Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 068)

sud 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím podotknout, že se na "South Park" vždycky koukám rád. Ovšem snad u žádného seriálu jsem neviděl takhle kolísavou hranici jednotlivých dílů. V mnoha seriálech jde úroveň do kytek s přibývajícím časem a nahromaděním dílů. "South Park" si po celou dobu nechává úroveň, ovšem rozdíly jsou ve všech řadách. Na jedné straně jsou díly, které jsou naprosto fantastické a na druhé zase nějaké úplně na odpis. Vulgarita a bezbariérnost seriálu má v každém případě něco do sebe, ale někdy se mi zdá silně ad absurdum. Zde se však hodnotí seriál jako celek a tudíž chci opět podotknout že "South Park" je skvělý seriál, který vždycky rád sleduji, ovšem s jedním velkým ale. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nejgeniálnější, nejkontroverznější satira z Ameriky. To jak bizarní každá epizoda je a při tom v sobě má skrytý podtext, který je neuvěřitelně chytrý je prostě něco neviděného. Tahle výborná satira si drží kvality už přes 25 let a doufám, že s námi vydrží ještě pěkně dlouho. Po jejím zmizení by totiž bylo téměř nemožné najít záplatu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krucinal zabili Kennyho! vy parchanti! tahle klasika si jednoznacne zaslouzi misto v moji topce i kdyz pokud mam hodnotit serial jako celek tak par dilu bylo slabsich vsechno se proste na 100% nepovedlo ten mrtvej Kenny kteryho zabili v kazdym dile aby se pak znovu a znovu objevil na scene byl uz pak trochu furt dokola takze na rovinu film mam o neco radsi nez serial ale jako klasika to zase je to kazdopadne! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

South Park paroduje/uráža všetkých a všetko. Náboženstvá, náboženské postavy, známe celebrity, tlstých ľudí, homosexuálov atd. atd. Matt Stone a Trey Parker vytvorili jeden obrovský kult! Je podla Vás moc vulgárny? Možno. Obsahuje primitívny humor? Možno. Ale tak veľkú kopu nechutných hlášok nenájdete nikde inde. Kritika je absolútne na mieste. Chváľa je absolútne na mieste. Čo si vyberiete Vy? __ Mimochodom, kto napísal postavu Erica Cartmana, zaslúži jednu poriadnu..!:) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Jenom se na ně podívám a už se musím smát. Když jsem byl mladší byl to můj nejoblíbenější seriál. Samozřejmě kvůli tomu, že mi ho rodiče zakazovali. Po letech jsem příšel na chuť i jiným seriálům, ale na roztomilý sprosťáky nikdy nezanevřu. Když jsem si to nedávno pustil, znovu jsem se válel smíchy. Jsou tedy jen dvě možnosti. Buď mi je stále 12 nebo se jedná o geniální seriál. ()

Galerie (3 963)

Zajímavosti (2 272)

  • Kyle Broflofski, vytvořený podle Matta Stonea, je Žid. Sám Stone se popisuje jako "etnický Žid", protože jeho matka je Židovka. Stone ale vyrůstal jako agnostik a označuje se za ateistu. (Mayers)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Letom filmovým svetom

Letom filmovým svetom

29.12.2006

Vianoce sú za nami, Silvester pred nami a vy práve čítate poslednú tohtoročnú novinku. Zháňajúc na ňu námet, dúfal som, že narazím na zvlášť vymazlenú pikošku, ktorá by primäla celú ČSFD k hromadnému… (více)

Reklama

Reklama