Reklama

Reklama

Kamen bjótó

  • Japonsko 仮面病棟 (více)
Trailer 1

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (3)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý thriller, ale dosť predvídateľný. Už behom pol hodiny som odhalil o čo tam pôjde. Akurát páchateľ trochu prekvapil. Už tradične ma ale štvala posledná vysvetľujúca pol hodina v ktorej nám je ukázané ako a prečo to všetko urobil. A to nie je nikdy dobré znamenie, keď musia tak dlho všetko vysvetľovať, aby to dávalo zmysel. Našťastie ústredné duo je dobre obsadené. Sympaťák doktor s dobrým srdcom Kentarô Sakaguchi a ranená kráska Mei Nagano. Vďaka nim sa aj tie nudnejšie pasáže dali prežiť. Celkovo mierne nadpriemerný thriller/detektívka. 6/10. ()

PavelU 

všechny recenze uživatele

Na přeskáčku vyprávěný film, v němž se vyskytuje málo postav, děj je spřízněn skrze zprávy z televize, motivace pachatele neznámá. Divák pouze ví, s jakými pocity se mísí onen mladý lékař, který zrovna nastupuje na noční do jedné z nemocnic. Tempo relativně pomalé, scény inklinují k tomu, že to celé zavání jakousi podivností, až bizarním zjevem. Záleží, za jakých okolností je snímek puštěn. S nevyspalostí to u mě příliš dobře nedopadlo. Nakonec ale přeci jen dokoukáno celé, což značí určitou snahu tvůrců o nevšední pojetí. Oceňuji hlavní představitele, stejně jako vedlejší postavy. Přesah odkazující na nekalosti světa, v němž žijeme, to ke konci drží solidně na výši. Jde o to, dobrat se pravdy a přijít věcem na kloub. Mohlo by se zdát, že je to natahováno více, než by bylo zdrávo. Způsob, jakým je motivace provedena, je do poslední chvíle tak uhrančivý, až mě fascinoval, že je s podivem, proč ve finále hodnotím pouze trojicí hvězdiček. No, bude to tím, že se tu ona pointa tak úplně nepovedla, náznaky byly málo. Tu správnou dynamiku to prostě postrádá, přestože to ty žánrově předpoklady má. Nějaké hlubší pouto mezi doktorem a rukojmím mi tam též chybělo. A je tu i to, co mě obecně na filmech baví nejvíce. Jeden z aspektů, mnou v reálu uctívaný, ačkoliv bych jeho otevřeným hlásáním mohl ošklivě pocítit zášť z okolí. Utvrzuje mě totiž v tom, že má smysl jej do filmů neustále cpát. Je to hnací motor lidské existence. Jen tak může být spravedlnosti učiněno za dost. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem měl štěstí, že jsem viděl film, nikoliv uniformní změť standartní studiové produkce, která nedokáže absolutně ničím překvapit. Kentaró Sakaguči v hlavní roli doktora, který si střihne noční směnu v nemocnici se starými pacienty. Dostane se však do bizardního případu případu a únosu, kdy muž v masce klauna nemocnici obsadí a není jasné, co má za lubem, kromě proklamovaných peněz.... Velice schopně udělaný film, který má dobře napsané a zahrané postavy. Neříkám, že mě to úplně strhlo, ale tento film ční výrazně nad svoje souputníky posledních let, aspoň špetka originality a nápadů. Závěr sice poněkud idealistický, ale nemohu, než obdivovat hlavní hereckou dvojku Sakaguči, Nagano, tři a půl hvězdy. Kentaró fakt umí hrát a vybírat si zajímavé projekty, za to tragéd Jamazaki až moc spoléhá na svůj ksicht já se líbím a výkon často nikde, plus jeho výběr filmů nechápu, asi to budu muset jeho agentovi ručně vysvětlit... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama