturnich narazek. Za vsechny vzpomenme na fiktivni reklamu na akcni fugurku Alabamskeho muze :))... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Seriál založený převážně na vulgarismech, krvi, zvratcích a exkrementech. Z mého hlediska už je tahle satira daleko za hranicí vkusu, Simpsonovy mám podstatně radši, ale párkrát mě Stanley, Kyle, Eric a Kenny dokázali rozesmát. No vážně, není to úplně blbé, jen strašně nevkusné:-). Fekální humor. 55% ()

cheyene odpad!

všechny recenze uživatele

Přehlídka trapností a ubohostí! Těm, co se to líbí, jejich názor neberu, ovšem pro mě ODPAD made in USA. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Většinou je to nehorázná blbost se spoustou debilních keců. Pouze občas se dá o vtipu říct, že je vtipný. Zábava spíše pro ty otrlejší a jednodušší. Ale nic proti, každý máme rádi něco jiného. "Tak jo, seru na vás, já jdu domů." ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Tak trošku se dalo čekat při koukání na Novu, co se dá od tohoto filmu čekat, ale že Saddám ovládá Ďáblovi myšlenky???? (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Většina lidí si myslí, že South Park je vlastně jen o sprostých slovech. Ne, není to o nich. Je to jen vedlejší produkt, který doplňuje děj. Je pravdou, že i díky tomu jsem si South Park tak oblíbil, ale nejen kvůli tomu. Líbí se mi, jak se seriál za tu dobu změnil. Ze začátku se tam vlastně řešily různé problémy dětí a teď reaguje na aktuální dění, které Trey a Matt převedou na jinou, lepší úroveň. Vůbec nechápu tu jejich neskutečnou představivost a také to, že dokážou udělat jeden díl za 6 dní. Jakou si s tím musejí dát práci všechno vymyslet a pak ještě namluvit většinu hlasů. Už existuje tolik dílů a mě udivuje fakt, že do každého dílu se dokáže vymyslet něco nového, vtipného, výbušného, co nakonec dává i smysl. No, jak se to vezme že? :D ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější, nejkontroverznější satira z Ameriky. To jak bizarní každá epizoda je a při tom v sobě má skrytý podtext, který je neuvěřitelně chytrý je prostě něco neviděného. Tahle výborná satira si drží kvality už přes 25 let a doufám, že s námi vydrží ještě pěkně dlouho. Po jejím zmizení by totiž bylo téměř nemožné najít záplatu. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Ako jedenástročný malý chlapec, ktorý na to čumel o 22 30 v nedeľu, keď vedel, že v Pondelok má ísť ráno do školy to bolo niečo neskutočné. Animák, ktorý nie je vhodný pre decká. A teraz uznajte, ktoré dieťa tomu odolá?:) Vtedy to bola pecka, dnes mám v hlave pár nezabudnuteľných epizódiek (Cartmen a mimozemšťania:)) ale dnes, keby že na to narazím v TV len tak náhodou, tak by som si to pozrel. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Po prvých troch slabších sériách prichádza nadčasová jazda plná nekorektného humoru a (pozor!) inteligentného presahu, ktorý nemá obdoby. Trey Parker a Matt Stone ukázali, že vždy stáli na strane zdravého rozumu (viď. Michael Jackson, Britney Spears, či nakladačka všetkým náboženstvám vrátane militantného ateizmu). Do kolónky svetonázor odteraz píšem "South Park". ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Koncentrace sprostých slov je opravdu obrovská. Z hlavních i vedlejších postav se postupem času staly legendy. Hlavně ˇsvalovecˇ Cartman je boží. Autoři neváhají a zesměšňují největší ikony americké zábavy. Nejhůře dopadla asi Barbra Streisand, ale i jiní nezůstali ušetřeni. Nicméně, co se různých nechutností týče, zůstává tenhle animák na míle daleko za tímto gigantem ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál, který se nebojí otevřeně kritizovat naprosto jakákoliv témata v lidské společnosti a to takovým způsobem a s takovou dávkou černého humoru, že dá pořádně potrápit vašim bránicím. Pozor - Tento seriál nejsou jen čtyři mimořádně sprostí školáci, ale také úžasná satira nejhrubšího zrna. (10/10) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Napriek dlhotrvajúcej srdcervúcej obrane sa môj dokonalý obranný systém pred bránami nechutného, vulgárneho a perverzného mestečka South Park rozpustil ako Ernst Röhm na plese požiarnikov... Zatiaľ čo v prvej epizóde som krútil hlavou nad animáciou, postavami, dejom a vôbec všetkým čo dáva South Parku základ, postupom času ma Stone a Parker vtiahli do svojho nechutne perverzného univerza, a doteraz ma nepustili. K*rvadrát! ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

No jasně, taky jeden ze seriálů mého mládí. V mém tehdy mladém věku bylo sledování South Parku na Nově po jedenácté hodině mezi námi – žáky tehdy druhé, třetí třídy – něco trochu podobného jako bobřík odvahy, jo jo... pořád si to pamatuju. :) ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama