Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Námořní stíhač plukovník Sykes a jeho tři kolegové, piloti vojenského námořnictva, jsou zatčeni a ocitají se před vojenským soudem obviněni z masakru nevinných civilistů při neschváleném a náletu na jihoamerické pašeráky drog, kterého se prý dopustili ve snaze bránit Spojené státy. Sykes jako horlivý vlastenec se sice dohodne s prokurátorem, generálem Prescottem, ten však dohodu zradí a u soudu z politických důvodů pošle všechny muže do žaláře, Sykese na doživotí. Šokovaný Sykes společně s ostatními uprchne z federálního vězení a je odhodlán se pomstít vládě, která ho potupila a zradila. Společně s ostatními se dostanou na palubu letu 777, kterým cestuje také generál Prescott, aby se zúčastnil protiteroristické konference a má u sebe disk s přísně tajnými informacemi. Sykes letadlo unese a zmocní se disku, který hodlá prodat za nejvyšší nabídku některému z nepřátel "Strýčka Sama". Americká vláda by však raději letadlo i s cestujícími sestřelila, než by dovolila, aby se tajné informace dostaly do rukou nepřátel. Zatímco jednají o řešení situace, únoscům se postaví odvážná letuška Kelly, která se snaží únoscům situaci ztížit jak nejlépe dovede. Na pomoc se jí chystá speciální komando pod vedením zkušeného experta Matthewa Marshalla. Riskantní pokus dostat se vysoko ve vzduchu na palubu uneseného letadla je sice úspěšný, Sykes a jeho zabijáci jsou však připraveni a komando zneškodní. Jediný, kdo přežije je Marshall. Ten se spojí s Kelly. Dokáží společnými silami nejen zneškodnit únosce, ale také přistát s poškozeným letadlem? Zejména, když je jeden z nich těžce zraněn? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělé. Skoro mě mrzí, že jsem v polovině usnul a neviděl, jak to ten Bruce Wiliis v sukních za asistence Ice-Tho (zřejmě po mozkové příhodě, soudě dle grimas) vyřeší... ale i do té doby tenhle pekelný námel všemožných klišé nesmírně bavil. Fred Olen Ray byl tááákovýhle kousek od skvělé parodie, chybělo jen, aby nechtěl natočit vážný film. Ale o to je to zábavnější. ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

KRAVINA NAD KRAVINY..... VŠECHNO V TOM SMYSLU JE ZKOPÍROVANÉ Z JINÝCH FILMŮ A ZBYTEK JE NAPROSTO NEMOŽNÝ .... BOŽE, JAK SI MOHL ....? ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné! Po zkušenosti s tímhle filmem se už nikdy neopovážím unést letadlo, protože nejen v těhle stewardkách k nakousnutí by člověk tolik kill-appealu nikdy nehádal! Mimochodem - prohlédněte si filmografii režiséra Freda Olena Raye. Tento týpek s jedenácti černými filmy může hrdě kandidovat na největšího "sračkotvůrce" ČSFD. ()

Dever odpad!

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Phoenician Entertainment // Tera (v elektrotechnike označovaná, ako najvyššia možná hodnota ) klišé ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To bylo bájo. Opravdu škoda, že to bylo myšleno vážně, protože vše, co herci předvedli na place, a nejen oni, bylo k popukání. A možná je dobře, že to bylo myšleno vážně, o to víc to bylo vtipnější. Ice-T tradičně špatný klaun s tikem - bodycount jako hovado. Never, more. 45% filmu pozorujeme jen starty různých letadel, aby to nevypadalo tak lacině, neherci se snaží, ale málo, kolečko se jim polámalo. Jedna logická chyba za druhou a to opravdu tak markantně, že nebude ostuda, když film vypnete a skočíte si jen tak cvičně pětkrát do zdi. V tom případě doporučuji slušnou ytongovou příčku, žádný sádroš. Poctivá zeď, žádná faleš, jako tenhle humorný kousek o přepadení přepadeného letadla letuškou, která omylem vyšňupala trochu McClanea. Hvězdičkami hodnotím míru mého pobavení, ne objektivní kvalitu filmu, to je odpad jaq vyšitej! Muhehe. ()

ScreamJay odpad!

všechny recenze uživatele

Bééééééé.......chtěl sem říct béčko, ale tohle je k pláči. Fakt! Můj těžký kůň ve filmové hře „Největší looser“ Fred Olen Ray opět dostál své urputně vydobyté pověsti a znovu těžce „zabodoval,“ přičemž vznikl neuvěřitelně kýčovitý spletenec všeho, co televizní produkce ve specifickém žánru „únosoletadloidního“ akčáku kdy zplodila. V kotlíku s oschlým prejtem v podobě příběhu „exceluje“ Ice-T, který v kombinaci s šíleným dabingem hází grimasy, jako by místo žvejkačky pozřel modurit, jenž začal pod jeho mohutnou artikulací tuhnout a tuhnout, až utuhnul jako celé jeho herectví. Je to až kupodivu, že se mu do letadel znovu chtělo, když už před dvěma lety patřil do ansáblu totožně mizerného Transportu (1999). Absolutní absence charismatického a nebo alespoň nějakého zachránce, stejně tak jako pořádného prevíta na straně druhé (nějakej šmoula s vizáží E.Levyho to nezachrání), což ještě umocňují trapné hlášky typu: "A vy ste teď co, když ne terotista?!"......Vlastenec!" Kamera oblbuje svou tupostí jakýkoliv náznak akce, ba co víc, samotná scéna s příletem letadla na letiště je podle mě totální vykrádačkou toho samého momentu ve výše zmíněném Transportu!! Zkrátka jak to odpadově zhodnotit? Air Rage je totálně nudné béčko, které je stejně akční, jako nafetovanej zahrádkář, co zamýšleje vypálit louku nepostřehl maskovanou sadbu marihuany. Taky pak nic kloudnýho nestvoří a přesto je ze svého díla totálně vysmátej. [0/10] ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle dilo bylo tak neskutecne vylizany ze lze dat jenom za pet nebo odpad no ja se budu drzet zlatyho stredu nicmene musim priznat ze letusku co vymasti marinaky to sem teda fakt jeste nevidel ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hroznej shit, ale aspoň to bylo vtipný jak to bylo trapný. Krev v tomhle filmu neexistuje a ta první přestřelka v letadle, kdy tam na sebe všichni stříleli a nikdo se nekryl to bylo prostě geniální. ()

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto filme uvidíte veci, z ktorých sa vám bude mozog obracať. Napríklad ako jedna vystrašená letuška zabije špičkového ozbrojeného vojaka-teroristu čajovou kanvicou. A to je len začiatok jej cesty za oslobodením celého lietadla od únoscov, pričom jej bude pomáhať snáď nesmrteľný (niekoľkokrát postrelený) člen oslobodzovacieho týmu. To, čo sa na palube lietadla bude odohrávať je neskutočné a dalo by sa to pochopiť len keby išlo o paródiu, čo ale asi nebol zámer tvorcov tohto braku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pohodlne sa usaďte, zapnite si pásy, otvorte 52jku a bavte sa nad nemožným. Ice-T na Oscara a tá letuška by mala dostať mnimálne svoj vlastný film ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že cokoliv co vysílá Nova Cinema někdy uprostřed noci nemůže být nic jiného než pekelný hnůj, který by na větším kanálu zabíral místo daleko oduševnělejším pořadům typu Teleshopping nebo Volejte Věštce. Boeing 747 je ukázkový příklad čistě blbého filmu. Blbého, ale ne dost blbého na to, aby to bylo zábavné. Pochopitelně je to laciná vykrádačka Boeingu 747 v ohrožení a tisíce dalších letadlových filmů, okořeněná debilitami typu, kdy chatrná letuška jedním úderem čajové konvice zabije zjevně vycvičeného teroristu. V půlce filmu jí navíc přijde na pomoc posila v podobě nějakého pochybného "velitele speciálního komanda", zahraného někým, kdo podle popisu tady na čsfd vypadá jako nějaká vyhořelá hiphopová hvězda, která si teď na chleba vydělává hraním v podobném hnoji. Tedy, slovo "hraním" je možná trochu přehnané, protože jeho mimika připomíná člověka s lokálně umrtveným obličejem a v nováckém dabingovém studiu zřejmě neměli dost herců, takže si ho namluvil nejspíš místní uklízeč po lobotomii. Takže ať to shrnu, zaklapnout víko a spláchnout. /5% a odpad!/ ()

Dado odpad!

všechny recenze uživatele

Poznáte tie filmy, ktoré vás nútia zamyslieť sa nad tým, či to tvorcovia mysleli skutočne vážne? Tak toto je, dámy a páni, jeden z nich. (10%) ()

-dRaGoN- odpad!

všechny recenze uživatele

Jednou za půl roku si pustím televizi a na Nově běží film co má Boeing v názvu, no neodolám a už to hltám :) Jenže po 40minutách sem to musel přepnout na ČT1, kde běžela nějaká soudní rekonstrukce, která ač měla tragický představitele a herecký výkony, dalo se na ní aspoň koukat a dozvěděl jsem se druhy bodných a sečných zranění, heč! ()

xaver odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol všech blbostí. Prostě je to neuvěřitelné, že někdo mohl natočit takovou pitominu. Super komando únosců proti ním superkomando zachránců, ale to vše nestačí na jednu obyčejnou letušku s obyčejnou konvicí na vodu. A k tomu arogantní představitel vlády s CD se seznamem všech nejtajněších agentů USA po celém světě. Přemýšlel vůbec režisér o tom, proč by takový seznam vezl představitel vlády USA na protiteroristickou konferenci v zahraničí? Hodně slaboduchý nápad zřejmě ještě slabomyslnějšího autora. To snad ani není možné, vymyslet takový blábol. 5 x odpad, a to jsem ještě hodně tolerantní. A ještě jeden odpad pro TV NOVA, která se zřejmě rozhodla hazardovat s důvěrou diváků. ()

bruceman7 odpad!

všechny recenze uživatele

Každá hra začíná remízou, film tedy řekněme na normálu 3* . Tak se zprvu (v prvních deseti minutách) tvářil i tento film. Do své první třetiny se tvářil ještě přijatelně, někde na jejím konci už začlo být jasné, že jde o totální vykrádačku (dle mého názoru super kousku) Executive Decision. Co se ale dělo pak, to překročilo všechny meze. Parta tupých amatérú (označených za mariňáky) se vydá osvobodit bandu pěti stejne tupých amatérských únosců. Neskutečné stupidní jednání všech zúčastněných (i těch na zemi / v kontrolní věži), absence logiky, totálně dementní hlášky...u těch si snad nejsem jistej, jestli byly tak vymaštěné už v originálu, nebo je vytvořil dabing. V rámci tohoto i jiného je největším kandidátem do síně hereckého kreténstva Ice-T. Škoda se více rozepisovat...a že by to šlo! 0,5/10 (půlka za ucházející efekty a za několikero mých nevěřícných úsměvů). ()

Perry- odpad!

všechny recenze uživatele

Jako komedie to bylo úžasné.. válel jsem se smíchy skoro pořád (SPOILER SPOILER hlavně, jak hlavní záporák vypadl z letadla, když zakopl o dveře :D) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo posledních 20 minut, tak bych dal hodnocení i o hvězdu vyšší. V závěrečné části se však ukáže, zač je toho loket. Objeví se spousta kýčů a nepřesností, "zvraty" v ději a hodně nelogičností. Na druhou stranu, není to nic, co by se nedalo čekat. Jenom mě zaráží, že Operaci Boeing 747 hodně lidí vyčítá spoustu klišé a amerického patosu. Přitom takový Armageddon s Brucem Willisem je jich ještě plnější a tam to nikomu nevadí. ()

Rejže 

všechny recenze uživatele

Ice-T byla jediná věc, která byla koukatelná. Pak hlavní hrdinka mne zaujala tím, že naopak od Ice-Teeeho byla neokoukaná. Ale scéna typu - "řídím letadlo a nevím jak" s tím, že si odběhnu postřílet pár nepřátel a letadlo zůstane bez pilota, to mi teda dostalo. Klasický americký smutně akční thriller-gag. Ta jedna hvězdička patří tomu proto, protože film běžel na Silvestra a nějak z té široké škály pořadů se nedalo na nic dívat :-D ()

Reklama

Reklama