Reklama

Reklama

Můj legionář

(festivalový název)
  • Francie Mon légionnaire
Trailer

Obsahy(1)

Mladá Nika se společně se svým partnerem Vladem přesunula na Korsiku, odkud je Vlad společně s dalšími francouzskými legionáři nasazován na vojenské operace do západní Afriky. V novém domově se Nika seznámí s Céline, jejíž muž Vladově jednotce velí a jejíž rodinný život je podobně narušován manželovými několikaměsíčními absencemi. Zatímco se za mořem odehrává drama života a smrti, film si všímá i subtilnějšího rodinného dramatu o snech a očekáváních, která se pomalu, ale stejně nebezpečně, rozvíjejí v domovech legionářů. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (2)

chamonix 

všechny recenze uživatele

Obecně platný film, zde může být legie klidně zaměněna za AČR. Podpisem kontraktu se žoldák žení s armádou a manželka se musí smířit s rolí latexové panny, do níž si její vylízaný zelený mozek uleví, jen když to dostane rozkazem od nadřízeného. Pokud se mu při té 24/7 homo službě vůbec ještě se ženskou postaví. ()

confisio 

všechny recenze uživatele

Citlivě nasnímané téma současného života francouzských legionářů a nelehkého údělu jejich manželek a přítelkyň. Civilní snímek bez válečných a vztahových patosů, přesto velmi silný svým příběhem. Rachel Lang napsala kvalitní scénář, usedla do režisérské židle a s výborným hereckým obsazením natočila film, který stojí za to vidět. ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama