Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se 19. století. Dva fotbalisté, každý z opačného pólu společenského žebříčku, prožívají v práci i soukromí vzestupy a pády, které změní jak fotbal, tak celou Anglii. (Netflix)

Recenze uživatele Mrkvič k tomuto seriálu (5)

Hra z Anglie (2020) 

Když odpustím ne moc dobře natočené fotbalové scény (kdy potěší snad jen pohled na útočící nebo napadající řadu šesti hráčů), tak nemá seriál chybu. Sociální i sportovní témata se skvěle prolnula a v podání skvělých herců v dokonale uvěřitelném prostředí, jde o úžasnou sondu do minulosti. ()

Epizoda 1 (2020) (E01) 

Takové vlažné hodnocení? Pravěk fotbalu. Ano, určitě se o něm dá spousta někde dočíst a informací dohledat mnohem víc. Ale nebude to podáno tak skvělou formou. Kostýmní výprava na konec devatenáctého století vypadá parádně. Fotbalové scény nejsou kdoví jaké, ale dokáží vystihnout tehdejší myšlenku fotbalu - skoro všichni do útoku. Postavy Skotských hráčů i zástupců zakládající buržoazie jsou zajímavé od první minuty. A jako třešnička na dortu přijde v závěru rejpání od manželek a to byla prostě pecka. ()

Epizoda 2 (2020) (E02) 

Sice o fotbalu takřka nic a morální podání vytažení jednoho tonoucího z následků vzpoury je hodně laciné a romantické, ale i tak vše působí skvěle. Vztah s pokrokovou manželkou. Placení Skoti. Stávka a vztahy vykořisťovatelů kapitalistů s obyčejnými dělníky. Kromě fotbalu i pěkná a zajímavá sonda do tehdejší britské společnosti. ()

Epizoda 3 (2020) (E03) 

Díky za komentáře Trevora, který narovnává historické informace a hojně doplňuje v seriálu neuvedené. Kromě fotbalu a dobových poměrů (což jsou dvě věci, které v tomto díle moc nezafungovaly) se mi ve Hře z Anglie zatím líbí i mezilidské vztahy. A v závěru pro mě (jako otce) epizodu zachránil Harryho les. ()

Epizoda 6 (2020) (E06) 

Opět díky za shrnutí skutečností v Trevorově komentáři. Vyznění seriálu ale i bez dodržení faktů zůstává a parádně v poslední episodě vygradovalo. Proslovy o profesionalitě hráčů, o rozšiřování fotbalu mezi lid a do celého světa, všechno skvěle podáno a je dost emotivní v kontextu dalších událostí seriálu. ()

Reklama

Reklama