Reklama

Reklama

Skalpy

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka šesti pošetilých studentů archeologie se vydá kopat na staré indiánské pohřebiště. To ale rozhněvá místního pomsty a skalpů chtivého démona, zvaného Black Claw, který se pochopitelně s nějakým tím masakrováním troufalých teenagerů příliš ostýchat nebude... (ČSFD.cz)

Recenze (18)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Temný, ale docela slabý vyvražďovák, odehrávající se na půdě starého indiánského pohřebiště. Ve spoustě věcí, o kterých se ani nemá cenu zmiňovat, je to dost neumětelsky zvládnutý. Často jsem měl problém vůbec udržet pozornost. Ale přesto se nejedná o úplně tuctovou a vykouřící se záležitost. Zombí indoš, co nasraně skalpuje všechny kolem, znásilnění, slušný gore - to jsou asi ta hlavní lákadla pro nadšence do béček. Nějakou tu osobitost zaručují i pohledy do krajinky spolu s takovým správně atmosferickým hudebním doprovodem. Nic extra ale. Dalo se z toho vytřískat mnohem víc, tak škoda, už jen kvůli tomu stylovýmu pošukovi... A prý se chystala dvojka, ta ale nikdy nespatřila světlo světa. (stopáž hodnocené verze: 01:18:57, screeny) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Proslulý sračkař Fred Olen Ray už v počátcích své dlouholeté kariéry naznačil, kudy jeho tvůrčí cesta povede. Pouštní horor Scalps je toho skvělým příkladem. Tyhle hodně tupé postavy, špatnou kameru a srandovní masky musíte buď milovat, nebo nenávidět, nic mezi tím. Termín "béčko" je pro něj urážka a s hrdě pozdviženou hlavou si to vesele míří do ještě spodnějších vod. Ale abych nebyl hajzl, díky rušivému hudebnímu doprovodu to má svojí zvláštní atmosféru. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Ak to porovnám s inými ,,skvostami´´ režiséra Fred Olen Raya, tak je to od neho asi najlepší film. Samozrejme najlepší z najhorších. Dosť slabé aj na 80.roky. Za zmienku stojí depresívna hudba a indiánske tóny, čo sa ozývali z pod zeme. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Skupina šesti studentů archeologie byla varována aby nejezdila kopat k černým stromům kde leží staré indiánské pohřebiště. Na rady však skupinka studentů nedbala a tak to pěkně schytala. Scalps je nízkorozpočtovým Béčkem z roku 1983 a tak je potřeba k tomu přistupovat. Nějaká krev přichází hned na začátku ale pak je dlouho klid. Napětí a atmosféra je zde udržována perfektně zvolenou hudbou. Tu bych chtěl fakt vyzdvihnout. Studenti začnou být vražděni až těsně před 60minutou. V dnešní době už tohle asi moc diváků neocení ale já to beru jako takovou raritku které klidně ty 3hvězdy dám. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

S novějšími kousky Ferdy Olsena Raye jsem už měl tu "čest" se setkat a nějak v koutku duše jsem doufal, že to bude stejný případ jako Jim Wynorski... Do poloviny devadesátek docela zábavné béčka a pak už jen šílené sračky... No, vypadá to, že jsem se spletl... A to minimálně v případě Scalps... Jediné co jde na filmu alespoň trochu pochválit, je slušná hudba a příjemně béčkové masky, zbytek je jen příklad neumětelství toho nejhrubšího zrna... Ne, tenhle nudný kus nemůžu doporučit ani zarytým milovníkům béček, protože za to prostě nestojí... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Rayovi začátky nebyly moc snadné, na jeho filmy nemohl sehnat peníze a dost často musel improvizovat. Scalps je jeho 4 film a opět jako u Alien dead se snažil o vážnost, ta se mu sice povedla na jedničku, je to prakticky bez humoru a cituje to dost slasherů, nicméně ale blbej scénář byl hodně slabej, a to nemluvím o herci hlavní role kterej byl šíleně nepřesvědčivej. Ray to zvládl na jedničku, ale scénárista, bohužel ne. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Co tohle dopiči bylo za tupou pustinskou šitku??? Tohle jsem nepobíral, jakože nepobíral sem to vubec... naky xichty ve tmě nějakých šamanu, zas banda hipíku jedou buhvíproč na nějakou pustinu stanovat a začne je tam provokovat nakej xichtí demon ve tmě a všechny nějak ovladat, jsou tam nějaky ovladaný a rozpadaj se a je to protažený a nesmyslný.. a prostě WATAFAK???!! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Livingdead by asi pochválil krásnou přírodu, Obitus určitě čudlíky :-), já pochválím výborné prostřihy a v jistém smyslu docela šílený hudební doprovod. Samozřejmě dobovou osmdesátkovou atmosféru a jistou celkovou psychopatičnost. Naposled jsem něco podobného viděl snad v australském Lost Things. Zajímavé, dnes již netypické. Ale pro mě milé překvapení. Snad pro tu podivnost. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Od pol pása hore nahý indiánsky maniak s tvárou v pokročilom štádiu rozkladu (výborná maska! :-)), v modrých rifliach a bielych teniskách, so sekerkou v ruke zrazu odniekadiaľ priskočí a odsekne hlavu zjavne nič netušiacej obeti. Telesné šťavy striekajú prúdom... Už po 40 sekundách filmu mi bolo jasné, že som sa ocitol v plytkých béčkovo-céčkových vodách, voči ktorým mám od istej doby určitú slabosť. Spôsobujú mi potešenie, no v tejto snímke mi k absolútnej spokojnosti chýbalo trochu viac gore efektov a erotiky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čakal som chutnejšie mäsko aj napriek tomu, že meno režiséra Fred Olen Raya rozhodne kvalitu nepredstavuje. Lenže on Fred to natočil svojim nezameniteľným ´´edwoodovským´´ spôsobom. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Na koleně natočený, naprosto amatérský americký pokus o horor. Zlá režie, zlá kamera, zlé pazvuky místo hudebního doprovodu, zle zahrané postavy s naprosto nulových charakterem. Tady bylo zlé vlastně úplně vše až na to, co zlé být mělo, tedy zlo ve filmu. To bylo jenom smutně nepodařené. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Aj keď len za dva,predsa je to ten lepší z filmov od Freda Olena Raya.Zopár filmov som už od neho videl,ale nestali za nič.Ono to ani nemôže fungovať pri natáčaní piatich filmov ročne v priemere.Dokonca to dotiahol až na 9 filmov za jediný rok.Konkurovať mu už môže asi len Jesus Franco zo Španielska,ale ten natočil ale aj zopár veľmi dobrých filmov.Ale čo sa týka hudby,tak ta bola veľmi dobrá,pre niekoho možno hodne depresívna,ale k filmu pasovala.Začiatok nič len veľká nuda,druhá polovica je lepšia.Trochu mi to pripomínalo rané filmy od Wesa Cravena.Indiánskych duchov netreba rušiť,lebo sa nase.. a bude zlé!!! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Fred Olen Ray, to je takový Uwe Boll 80-90. let (no vlastně točí dodnes). Troufne si na každý žánr, ale většinou to za nic nestojí. Výborný námět o nasraném indiánském šamanovi pojal jako mystický horor, ale nohy mu podráží otravná hudba, mizerná kamera i efekty a nepředstavitelná nuda. Film má 1:16 bez titulků, ale víc jak 50 minut se nic neděje, jen sledujeme partu nesympatických idiotů. Když už to konečně začne, stane se z filmu hodně slabý slasher. Hvězdičku za jakous takous atmosféru a výborné gore (skalpování). ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodovej indiansky horurek podbarveny indianskymi tony vychazejicimi nekde z podzemi.. Atmosfera tam nejaka byla, ale spis slabota.. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Když se řekne stará poctivá práce, ucházející masky a slušná atmosféra, nemusí to ovšem znamenat za každou cenu kvalitní podívanou. Scalps je přesným příkladem, kde výše zmiňované aspekty nedokážou celý film utáhnout, protože achilova pata filmu jako takového, skýtá celkem dost nešvárů a všechny klady hravě uvrhne do svého stínu. Je to škoda, místy to byla celkem psina. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Film z čias, keď sa F.O.R ešte len učil ako točiť (zlé) filmy. Výborne vybratá púštna scenéria a skĺbenie až takmer primitívnej syntezátorovej hudby s do tranzu privádzajúcou indiánskou vypaľovačkou boli solídnym základom pre zaujímavý a poriadne temný slasher o treste za vykrádanie hrobov. Avšak chaotická réžia a kamera, rovnako chaotické striedanie dňa a noci a dlho trvajúca nuda rýchlo schladili moje očakávania. Navyše to tu režisér ešte berie všetko, čo sa na plátne deje smrteľne vážne a neodľahčuje to ani jednou humornou situáciou, ako to má vo zvyku vo svojich neskorších kúskoch. ()

Reklama

Reklama