Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je budoucnost předem jasně daná? Tak, že ji nemůže nikdo ovlivnit a my všichni jsme jen loutky osudu? Nebo ještě nebyla rozhodnuta a máme možnost vlastní volby? Kamui Shirou se vrací do Tokia, a ač to sám dosud neví, je právě on vyvolený, který má rozhodnout o dalším směřování světa - jestli civilizace přežije, byť za cenu toho, že celou planetu zničí, anebo jestli zanikne a příroda se tak osvobodí. Civilizaci ochraňují Draci nebes, přírodu pak Draci země - pro obě strany je Kamui ten, kdo rozhodne, ať už dobrovolně nebo z donucení. Za každou stranu bojují lidé s vlastním příběhem, přesvědčení o své pravdě či názorech. Právě silou determinace a názorů se proti sobě staví bývalí přátelé i milenci. Jak ale dopadne budoucnost? Nebo je už opravdu o všem rozhodnuto? (kaspar)

(více)

Recenze (9)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Příběh je vskutku zajímavý a některé souboje poutavé, ovšem hlavní věc co se mi nelíbila, byla zbytečně dlouhá stopáž. Některé pasáže totiž byly nudné a jednou jsem se přistihl, jak u toho usínám. Co se týká akční stránky, tak tady si nemohu stěžovat – fighty zástupců jednotlivých stran, demolice budov a okolí – super. Ani bych to tentokrát nenazýval bojem dobra proti zlu. Jde o lepší průměr.60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To je Země............ Kamui se vrátil. Začíná poslední boj o Zemi. Ve stylu manga je tu kreslený katastrofický psycho snímek s velmi svérázným hudebním doprovodem. Na mě je to moc ponuré a tyhle snímky moc nemusím. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Viděno poprvé v němčině a přesto mě to tehdy úplně ohromilo. Přestože jsem tomu za mák nerozuměla. Teď dokoukáno znova a já zůstávám znova ohromena. Přestože je to staršího data, kresba je nádherná a safra působivá (tisíckrát lepší než mladší seriál), a každá scéna je jako samostatný obraz. Spolu s ambientní hudbou (lehce mi připomíná Ulver a Hunting Rituals) to spolu tvoří nádhernou melancholickou a temně snivou atmosféru. Mimochodem, nepamatuji se, že bych kdy u animovaného filmu vnímala ozvučení tak, jako tady. Všechny ty hluboké tóny řítících se budov, elektřina a draci...bože, ty zvuky jsou paralizující. Tenhle film asi není jen tak pro každého, celé je to hluboce melancholické a těhotné atmosférou osudu, nikde žádné odlehčení, všechny postavy, sotva se objeví, tak hned zmizí, žádné seznamování, jen neutěšenost a neúprosnost. Tohle je neproniknutelný poklad, co mi navždy zůstane v srdci. ()

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tento příběh neměl dostatek prostoru na představení všech hlavních postav a tím pádem sme je nedokázali poznat tak, aby nám přirostli k srdci... To je asi hlavní problém tohoto filmu! Bylo tam dost zvláštních zvratů a překvapivě rychlých úmrtí, které se mnou ale vůbec emočně nehly narozdíl od seriálu, kde mi každý díl alespoň zmínil minulost daných "Draků" - díky právě TĚM vzpomínkám sem jim mohla více porozumět a vcítit se do těchto událostí jako správný divák. Musim řict, že to byla docela ztráta času, protože sem každou minutou (bohužel to musim říct) trpěla a byla tam spousta scén, které jen vyplňovaly dlouhou chvíli místo toho, aby něco alespoň vysvětlily, nebo přiblížily. Proto dávám slabší 3 hvězdy, jedno zkouknutí mě bohatě stačilo! ()

piserius 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý příběh, ale je zde docela dost nejasností. Kresba je docela pěkná a abych řekl pravdu, tak hudby jsem si moc nevšímal. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Industriální peklo, ze kterého není úniku. Jedinou možností je důstojná smrt. Více než splendidní rozjezd pro seriál, který ale převyšuje o třídu v animaci. Obojí jsou svébytné entity tvořící magnum opus studia CLAMP. ()

penegal 

všechny recenze uživatele

Na japonských anime se mě moc líbí, že dokáží pomocí kreseb (relativně nízké náklady) vytvořit a zobrazit prakticky cokoliv. Jejich uvažování o andělech, koncíh světa apod. jsou opravdu velice povedené, zajímavé, originální a mohlo by na nich být něco pravdy.... Tento seriál si mě získal i svojí pronikavou melodií která vždy naznačuje blížící se akci. Mít někoho rád, chtít se obětovat, volba mezi dobrem a zlem - nemůžu jinak než dát Full-House. ()

Kaede21 

všechny recenze uživatele

Keďže som veľkým fanúšikom seriálovej verzie, tak bol pre mňa tento film obrovským sklamaním. Áno je to akčné a krvavé, ale chýba tomu hlbší príbeh. Postavy, ktorých príbehy sme v seriáli mali možnosť postupne spoznať tu v podstate existujú väčšinou len na to, aby zomreli, ešte k tomu nezmyselne. 97 minút bol príliš krátky čas na to, aby sa príbeh X dal stvárniť kvalitne, a tak sa tvorcovia sústredili skôr na tú krvavú a akčnú stránku. Pre mňa to bol len taký priemer, miestami až príliš drsný. Od shoujo anime, keďže aj pôvodná manga predloha X od CLAMPu je shoujo manga, i keď temná to má proste dosť ďaleko. Na rozdiel od seriálu som videla film len v nemčine a nie v originály, ale myslím si, že jedno treba Nemcom uznať- na rozdiel od veľkej väčšiny krajín dokážu vyrobiť kvalitný dabing aj pre anime a na rozdiel od toho anglického, či českého to neznie ako banda uškriekaných dievčatiek v rozprávke pre deti. ()

Reklama

Reklama