Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se 19. století. Dva fotbalisté, každý z opačného pólu společenského žebříčku, prožívají v práci i soukromí vzestupy a pády, které změní jak fotbal, tak celou Anglii. (Netflix)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (7)

Hra z Anglie (2020) 

Originální název seriálu mě poněkud zmátl. Těšil jsem se na lov jelenů, případně dramatický a dobrodružný hon na divočáka, takže mě nemile překvapilo, že slovo game tentokrát reprezentuje fotbal. Jak bych kulantně popsal můj vztah k fotbalu? Asi tak, že je méně než vlažný. Nemám ho rád, protože nezastavitelní, rány snášející borci typu Ruuda van Nistelrooye už prakticky vymizeli, a oslavují se napomádovaní bojovníci o titul herec roku. Proto jsem už dlouhá léta nadšeným divákem ragby, které mě podobně zklamat nemůže. Seriál u mě měl tím pádem od počátku nedobře našlápnuto, ale slušně zvládnuté viktoriánské sociální drama mě nakonec vcelku bavilo. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Když se zarytý fanoušek ragby dostane k seriálu z fotbalového prostředí, dá se očekávat, že to pro seriál nevěští nic dobrého. Přesto zahajuji svým tradičním seriálovým tříhvězdičkovým otvírákem, protože viktoriánský fotbal byl přece jen o něčem úplně jiném než ten dnešní, takže jsem se docela bavil. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Už ve druhé epizodě šla sportovní stránka víceméně stranou a její místo zaujal třídní boj. Fotbalovým fanouškům přinesl tento vývoj zřejmě zklamání, pro mě to ale žádná nepříjemnost nebyla, takže můžu tentokrát přidat ke třem kouskům i nenápadné plus, které signalizuje, že jsem byl o něco málo spokojenější. 3*+ ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Jak bych to jenom... Asi takhle: To, že bylo v epizodě pramálo fotbalu mi opravdu žíly netrhá, protože jako viktoriánské sociální drama to na mě fungovalo velmi slušně. Suterův vnitřní boj mi dokonale ukázal, co asi musel svého času prožívat ten omelírovaný chudáček, který si po přestupu z Baníku do Sparty nechal udělat klubovou kérku a otevřel si i klubový obchůdek. Přestup samotný byl věcí běžnou i pochopitelnou, ale o tom zbytku se už nedá mluvit jako o řitním alpinismu- to byl čirý vlezdoprdelismus. ()

Epizoda 4 (2020) (E04) 

Mám za sebou čtvrtou epizodu ze šesti a můžu konstatovat, že jsem zatím až nečekaně spokojeným divákem. Tvůrci se mě rozhodli nenudit, takže když nepraskají kosti na hřišti, dochází k dramatickým a dobrodružným záchranám kojenců. Takže jo, bavím se. ()

Epizoda 5 (2020) (E05) 

Nechci zbytečně předbíhat událostem, ale potom, co jsem byl už popáté spokojen s dějem epizody, si troufám tipnout, že mě tvůrci nezklamou ani v nadcházejícím finále série. Podobně jako v našich prvorepublikových filmech i tady nacházím představitele vyšší třídy s citlivým přístupem a empatií k zástupcům mas, ale to už k podobným záležitostem neodmyslitelně patří, takže zase za čtyři kousky. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

I šestou epizodu jsem ohodnotil čtyřmi kousky, tentokrát mě ale tvůrci seriálu mírně zklamali, protože si myslím, že by dosáhli požadované hladiny emocí i v případě, že by účelově neměnili výsledek finálového zápasu. A to píšu i přesto, že nejsem fotbalovým fanouškem. Jinak jsem byl ovšem tradičně spokojen. ()

Reklama

Reklama