Reklama

Reklama

Epizody(14)

Recenze (4)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je často pokládána za jednu z nejlepších. A je pravda že si na ní tvůrci daly vážně záležet. Minimálně tři legendární epizody, skvělé nápady, zápletky a práce s postavami a emocemi. Navíc hned první epizoda je prvotřídní. Většina ostatních epizod jsou absolutně skvělé, ty další jsou taky super. Trojdíl se taky velmi povedl. V předposledním dílu si navíc užijeme parádní dávku emocí co se týče přátelství Stana a Kylea, a poslední epizoda je doslova přesně to proč tento seriál sleduji. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (89)

  • Příběh o Travisovi, vších narušujících své životní prostředí a zlém viceprezidentovi, který odmítá tomuto faktu uvěřit, paroduje film Den poté (2004). (Zdroj: ČSFD)
  • Epizoda paroduje klišé a stereotypy ze zombie filmů. Bezdomovci v této epizodě představují zombies a jejich vykřikování slova "drobné" nahrazuje slovo "mozky" a paroduje film Noc oživlých mrtvol (1968). Většina hudby je převzata ze zombie filmu Úsvit mrtvých (1978). Letecký záběr stovek nemrtvých bezcílně bloumajících městem je stejný jako úvodní záběr z filmu Den mrtvých (1985). Southparkský expert na bezdomovce je parodií na doktora Logana (Richard Liberty) opět ze stejného filmu a některé jeho průpovídky jsou převzaty z filmu Věc (1982). V jedné scéně je Randy nucen zastřelit člověka, co právě ztratil domov a stal se z něj bezdomovec. To paroduje scénu z filmu Úsvit mrtvých, ve které je jedna z postav nucena zastřelit nakaženého člověka. (Zdroj: ČSFD)
  • Celá epizoda je parodií na film 300: Bitva u Thermopyl (2006). Vypravěč popisuje bitvy v reálném čase, podobně jako tomu je ve zmíněném filmu. Specifická barva nebe nad barem je také stejná jako ve filmu. Ve filmu se v bitvách měnily zpomalené záběry na rychlé a naopak. Stejná technika je tu použita k zachycení běžných činností, jako třeba vytáčení telefonního čísla nebo vaření kávy. Bar Les'Bos brání 30 lesbiček, Ohnivou Bránu bránilo 300 Sparťanů. Podobně jako ve filmu jsou i zde akční scény podbarveny rockovou hudbou. Postava krále Xerxe je v obou případech prakticky identická. Oba mají stejný vzhled, výšku, chování a nepřirozeně vysoký hlas. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama