Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Strašidelný autobus veze pasažéry na neznámá děsivá místa, která nevěstí nic dobrého. Hororový seriál je sbírkou výtečných příběhů, ze kterých mrazí v zádech. (Netflix)

Recenze (28)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Bloodride - výhoda, příběhy jsou dlouhé jen 30 minut. Nevýhoda: bez napětí, bez strachu, prostě povídky pro dětský kanál ČT Déčko 30% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zbierka šiestich krátkych hororových príbehov z Nórska. - Jeden z tých hororových projektov, ktoré si pozriete, a nedá sa im dať iné hodnotenie ako tri hviezdy, pretože slúžia doslova len na zabitie času. Ani jedna z poviedok nijako nevyniká, a v podstate jediná vec, ktorú si z Bloodride zapamätám, je Olivia zo segmentu Bad Writer. Tvorcovia mohli príbehy aspoň nejako previazať, poprípade zakomponovať ten autobus, v ktorom sa postavy viezli, aj nejako inak ako len počas úvodných sekúnd každej epizódy. Každopádne je to aspoň príjemné odreagovanie od seriálov z USA. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

První dva příběhy zapůsobily hodně, ale potom začala kvalita hodně klesat, nemusím tyhle momenty ale ušlo to na start škoda ostatních nepovedených dílů. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Norský seriál „Bloodride“ rozhodně ukazuje, že má norský horor divákovi co nabídnout, a to i v tomhle epizodickém provedení. Jednotlivé příběhy nejsou vyloženě nic nového, nejsou to superoriginální historky, ale jsou natočeny dost dobře na to, aby zvládaly diváka bavit, a to i s přesahem do komedie, protože toho černého humoru a ironie je tu opravdu docela dost. A to se mi líbilo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krvavá jízda prináša 6 polhodinových príbehov, ktoré je možné pozrieť v ľubovoľnom poradí a svojou kvalitou sa dosť od seba líšia, jednak čo sa týka toho, ako je príbeh nápaditý a aj svojim spracovaním či hereckými výkonmi. Priaznivci hororu sa príliš nepotešia, nakoľko ani jeden z príbehov nie je vyslovene desivý a minimálne 2 z nich je ťažké vôbec považovať za horory, skôr sú to psychologické príbehy na nie práve najlepšej úrovni. V čase, keď treba byť doma aby sme aspoň svojou troškou prispeli k zníženiu rizika globálnej pandémie však potešilo aj to. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Náhodou... krátke, svižné príbehy s jednoduchou pointou. Žiadny masaker, vyvrhnuté vnútornosti, ani náhle výpady zo zálohy. Strašenie light, ja by som sa toho až tak nebála (v žiadnom slova zmysle). Aj keď trochu tej červenej tam predsa len je, zase aby som zbytočne neodradila krvilačných divákov. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

šest krátkých příběhů,které sice mají do hororu dost daleko,ale na tak krátké ploše mají určité specifické kouzlo díky kterému dokáží celkem slušně zabavit.Rozhodně to není nejlepší severské dílko a ani to není to nejlepší z netflixu,ale na zabití nudy proč ne...60% ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Chvilkama fajn, chvilkama jak z Věřte Nevěřte pro předškolní děti. Pár příběhů je fajn, mají atmosféru. Vesměs je to celý jen přehlídka špatných charakterů, debilních nápadů a stupidních point. 3* a.k.a 45% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Strašidelný autobus štartuje svoju jazdu smrti. Ako , mohlo to mať oveľa väčší potenciál a hlavne, časti som očakával viac hororovejšie. Nuž, netflix, toto bolo iba priemerné. Aj keď 6 časti a cca 30 minútová stopáž dostačuje . Priemer. 3* ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Čierne komédie nemám veľmi v obľube, a komédie celkovo, ale tento seriál mi padol vhod. Každý diel je o niečom inom, všetky skrývajú nejaké prekvapko. Miestami absurdnosti a hlúposti, ale ja mám niektoré hlúposti celkom rada. Je to dobre spracované a vtipné. Gratulerer! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabé, bez napätia, bez riadnej porcie "gore", bez života, krátke. Aj tie dve hviezdy sú za odmenu a s privretými očami. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Taková černá jízda autobusem ze 70.-ek  do černohumorných příběhů, skoro by se chtělo říci ze skutečnosti. Každý příběh má něco do sebe, ale co mají všechny naprosto společné je...dokonalá pointa. Za mě 75% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Soubor krátkých příběhů, které nejsou sice originální a dokonce jsou i lehce předvídatelné, ale pěkně odsýpají, což je obrovská a příjemná změna oproti zbytečně natahovaným seriálům. Moc se mi líbí úvodní začátek v autobuse, kde sedí ústřední postavy každého dílu, hudba je skvělá + zpracování a herecké výkony. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

6/10. Za mě jde o docela ok sériál ale zas měl dobrý potenciál a očekával jsem výborný seriál ale to sem bohužel nedostal. Postavy byly docela sympatycké, hudba je dobrá, atmosféru tento seriál má docela dobrou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je velmi dobrá. 1 Epizoda 7/10, 2 Epizoda 8/10, 3 Epizoda 4/10, 4 Epizoda 4,5/10, 5 Epizoda 7/10 a 6 Epizoda 6/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

'Alfred Hitchcock uvádí' (1955, 1985), 'Příběhy ze záhrobí' (1989-96), ale i z české provincie 'Draculův švagr' (1996). Plejáda půlhodinových povídek v rámci mysteriózních hororů a thrillerů. K nim se nyní zařadil nizozemský projekt, jehož tvůrci na to šli přeci jen už opatrně a pro jistotu natočili pouze šest povídek. Všechny spojuje temný autobus v temném prostředí, jehož (mrtví) cestující jsou aktéři právě oněch příběhů, což vysvětluje i název miniserie. A právě každý ten cestující jednotlivě poukazuje na svůj osud. A tak tu máme hororovou antologii naplňující příběhy tím, co se nazývá , morbidní humor. Každá povídka je různorodá a má svá specifika. Použité náměty samozřejmě nejsou nic nového pod sluncem, ale to na zajímavosti nějak neubírá. Naopak je zajímavé, jak z jednoho námětu příběh náhle přeskočí do jiného. Ale pospolu to stále funguje. Daný formát je pro zpracování vcelku složitý, neboť má představovat jak hrůzu tak i temný humor spolu s budováním charakterů. A to všechno se muselo vejít do přibližně půl hodiny stopáže. Příběhy jsou tedy značně jednoduché, což je u některých docela i na škodu. Zasloužili by si více rozvinout, ale koncepce je jednou daná a tak to vypadá, jak to vypadá. Miniseriál je kreativní, dobře napsaný a přívětivě natočený. Extrémní rozmanitost daných příběhu dává stejný zážitek, jako kdyby to bylo podané v literární formě. K zabití času třeba během cesty dopravním prostředkem nebo čekání v čekárně je něco takového jak dělané. ()

roxy_ellen 

všechny recenze uživatele

koda, že není víc takových seriálů. Jasně, ne všechny díly jsou spešl a originální. Pár ale dílu mě vážně zaujalo, obzvlášť ta "spisovatelská" povídka :)). Každopádně stojí za shlédnutí a velké plus (a 1 hvězda navíc za to), že jsou to epizodické, povídkové jednohubky. Krom toho, že mám prostě slabost pro severskou filmografii 👌 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nečekaně mě to překvapilo a kvalita je skvělá. Všem dílů, jsem dal 4 hvězdy až na Tři duševně choří bratři, Stará škola a Veřejné tajemství. Bohužel. Opravdu jsem chtěl dát 4 hvězdičky. Nejlepší díl byl Strašný spisovatel. Nejhorší díl byl Stará škola. Líbí se mi hodně to intro, jestli se tomu tak dá říct. Herci jsou vždy příjemní až na herce ve 2. díle. Není to sice 100% originální nápad, žádné zpracování jsem neviděl, ale mně to vůbec nevadí a naopak se mi na tom dost líbí. Seriál je trochu předvídatelný, to mi je fuk. Bál jsem se krátké délky, aby to neskončilo jako u seriálu Dark/Web. Naopak to dokázali skvěle načasovat. Líbí se mi, že to mělo snad vždy nějaký zvrat u konce, který byl, myslím, vždy povedený. Doufám, že bude i druhá série. Možná mohlo to intro na konci nějak vyústit, ale to mi ani nevadí. Dost povedené. Jednotlivé díly mají povedené plakáty. Jo a doporučuju vám, aby jste se raději na trailer nekoukali. Jednotlivé scény z traileru si pak lehce můžete připojit k názvům dílům. VYHODNOCENÍ: SLONÍ HLAVA ()

Reklama

Reklama