Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meteor udeří do hausbótu v bažinách u jižního města. Po jeho pádu se lidé na hausbótu promění v zombie a ve městě začnou pojídat občany. Když lidé počínají mizet, místní vědec se snaží přijít na to, co se děje a jak zabíjení zastavit. (Benjamin-L)

Recenze (10)

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Mno, další důkaz toho, že jsem toho za svůj relativně krátký život viděl ještě příliš málo a stále mě má na filmovém poli co překvapovat. Po zásahu meteoritu se osazenstvo jedné lodní párty změní v partu zombíků, kteří vypadají jako zkouření emo a likvidují všechny, kdo se odváží zaplavat si do jezera, popř. vlézt na jeho břehy. Zářný příklad odfláknutých filmových profesí jako kamera (občas do ní někdo drcne a ona se zatřese), střih (postava nedořekne větu a šup, další lokace), nasvícení (neexistuje), postprodukce. Ta zvláště boduje, jelikož dialogy často nepadají hercům přímo k mimice, výstřel z pušky slyšíme až cca ¾ vteřiny po, ale i třeba taková hudba (mimochodem něco tak odporného se jen tak neslyší) je zakomponována do scény tak hlasitě, že si některé dialogy prostě musíte domyslet, jelikož nic neuslyšíte. Tady hledat logiku, příběh, atmosféru a nedej bože napětí, asi byste stáli před novým Héraklovým úkolem. Tohleto je natolik hrozné, až se zdráhám řadit to mezi nějaké guilty-pleasure. Myslím, že i opravdu zanícení sběratelé bad movies se budou notně divit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný suprbéčko. V močálech poblíž vidlákova vymizeli aligátoři a místo nich to tam teď patří zombíkům (podle mě s jedním alienem). Takže začnou likvidovat vidláky, kteří se řídí zlatým heslem 'nechat se chytit'. K tomu líný fízlové, krásně jižanský přízvuky a sem tam kozičky na jistotu. Hudební doprovod výtečný:) Je to taková další nechtěná parodie s hodně podprůměrným provedením, ale jako sranda je to prostě v pohodě. (screeny) ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Lacný a navyše chudobný hororový trash, ledva dosahujúci tradičnú béčkovú hranicu. Proste taká malá zombie goreteska pripojujúca sa na silu k rade úspešných titulov podobného razenia. A to ani nie tak pre zisk zo v tom čase obľúbených zombie šialeností, skutočne, za toto je ochotný málo kto zaplatiť, ale skôr ako tvorivá zábava pre vlastné potešenie. Keďže je to trash, téma je jednoduchá. Meteorit s vesmírnym šmejdom znenazdania mieri na našu modrú plantu. Nielenže jeho vpád zrovná zo zemou resp. vodou preplnený hausbót kdesi v močariskách amerického vidlákova (Florida), ale miestnych buranov mení aj na krvilačných a plávajúcich zombie lovcov. DO NOT ENTER, THIS IS ZOMBIE SWAMP! Miestny šerif Kowalski jakživ žiadneho zombieka nevidel, preto v pozadí alarmujúcej situácie spojenej s rapídnym úbytkom obyvateľov v jeho okrese, vidí niečo iné. V podvedomí možno opäť toho vládcu vesmíru Minga :-) Šerifa Kowalského totiž herecky stvárnil sám Buster “Flash Gordon“ Crabbe. Vďaka jeho neschopnosti a už opotrebovanému stavu má aj Florida svoju NOC OŽIVLÝCH MRTVOL. Laksný prístup predstaviteľa zákona má možnú súvislosť podľa môjho názoru aj s objavením zombie plavcov o rok neskôr vo Francúzsku. Dôkazom toho je titul ZOMBIE LAKE (LE LAC DES MORTS VIVANTS) mapujúci povstanie zombie nacistov z Druhej svetovej kdesi v malom jazierku niekde vo Francúzsku. Náklady spojené na elimináciu oživlej smrti prosím posielať na preplatenie teda nezodpovednému Busteru Crabbeovi :) ()

Bloody13 odpad!

všechny recenze uživatele

Něco takhle špatnýho jsem neviděl už dlouho. Možná bych to ani nezkoušel, jenže zdejší obsah mě docela navnadil, a co je horší, přehlédnul jsem jméno režiséra. Proslulý céčkař Fred Olen Ray teprve ve druhém celovečeráku zkouší, kam až, coby tvůrce odpadních "filmů", je schopný zajít. A věřte mi, tahle místa by měl navštívit každý divák za trest, aby konečně rozpoznal, kde asi tak přibližně mizí hranice mezi vědomou trashovostí a prachsprostým packalstvím. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Po úvodní scénce, ve které není takřka nic vidět se film rozjede v sytějších barvách, což však trvá nejvýše 20minut, během kterých jsem se dobře bavil nad amatérismem produkce, ze které sálalo "ed woodovské" nadšení u všech zřejmě začínajících filmotvůrců. Bohužel však po těchto 20 minutách pravé a nefalšované grindhouseové zábavy přechází zbytek stopáže ve výrazně podprůměrný až odpadní štyk. Převažující statická kamera, dialogy na úrovni dvanácti (možná jedenácti)-letých, střih v ještě probíhajícím rozhovoru, vynikající jižanský country střídající se se syntezátorovými zvuky typických cormanovek. Masky a zombie celkem ušly. Fanouškům této zábavy bych celé nedoporučil, možná jen těch 20 minut, ve kterých se snaží zástupce šerifa vypadat drsně. ()

Zajímavosti (2)

  • V 29. minúte je prepichnutá vidlami jedná stará pani. Aj keď sú to vidly s tromi zubami, telo jej prerazia štyri. (beso74)
  • V 51. minúte je zreteľne vidieť, ako zombíci konzumujú pravú, od tela oddelenú ruku svojej obete. O zopár sekúnd neskôr je už ruka opäť v jednom kuse. (beso74)

Reklama

Reklama