Reklama

Reklama

Operační středisko vojenského výzkumného ústavu ztratí kontrolu nad prototypem nebezpečné biologické zbraně, původně plánované k nasazení v případě vesmírné války. Kontaminovaný náboj vzhledu ohnivé koule vybuchne na Zemi. Navzdory tomu, že nejvyšší místa mají eminentní zájem "nehodu" utajit, nepodaří se jim zabránit následné katastrofě. O celé záležitosti ví místní věštkyně Lady Elaine, která varuje detektiva McLemora, aby se vystříhal hrůz. Vesmírný vetřelec se probouzí k životu, dokonce stihne naklást zkázonosná vejce. Nekompromisní McLemore, který má ustavičně problémy s panovačným kapitánem Robertsonem, dostane vítanou pomoc v podobě neobyčejné asistentky Carly. Zdá se však, že proti krvelačným protivníkům jsou bezmocní... (Intersonic)

(více)

Recenze (25)

choze 

všechny recenze uživatele

Jméno režiséra mluví za vše. Nebavilo mě to ani v době, kdy jsem ujížděl na špatných béčkových hororech a skousl všechno možné. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kdyz jsem tuhle vykradacku Vetrelce videl poprve nemel jsem jako nactiletej ani poneti kdo je to Fred Olen Ray ted uz to vim a kdyz jsem to zhlidnul zpetne musim konstatovat ze je to uchazejici osmdesatkova lacinost a Napier je spravnej drsnak co se s tim nesere a Vetrelce klidne rozreze motorovkou ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Takovej ten horůrek, kterej jste viděli v dětství a brali ho celkem seriózně, protože je tam příšera a krev a na to přece nesmíte koukat! Pak uplyne několik dekád, vidíte ho znova a královsky se bavíte, protože je to hotovej kulomet brakových ptákovin - toporný herectví, laciný gumový monstrum, kopie scén ze slavnějších vzorů, zoufalý zvukový efekty a závěrečná bitka, která je tak nepopsatelně humorně strašná, že se prostě musí vidět. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha snímků inspirujících se kultovním Vetřelcem, který jde tak daleko, až okopíruje doslova scénu z Nostromo, kdy jeden z členů posádky hledá kočku a místo ní najde smrt. A mě osobně právě tahle citace pobavila. Monstrum je tedy variací na xenomorfa, z jeho vajíček se vylíhnou potvory více než podobné facehuggerovi a všichni zanechávají za sebou slizkou stopu. Ovšem chapadla byla dobrý nápad! Chvílemi vtipné, místy napínavé, krve a kusů těl dostatek. Jen ta elektronická hudba byla místy odporná. Finále je slizké, krvavé a v dýmu ječící motorovky. Napier byl správný a nekompromisní drsňák balící holky na skotské dudy. Jeden z těch filmů, co by klidně mohl produkovat R. Corman... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťdesiatky nikdy neskončili, povedali si Fred Olen Ray a jeho spoluscenárista a keďže už žili v osemdesiatkách, svoje extrémne béčko obohatili ešte o motívy a scény z Votrelca. Ono to vyzerá ako nejaký zabudnutý starý Cormanov film, ktorý bol dodatočne po desaťročiach kolorovaný a zatiaľ neexistujúcimi kvalitnými digitálnymi trikmi boli dorobené autá z vtedajšej súčasnosti. Len škoda, že to nemá žiadnu atmosféru a človeka po čase prestane baviť aj tá previnilá zábava na účet tvorcov a wtf finále prezíva. Ak vám nesadne otravný Napier od prvej minúty, bude lepšie film ihneď vypnúť. Som ochotný veriť, že Ray dobre vedel, čo robí a pri nakrúcaní sa všetci na všetkom nesmierne bavili a po svojich replikách ihneď vybuchli smiechom. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle průměrné scifi-hororové béčko si pamatuji ještě z dětství. Naši ho měli kdysi na staré VHSce, ale ta se někde postupem času ztratila. Po dlouhé době jsem měl příležitost si film sehnat a tak jsem nezaváhal. Přestože nejde o nic světoborného a speciální efekty nejsou zrovna nejlepší, tak fandy podobných „přiblblých“ kousků jistě nadchne lehká gumovitost příšery, která jakoby pořád procházela nějakou proměnou. Její ostré zuby a chapadla ve mně kdysi vzbuzovali hrůzu, dneska se tomu už jen zasměji. Někoho jistě taky potěší, že si zde vedle sebe zahráli Charles Napier a Ron Glass. Tvůrcům se místy podařilo navodit vskutku zajímavou atmosféru, která ve spojení se slušně znějící hudbou dokázala kdysi divy…. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Ujíždím na laciných béčko/céčkových hororech osmdesátých a devadesátých let, takže můj nadhled je vždy a opravdu hodně velkorysý. Tady ale bohužel nejde přimhouřit ani jedno oko, ani to třetí oko...Tohle je totální kokotina s tak trapným vetřelcem, že už to ani k smíchu nebylo. 1* za jistý statut kultu, který si tento film získal ve zlaté éře VHS. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray mal aj svetlé výnimky, v ktorých vedel ukázať, že nepatrí medzi najhorších režisérov všetkých čias. DEEP SPACE je toho jasným dôkazom. Viditeľne oprávnená kultová videoklasika 90. rokov v našich končinách, ponúka ( hlavne ) pre milovníkov béčkových sci-fi hororov a rôznych ( hlavne ) vykrádačiek úspešných hitov viac, ako obstojnú zábavu. Rádoby inteligenti si tu na svoje neprídu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray mi nieje zatial moc známy, ale po tomto filme si myslím, že to asi nebude žiadny režisér hitoviek, ale minimálne bečiek či nie i cečiek. Ale i tak, niektoré jeho filmy, myslím tým horory, si každopádne, budem chcieť pozrieť, keď sa k nim dostanem. A on sa zdá, vykradol už veľa kultových filmov. Toto je len lacná vykrádačka a napodobenina Aliena, ktorá po všetkých stránkach prehráva na plnej čiare, hádam iba Charles Napier bol jediným pozitívum vo filme, inač je film neskutočné amatérsky. Monštrum bolo strašne nedokonale, s tým ťažným zariadením, čo si priťahovalo svoje obete bolo neskutočne trápne a i jeho hlúpy pohyb, ktorý vyzeral, ako keď uteká krab. Dialógy stali, tiež za milú Jarmilu a herci, okrem spomínaného Charliesa boli hrozní. Je čudné, že herec, ktorý hral z v mlčaní jahniat, Philadelphii či Rambovi 2, sa upísal do takejto kraviny. Len kvôli nemu dávam 2*, inač by to bol, hádam i odpad. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

U příležitosti slavnostního povýšení z odpadu na vyšší počet (což se mi děje tak 1/100 let, i když to bylo celkem nedávno u ST Lower Decks) jsem zjistil, že si to též žádá nějaký ten komentář. Pro kůůl obyvatele čsfd v.2.0 o kterou nikdo nestál, jako recenze. Předně musím prohlásiti, že mezi 1. a 2.shlédnutím uplynulo +/- 27 let. Mezitím, dotyčný viděl doslova stovky podobných a ještě horších (tj. blbé a ještě k tomu nudné) filmů, takže již při stahování jsem věděl, že to rozhodně stoupne. Sice jsem trochu zklamán, že si to nenechám a nestane se z toho další qvilty pležr do sbírky, ale i tak to stálo za to. Stvoření samé má super chapadýlka díky tomuto prvku (který mi připomíná filmy typu the Hidden apod.) a těm úžasně křivým zubům, kdy ani jeden není snad rovně:) se nejedná o lacinou kopii Aliena, nebýti ovšem té nešťastné hlavy. Tam se to už těžko okecá. Samostatnou kapitolou jest hudba, která je prostě neskutečná a silně (mírně řečeno) ewokuje fláky, které byly složeny pro Atari 800 XL/XE či megakultovního (to byly časy) Commodora 64. Což stačilo na to, abych se chlámal již při úvodních titulcích (Carpenter hadr, hahaha) u kterých jsem též seznal, že nápis samotného dílka mi připomíná jiný Space a sice Dead.;-) Pak mistrovská (sehnání ost bude vskutku dobrodrůžo) hudba nenápadně mizí do pozadí, aby nás pak uzemnila častým ječivým motivem monstra, které osciluje mezi Alienem s rozjetou hlavou a ženskou, když ji šlápnete na kuří oko. Bylo to protivné a fascinující zároveň. Napier (kterého si nevím proč, nejvíce pamatuji jako jakéhosi adm. z posl. sezon STDS9) je samoz. špatnýzadek od zač. do konce a zdatně mu sekunduje Ernie Niles z Twin Peaks a vůbec ne ošklivá (jak tedy někdo píše) Annička Turkelová, která je se svým obličejem kombinací žáby a Jokera (opravdu to nemyslím jako urážku) a jeden výtečník z ISŠP by ještě dodal něco, co je veřejně nepublikovatelné.;-) Ona se taky postarala (byť jako postava nezáměrně) o asi nejftypnější scénu vůbec, kdy při souboji v laboratoři Napier vs.pavoučnatec (mláďátko, které ale vůůůbec nepřipomíná objímačetváře:) náš drsoň odtrhne z napadené oběti potvoru a máchne s ní dozadu a nějak si neuvědomil, že tam není sám a tak naše policistka Karla, kterou ten výtečník utáhl na dudách, schytá onoho pavoučnatce přímo na hrudník, za který se nemusí styděti. To jsem se fakt válel. A to se nerozepisuji o tom, že si Napier a jeho parťák odnesou jen tak hala+bala 2 vejce, což se stane jednomu z nich...osudným. Hádejte komu?:) A to je k tomuto thématu vše. Pozn. na konec, ten plakát, který se ve zlaté éře videopůjčoven na nás všechny smál celé roky, je stejně efektní jako tenkráte a překonává tak (což asi nepřequapí) film samotný.;-) ()

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl před X lety a velmi na mě zapůsobil. Spal jsem u strejdy, který mi ho pustil na dobrou noc, i když mi bylo asi 6 let :-). Byl to první film, ze kterého jsem měl pak v noci opravdu horečku, byl jsem vyděšenej strachy a ty dvě monstra jsem viděl i u strejdy v pokoji na stěnách :-) Noc jsem kupodivu přežil ve zdravý a kdykoliv jsem ke strejdovi přišel, tak jsem škemral, ať mi pustí znovu ,,Temňousa,, :-) ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Kult s detstva videný asi milión krát na VHS. Béčkový Charles Napier, škaredá Ann Turkel ale dosť dobré príšery aj gore scény Silný ufón ktorý má miesto brucha ústa má hlavu ako votrelec ale pri tom sa plazí ako červík. Záverečný masaker s motorovou pílou je iba čerešnička na torte..... spomienky nepustia. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror kdysi pořád vysílali na Cabel plus film, ale nějak mi pořád unikal. Až doteď. No a jedná se o neuvěřitelně zábavný sci-fi horror. Překvapivě se nízký rozpočet nepodepsal na vzhedu monstra, které je správně slizké a zabíjí na potkání. Musím ještě vyzdvihnout herecký výkon Charlese Napiera. DEEP SPACE není určitě pro každého, ale komu se líbil například podobně laděný snímek SPLIT SECOND, tak by neměl váhat a těch 90 minut svého času do filmu investovat. ()

midget 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray sice bez bimbo girls, ale s pořád stejným citem pro ozvláštnění béčkového dreku obskurními nápady na pomezí sebeironie a stupidity. Scény jako ta, kde detektiv svádí svou kolegyni tím, že ve skotském kroji začne hrát na dudy a vyhrožuje, že nepřestane, dokud si ona nesvlékne šaty, nebo návštěva podivínského odborníka na brouky, dělají z filmu trochu víc než jen další kopírku Vetřelce. Na další level pak to celé povyšuje český VHS dabing, na kterém je vidět, že překladatel s angličtinou hodně válčil. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem kdysi dávno viděl na Nově a bavilo mě to. Když jsem si ho chtěl pustit, zjistil jsem, že je prakticky nesehnatelný a tak jsem koukal na příšerný rip ztmavený asi o 200% a navíc bez titulků. Ve výsledku jsem z temných scén neviděl prakticky nic a to se pak těžko hodnotí. Temný vesmír je zkrátka klasický osmdesátkový videobéčko, ve kterém nechybí prakticky žádné klišé. Příšera obšlehnutá z vetřelce, první dva mrtví jsou teenageři, armáda která vše zkouší ututlat a proti ní drsňácký polda samorost, který neposlouchá kapitána, balí o 20 let mladší kočky a ve finále ukáže potvoře zač je toho loket. Dvě hvězdičky z nostalgie, možná v lepší kvalitě i ty tři (ale spíše ne). ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Hitovka videokaziet a videopožičovní rokov osemdesiatych a deväťdesiatych. Jedna z lepších napodobením Votrelca ale samozrejme nie v A ani B ale v C kategórii. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak ako zbytok komentujúcich, aj ja som mal kedysi ako malý tento film na starej ušmudlanej videokazete. Dnes ma v prvom rade prekvapilo keď som zistil že to natočil Fred Olen Ray, jeden z najväčších sračkometov modernej kinematografie. V rámci samostatného hovnoštandardu režisérov ako tento sa jedná v podstate možno až o nadpriemerný kus a v kategórii béčkových klonov Votrelca je to taktiež jedna z podarenejších záležitostí, vyžadujúca pre uznanie od diváka len mierny stupeň vyšinutosti. Na zem spadne satelit s tajnou biologickou zbraňou - krvilačným monštrom. Vyzerá podobne ako klasický Votrelec, akurát je to tučnejšia bedňa s pupkom formovaným čokoládovými šiškami a pre efekt pridanými ostňami po tele. A na tom svojom slizkom kotli má vagínu z ktorej vystreľujú chápadlá! Naštastie je v Amerike vždy po ruke nejaký ten problémový policajt čo sa s ničím neserie a každý druhý deň ho suspendujú za postrieľanie niekoľkých niktošov. On jediný môže zastaviť gumeného hnusáka a jeho krabie deti. Ako? Motorovku na neho, bastarda z kukly vylezeného! Neviem či to bolo len nahrávkou čo som mal k dispozícii, ale v nočných scénach to bolo naozaj veľmi tmavé a to hlavne v závere. Relatívne zábavná, štýlová blbina 80-tych rokov so všetkým čo k tomu patrí, vrátane lacnej synťákovek hudby s podozrivo povedomými motívmi.. ()

Reklama

Reklama