Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná mordparta ze „čtyřky" řeší případ vraždy bohaté živnostnice z Libně. Další kriminální případ ze staré Prahy podle knihy Jiřího Marka "Hříšní lidé města pražského" natočil režisér Jiří Sequens v roce 1970. Podtitul filmu – krvavý vaudeville – vystihuje mírně ironický nadhled, s nímž autoři přistupují k řešení vraždy bohaté soukromnice z pražského předměstí. Hlavním podezřelým je mladý a elegantní dragoun Rudi Macháček. Ukáže se, že je to nastávající zeť libeňského policejního komisaře Zdychynce. Rada Vacátko však přijde na kloub i poněkud lechtivé záležitosti – švarný důstojník je výrobcem a dodavatelem „zboží" pro šarmantní a okouzlující andělíčkářku Dragičovou... Ve filmu se jako obvykle setkáte nejen s mordpartou z pověstné „čtyřky" – Jaroslavem Marvanem, Josefem Vinklářem a Josefem Bláhou, ale i s Vladimírem Menšíkem v roli komisaře. Jeho ženu hrála Stella Zázvorková, podařeného snoubence Josef Abrhám a záhadnou paní Dragičovou Květa Fialová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny krimi film : ide o vysetrovanie vrazdy starej pani. Herecke osadenstvo je na urovni, zaujme najma Jaroslav Marvan, ale aj ostatni - Mensik /Happy End, Spalovac Mrtvol/, Zazvorkova, Fialova - v pohode stihaju. Kvalitny dialog sa strieda s dalsim kvalitnym dialogom, dejova linia je na urovni, a o herecke vykony taktiez nie je nudza. Kvalitna normalizacna jazda, a dokonca za rok 1970 mam tento film este radsej nez Obleceneho Kobaltovu ci Zinkovu vezu. 89 % ()

topi 

všechny recenze uživatele

" Jestli si myslíš, že spolu budete chlastat, tak to se teda mejlíš! Srovnala jsem tebe, srovnám vás oba!! " (Manželka komisaře Zdychynce v podání Stelly Zázvorkové). " Ty uvozřenej libeňskej policajte!! " "Jéééé, jééééé " Plesk! Plesk!! Plesk!! Plesk! (Konfrontace mezi komisařem Zdychyncem v roli Vladimíra Menšíka a dragounského poručíka Rudiho - Josefa Abrháma. A ten konec filmu a výraz Vacátkova (Jaroslav Marvan) obličeje, když spatří nevěstu Rudiho mě vždycky totálně odrovná!!! Mazec! Mistrná kriminální komedie ze série filmů Hříšní lidé města pražského. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku banální příběh by bez skvělých hereckých výkonů padal do podprůměru. Ostatně Sequens nepatří mezi naše nejlepší režiséry, za pozornost snad stojí jen Atentát z roku 1964. Několik momentů si lze vskutku vychutnat např. snahu zbavit Helgu Čočkovou svatebního šatu brutálním serváním či komediantský výstup rozkošně cáklé Květy Fialové. Na herce je radost se podívat, s příběhem už to tak slavné není. Určitý problém jsem měl i s naším nejgeniálnějším skladatelem Z.Liškou, kterého si velmi cením. Doprovodná dechovka mi příliš nesedla ( nic proti dechovce, na veselici či v hospůdce je vítaná). Na přelomu 60. a 70. let vznikaly onačejší komedie ( nejlepší pak rozhodně Pane, vy jste vdova!) než je Partie krásného dragouna. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Asi takový nejvíce bláznivý až trochu více intimně zaměřený díl. Intimně však spíše v tom úhlu pohledu, že jde o nečekaně více až sexuálně otevřený díl. Ten však dává v rámci zápletky alespoň smysl a je udělaný pokorně. Kupodivu na nejbláznivější a nejinačí díl asi takový, který je v rámci zápletky nejoriginálnější a nejzapeklitější. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Květka je (jako obvykle) úžasná! Nyní si údajně „užívá“ nějakou nemoc, nedovedu si představit, která herka bude po ní hrát takovéto dámy. Pan Josef Abrhám je i zde (stejně jako ve Vrchí prchni a vlastně i v Báječných létech pod psa, o Penziónu ani nemluvě) za poutníka. Tak nevím, je to proti úkol? Jinak bych Libušku musel litovat. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (12)

  • Vladimír Menšík byl geniální improvizátor, vypravěč a bavič, takže svými historkami bavil i lidi na place. Zato Jaroslav Marvan působil prý na své okolí nepřístupně. Ostatně měl svou vlastní šatnu, kde o pauzách popíjel v poklidu červené vínko a Menšíkovy historky ho nechávaly chladným. (HawkeyP)
  • Portrét prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka, který visí u pana rady Vacátka v kanceláři, je dřevoryt (z r. 1919) od Maxe Švabinského. (Idée_fixe)
  • Vladimír Menšík byl během natáčení na protialkoholickém léčení a tak museli vždy tvůrci přemlouvat doktora, aby ho aspoň na pár hodin vždy pustili. (cariada)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama