Reklama

Reklama

Recenze (16)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Polish točí filmy tak trochu z iného sveta. Niekto sa v ňom môže cítiť stratený, iný otrávený, ďalší zasa bezradný. Konieckoncov, jeho filmy sú aj o odcudzení a odcudzenie nastáva tam, kde nie je buď pochopenie, alebo - čo je ešte horšie - ani záujem pochopiť. Ja tú Polishovu tichú, pomalú a predsa šialene intenzívnu potrebu "porozumenia" chápem a prijímam. Aj za cenu toho, že mi po tom filme zostala na duši taká nejaká čudná jazva... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na filmy Michaela Polishe musí být zřejmě to správné rozpoložení, protože jsou svým způsobem neobvyklé. Tohle je zatím jeho druhý film, který jsem viděla a rozhodně se chystám i na jeho další počiny. I v Twin Falls Idaho jde o příběh , který je velmi dojemný, smutný a hlavně zajímavý svým námětem. Kvalitně a citlivě zahraný samotnými bratry, kteří si napsali i scénář a tahle role jim vysloveně sedla. Hlavně kvůli nim jsem se rozhodla přihodit jednu hvězdu nejen za originální námět, ale i za to jakým způsobem nám byl předložený. Je to jeden z těch nezávislých, zastrčených filmů, které vám doporučuji trochu oprášit a popřemýšlet si o takových pojmech jako je třeba empatie, svoboda a možná vás zasáhne hlouběji, než by jste sami předpokládali, tak jako mě. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nejako tak by to vyzeralo, ak by Nožnicovorukého Edwarda točil nejaký ultraseriózny indie režisér a do hlavnej role by neobsadil Johnnyho Deppa ale seba a svojho brata, ktorí veľa hereckého talentu nepobrali. Tuctová freaky dráma od režiséra skvelého Stay Cool. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Originálne podaný koncentrovaný smútok. O dvoch bratoch zmierených s osudom, ktorým nečakane do života vpadne jedna prostitútka... Musím uznať, je len málo filmov, ktoré by sa tak nádherne melancholickým a celkovo smutným spôsobom ponorili do svojich postáv. Tu sa to Polishovcom podarilo na jednotku. Všetko čo sa tu dialo okolo bratov dýchalo jedinečnou, priam až hypnotickou atmosférou, ktorá vydržala aj v obsahovo slabších pasážach (tých ale nie je veľa). No na druhú stranu ma práve to núti myslieť si, že na snímok treba mať správnu náladu, inak film nemusí sadnúť. Silný nadpriemer. 85/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěl poděkovat uživateli Psycho,že tenhle film vůbec doporučil. Vůbec jsem o něm neměl sebemenší tušení a to už jsem něco málo filmů viděl. Tenhle je tak trošku jiný. Nenápadný, obyčejný, ale hlavně smutný, jiné slovo mě snad ani nenapadá. To mu však vůbec neubírá na kvalitě, ba naopak, čistě za sebe ho můžu jen a jen doporučit. Rozhodně stojí za viděnou, moc lidí ho zatím nevidělo i když, jak už jsem psal, je tak trošku jiný... Ale to konec konců uvidíte také. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jakmile se objevila Penny s krásnýma očima a dlouhýma nohama (Michele Hicks), rozezněla teskná hudba a uviděla jsem dvojčata, věděla jsem, že je "vyřízeno" a nespletla se, bylo. Intimita, blízkost, hluboký cit tady nabývá úplně jiný rozměr. A ač se jedná v podstatě o zvláštní či podivný film, mně se bolestně zamlouval. Bratrům Polishovým přihazuji hvězdu za křehkost, emoce a souznění, ztvárněné v podobě, která se jen zřídkakdy vidí. Šeptání... ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jen jsem tak seděla, zírala a vstřebávala smutek siamských dvojčat, ale i naději. Teda kromě té pirátské protézy na konci, že...ale jinak perfektní herecký výkon bratrů Polishových. ()

toma.baza 

všechny recenze uživatele

Francis a Blake Falls jsou dva, a přesto jeden. V jedinou noc v roce, kdy nevzbuzují žádné pozdvižení - Halloween - se s nimi setká prostitutka Penny. Snaží se odvrátit neodvratné. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Počínaje scénou s Ježíšem to šlo do kytek. Do té doby to fungovalo, ale pak to pozbylo na realističnosti a už se to nepodařilo znovu nahodit. Často už mi to pak naopak zavánělo nechtěnou směšností. Za dřevěnou nohu bych tomu nejraději ještě jednu pecku sebral, ale nechci úplně znehodnotit počáteční nadšení. ()

Dman 

všechny recenze uživatele

...dva osamocene dolary, spojene v jednu dvoudolarovou bankovku zdvojnasobuji jeji hodnotu. Roztrhni ji na poloviny a nebudes mit dve jednodolarove. Bankovka ztrati vsechnu svoji hodnotu. Sila je ve spojeni dvou. Potrebuji jeden druheho aby mohli zit jako jeden... ()

Trash 

všechny recenze uživatele

Patos, klišé, šablonovitost, předvídatelnost. Herecké výkony mě také nepřesvědčily. Ano, dovedu si představit, že v realitě by prožívaná situace byla nejspíš hodně dramatická a "psycho", ale já hodnotím film, ne jeho téma. A téma je vlastně to jediné, čím se tento snímek může zdát zajímavý nebo alespoň trochu originální, a to je opravdu málo. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Nějakou dobu jsem si sušila svůj padesátý komentář na něco opravdu vyjímečného. A teď to přišlo. Křehkej, krásnej, jemnej film. Zvláštní prazvláštní atomosféra. Smutný příběh o dvou bratrech - siamských dvojčatech, do jejichž života se přimotá prostituka Penny, příběh o lásce a nevyhnutelnosti. A taky o tom, že ne všechny halloweenské převleky jsou převleky. Naprosto úžasně vykreslený vztah mezi bratry, jen pomocí pohledů, pokládání hlav, šeptání, no a scéna s kytarou a dvojhlasným zpěvem je vrchol. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Sugestivní melancholický příběh dvou bratrů, siamských dvojčat do jejichž nezajímavého života vpadne prostitutka. Nakonec jeden z bratrů zěžce od´nemocní a musí být oddělen. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Když narazíte na bratry, kteří jsou vám v hlavních postavách tak sympatičtí a pak zjistíte, že oni sami (respektivě Michael) film i vytvořili, asi z toho budete na větvi. Teda alespoň já byl. Postavy mají tak vynikající charaktery a pro mě byli hned od začátku strašně zajímaví. To si pak film užíváte hned jinak. Člověk zírá na obrazovku a říká si, jestli to co vidí v tom filmu opravdu je. Šeptání mezi bratry tomu hodilo menší mysterióznost. A já si celý ten snímek naprosto zamiloval! ...dva osamocené dolary spojené v jednu dvoudolarovou bankovku zdvojnásobí její hodnotu. Roztrhni ji na půl a nedostaneš dvě jednodolarové bankovky. Bankovka prostě ztratí svoji hodnotu. ()

Reklama

Reklama