Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

tron 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem pozdraviť anonymného slabocha, ktorý mi tu na ČSFD roky maže komentáre, vrátane tohto. Keďže zjavne nemá osobný život, tak sa uspokojuje takýmto spôsobom; vymazal mi už desiatky komentov. Asi si myslíte, že vás sa to netýka, ale v skutočnosti to pre vás znamená, že ak sa niekomu znepáčia vaše názory, tak vám ich proste vymaže a môžete si ísť sťažovať max. tak na lampáreň. Danej osobe, ktorá má zjavne obrovské problémy sama so sebou, sa každopádne prekvapivo chcem poďakovať: umožnila si mi napísať kvalitnejší komentár na pecku menom Kukuričné deti 2: Posledná obeť. Síce je pritiahnuté za vlasy, aby sa slovo „posledná“ vyskytovalo v hororovom podtitule len pri dvojke (obvykle je to skôr doména pätiek a šestiek), ale prečo nie, aspoň je sranda. Keď som Kukuričné deti 2 videl prvý raz, bola to čistá katastrofa. V r. 2022 som si ich pozrel znova a hoci uznávam, že je to fakt ťažké béčko (zachmúrene stojace ponuré deti!), musím uznať, že má niečo do seba. Na 3* to nemá ani omylom, ale svojím (zvrhlým) spôsobom ma to (azda) bavilo. Ústredný hrdina v podaní zmäteného Terencea Knoxa pripomína porotcu z televíznej kuchárskej show, ktorému súťažiaci práve naservírovali niečo, na čo nemá extrémne veľkú chuť, ale zje to. Scenár by som neriešil: vražedné deti z Gatlinu sú inteligentne „porozdávané“ medzi vzdialenú rodinu, aby v pohode veselo vraždili ďalej. Osobne som jednotlivým zvratom nepochopil ani po viacerých reprízach (niektorí dospelí v mene detí vraždia nevinných a nakoniec ich zabijú samotné deti). Na dvojke je najprekvapujúcejšie, že vznikla až 8 rokov po jednotke. Tá oproti nej pôsobí ako veľdielo kinematografie hodné piatich Oscarov. Kým jednotka sa mohla pochváliť skvelou atmosférou a výpravou, dvojka nič z toho nemá. Pár bodov k dobru dáva aspoň indiánska mytológia, ale tú scenár používa skutočne len symbolicky (škoda). Dvojka je naozaj desivo nekvalitný, žalostne odfláknutý a objektívne zlý horor. Miestami som hercov až ľutoval. Scenáristov nie, tí sú očividne idioti (vražda pomocou autíčka na diaľkové ovládanie vyzerá ako z paródie Leslieho Nielsena). Toto je fakt radikálny, prekvapivo bleskový pokles kvality, keďže obvykle hororové série klesnú do sračiek až pri čísle štyri. Hoci to vyzerá ako béčko určené na video, v skutočnosti snímka v USA normálne šla do kín a zaznamenala v nich relatívny úspech, čo je šokujúce (pri rozpočte 900 tisíc len behom otváracieho víkendu zarobila temer tri milióny dolárov). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Posledni obet je natocena takrka deset let po prvnim filmu a je proto trochu skoda, ze se na nej snazi primo navazovat. Bohuzel ma prakticky vsechny neduhy pokracovani, az na to, ze neni krvavejsi. Detsti herci jsou opravdu hodne toporni a co hur, hlavni zaporak je vylozene k smichu. Vypada jako neskodnej klucina a taky se tak chova. To ze se pri tom oblekne do cerneho mu prilis nepomaha. Pribeh je totalni kravina, a to i presto, ze ho psal veteran "Tales of the Crypt" A. L. Katz. No a cele to korunuje postava Indianskeho antropologa - vseveda, kdyby se to tocilo dnes hral by ho urcite Chuck Norris. Druhy dil se proste nepovedl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia vyšla kniha "Nočná smena". Je to zbierka poviedok od amerického spisovateľa Stephena Kinga. Jej súčasťou je i krátka novela "Kukuričné deti". Tá sa zakrátko dočkala filmového spracovania. A nezostalo iba pri tom. Druhá časť bola natočená v roku 1992. Preživšie deti z malého farmárskeho mesta Gatlin boli presťahované do susednej obce Hemmingford. Izák zahynul, ale Ten čo chodí medzi brázdami si vyvolil nového kazateľa. Takže teror "Kukuričných detí" pokračuje. New Yorkský novinár John Gerrett, spoločne so svojim dospievajucim synom Dannym, sa im pokúsi postaviť na odpor. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Už jednička nebyla nic extra, ale podržela jí aspoň ta solidní osmdesátková atmosféra, ale 90 léta už já osobně vnímám jako desetiletí kdy začal úpadek hororového žánru a začala se točit jenom nesmyslná z ničeho vylouhovaná pokračování slavných sérií. Dvojka se jednou vidět dá, ale další díly už fakt přijít neměli.40% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Deväť ročný rozdiel je poznať hlavne na začiatku ktorý je drsnejší, kde v pivnici domu sú objavené mŕtvoly dospelých ktoré sa stali obeťami detského kultu. Dobrá scéna je i úmrtie dvoch reportérov medzi kukuričnými lánmi a komu nevadia prehnané veci ako že kukuričný list dokáže podrezať hrdlo alebo trs kukurice prerazí okno auta a prepichne šoféra, ten si toto pokračovanie užije. Nemožno uprieť nápaditosť tvorcov pri rôznych vraždách dospelých ako je usmrtenie starenky domom, dopichanie lekára injekčnými striekačkami a scéna kde šéf kultu riadi diaľkovým ovládačom starkú na vozíku treba proste vidieť a že svoju príležitosť dostane aj kombajn na kukuricu si môžete byť istý =). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U podobných mnohadílných sérií je ve zvyku opěvovat díl první a zatracovat všechny další. Často asi zaslouženě. Druhé Kukuřičné děti jsou sice pořád dementní a navíc už tu není Isaac, i tak jsou ale lepší, než nudný a trikově příšerný první díl. Zásluhu na tom má zejména hudba, která příjemně ozvláštňuje všechno to dementní běhání v dementní kukuřici a řešení dementně klišovitých rodinných vztahů. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatné, prostě další pokračování, které nepřekvapí, ale spíše zaujímá post průměrnosti. Předchozí boss dětí mi byl sympatičtější, z toho nového nešla hrůza, i když se snažil řvát sebevíc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

A tu sa to začalo! Po znesiteľnej a príjemne béčkovitej jednotke prichádza to, čo preslávilo celú sériu: NUDA! Dejom by som ten pašvil, ktorého účelom bolo iba dostať nejaké postavy do filmu, nenazval. Celý film zaberajú nudné keci a občas nejaká ta vražda - tie sú sem tam (nechcene) vtipné - viď. vražda domom (!!!) alebo z poľa lietajúce kukuričné klasy zabíjajúce ľudí. Hlavný hajzel je úplný dement a spolu s jeho partiou sú na smiech. Najhorší je ten "mystický" koniec - z toho som dlho rehotal. Absolútne bez atmosféry. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo toho trapáka, čo hral záporáka, asi by som tam z nostalgie dve hviezdy dal. Videl som to viackrát v detstve. Už vtedy ma fascinovalo, že nikto z hercov nemá make up (🤦‍♂️). Celkovo je to strašne lacné; za pozornosť stál iba prelet tej starej výkladom a kozy tej mladej. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička, jednička měla vynikající herce, tady sou spíše průměrní a to jak na straně dospělých, tak i dětí. Nelíbila se mi tady ta příběhová linka, kdy dospělí dělají nekalé kšefty s kukuřicí a míchá se to s hlavní příběhovou linku, kde děcka a nebo tajemná síla vraždí. Když už je řeč o mordování, vraždy sou zde kreativnější a nejsou mimo kameru a to přestože rozpočet byl o něco slabší. Tak stojí za pochvalu, protože jako položit na někoho barák, tak to stojí za pozornost. A byť příběh mně bavil o něco méně, než u předchozího dílu, tak furt to dobře utíká a stále tam zbylo místo na nějaké to filozofování, byť u jedničky to chytře podsouvali, tak tady to dost tlačili. Ve výsledku to neni špatný, ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra a kvalitní herci kteří by to táhnuli. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Boli to prvé kukuričné decká, ktoré som videl, preto považujem killnutie babičky domom za klasickú scénu. Hlavný záporák je slušný psychopat, ale príbeh tu vlastne nie je (finálne blesky som vyslovene nepochopil). Pomerne slušne to odsýpalo... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že shození celýho baráku na bábu a ovládání báby na vozejčku dálkovim ovladačem zavánělo originalitou, leč se to drží svých zásad ala dětičky zas šikanují okolí, ale nic z toho. Krev, strach, napětí, dobré postavy, scénář.. nic z toho jsem nezaznamenal. ()

Pejpr odpad!

všechny recenze uživatele

Uctívači kombajnu s předákem Ten, který chodí mezi řádky vraždí dospělé proto, aby viděli pravdu. Zní to celkem originálně, co? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se podle mě vůbec nepodařila a spíše pošpinila dobré jméno svého předchůdce. Rapidní rozdíl mezi všemi důležitými prvky jako jsou atmosféra, herecké výkony a speciální efekty zapříčinil, že jde o podprůměrný film. Rád bych dal vysoké hodnocení, ale nejde to. Kromě úvodní scénky na začátku, poslední čtvrthodinky a dvou pěkných herečkách za moc nestojí. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, myslel jsem si, že nejhorší díl kukuřičné série je trojka, ale chyba lávky, tohle je zatím ten nejhorší kukuřičnej příběh, co jsem viděl (myslím, že mi ještě jeden díl chybí). Zcela nefungující slepenec bez špetky inovace, spádu, dramatična nebo nedej Kingu hororu (pár vražd na to nestačí) a s totálně odpuzujícími "digitálními" efekty, které jsou fakt k smíchu, k tomu si přidejte hrozné herecké výkony (hlavní záporák opravdu není Isaac z jedničky, ač se moc snaží, možná že právě až moc), jedinej tak nějak přirozenej tu je akorát tak ten starý Indián. Nejtrapnější na celém filmu je snaha o několik vysvětlení toho, proč se stalo to, co se stalo, takže tady nechybí jak to vědecké, tak to mytologické (klasicka amerického hororu, když už se neví kudy kam, zaplete se do toho indiánská mytologie). Hvězdičku jen za dvě hezké ženské postavy a za to, že i přes to všechno je to dokoukatelné.. ()

Reklama

Reklama