Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech průměrná osmdesátková vyvražďovačka. Na jedno zhlédnutí fajn, ale pouhý týden po projekci už si z filmu nepamatuju skoro nic. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi tam atmosféra a hlavně zápletka kolem "žertíku." Samotné vraždy jsou totiž dost chabé a vraha ani 99% filmu nevidíme. Herečky ale nejsou úplně špatné a jak jsem už psal, ze začátku to mělo fakt docela grády. Na konci mě zase bavila ta halucinogenní scéna a konečné odhalení vraha ( i když se asi uměl teleportovat a hodně rychle převlíkat). Škoda té monotónnosti vražd. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průser! Film nemá žádnou atmosféru, chybí napětí,nahota,nulová invence,špatná závěrečná pointa a nejhorší ze všeho jsou snad vraždy mimo záběr bez obsahu jakéhokoli gore. Já vždy říkal že slasher bez pořádných koz a litrů krve nemůže fungovat a tímhle jsem si mé pravidlo jen potvrdil. Remake rozhodně stravitelnější. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Skutečně, máme tady na 80's poměry celkem dost solidní a překvapivě inteligentní slasher. Do zápletky v častém stylu 'maturantský žertík skončí tragédií, následuje pomsta' je tu vložená zajímavá linka týkající se poněkud zapšklé a možná trochu šílené paní kolejní domácí (právě ta je onou obětí). Natočeno je to bezchybně a s citem, jen ten gore je místy trochu 'gumový'. Atmosféra slušná (leč strachu v ní moc není), hudební doprovod taky povedený. Vrah se drží v tajnosti a i díky tomu je konec luxusní. Fandům jednozačně doporučuji, ani ostatní to snad nezabije... Něco málo tomu chybělo, proto 7,5/10. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní slasher!! Jeden z nejlepších, jaké jsem kdy viděl ... Sice dodržuje "tradice" slasheru (parta holek, nějaká ta "kozička", špatný nepovedený vtip, tajemný vrah ...), ale také přináší značnou dávku syrovosti an uvěřitelnosti. Takže se jedná také napůl o thriller či drama... Holky, ač jsou to krávy, udělají fakt extrémně nepovedený žert. Pak je na ně vyvíjen takový tlak, nejen z pozice zabijáka, ale celé situace, která je skutečně horrorová. Napětí se drží od 15té minuty až do konce. Gore-efekty nejsou nic moc, film trochu vygraduje až nakonci, krev sice teče a stříká, ale není to prostě ono ... Tvůrci se evidentně báli cenzorů. I tak je to ale výborná záležitost, která staví zejména na husté a nepříjemné atmosféře. V tomto slasheru na srandičky místo rozhodně není ... Doporučuju!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První půlka osmdesátých let vyvražďovačkám hodně přála, jak po finanční, tak po kvalitativní stránce. House on Sorority Row je toho zdárným příkladem. Snímku nechybí poměrně chytrý scénář, sympatické bábovky čekající na popravu a tajemný vrah, jehož identita je odkryta v parádně gradujícím finále. Zabiják se docela činí a mezi jeho nejpůsobivější kousky patří hlava v záchodě. Nezaclání tu žádné mobily ani počítače, zkrátka naháněčka hezky po staru, jak to správný hororový fanda nejvíc ocení. Další z řady výborných slasherů (vzpomeňme například Black Christmas nebo Vrah Rosemary), který se překvapivě neproměnil v seriál. Což je nakonec vlastně dobře. A jeho oficiální remake z roku 2009 se silně nepovedl. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kladie sa väčší dôraz na príbeh než klasické znaky slasheru. Mne osobne to márne neprišlo, i keď musím priznať, že som z pohľadu horor žánru očakával ďaleko väčšiu “zábavu”. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dorothy Slaterová je správkyňa privátnej ubytovne pre vysokoškolské študentky. Je to stará, nepríjemná žena. Internátu vládne pevnou rukou. Sedem šibnutých študentiek, čo sú u nej ubytované, si chce z nej vystreliť. Ich hlúpy žart sa nečakane obráti na tragédiu. Nechtiac pani Slaterovú zabijú. Jej mŕtve telo ukryjú a akoby sa nič nestalo, usporiadajú rozlúčkový večierok. Počas neho ich však začne jednu po druhej likvidovať brutálny zabiják. Kto je tento tajomný vrah, ktorý chce pomstiť smrť Dorothy Slaterovej? ** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ak patríte podobne ako ja k tým, ktorých pôvodný HALLOWEEN nechával dosť dlho chladných a až neskôr docenil jeho kvality, nechápete ako k hroznému FRIDAY THE 13th mohol niekto natočiť pokračovanie a dobre spravil pretože sa z neho stala vaša najobľúbenejšia séria a SLEEPAWAY CAMP vás tiež rovnako neohúril a len postupne narážate na vydarené vyvražďovačky bez nejakého pokračovania ako BLACK CHRISTMAS alebo THE BURNING, tak Vám dávam na vedomie, že THE HOUSE ON SORORITY ROW je tým najlepším trestuhodne zabudnutým slasherom na aký som do teraz natrafil, ktorý neuchváti mordami ale kvalitnou réžiou akou sa v tomto žánri len tak nevidí, výbornými hereckými výkonmi neznámych tvárí a solídnym príbehom s napínavým koncom určite. A ak som si nepustil záverečný song od The London Philharmonic Orchestra minimálne 10x za sebou, nech mi ruka odpadne (a sakra =) ale aj tak to bolo dosť). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak vraždí ta utopená baba, nebo ne? A je vůbec utopená? Ve skrze průměrný slasher, co nenadchne, ani neurazí. Prostě klasická osmdesátka s pěkným prostředím rozlehlého domu, slušnou kamerou, dobovou muzikou a spoustou dívek. Ty se ovšem neodhalují tak moc, jak bývalo v podobných filmech 80.let běžné. Také gore je spíše v náznacích, což by snad nevadilo, kdyby alespoň atmosféra mrazila od začátku až do konce. V jisté chvíli jsem si vzpomněl na zábavnějšího Kašpárka zabijáka... Na jedno podívání dostačující. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Miestami je film síce trochu nudný, hlavne kvôli neschopnosti režiséra nakopnúť príbeh dopredu, v konečnom dôsledku je to ale vynikajúci napínavý i strašidelný slasher. Môžu za to hlavne dve veci: lákavé školáčky v dome a najmä skvelý mysteriózny finiš. Pointa nie je nijako inovatívna ani prekvapivá, ale vyvrcholenie je veľmi schopne nakrútené, všetky fakty, ktoré sme tušili síce vyjdú na javo, ale v tom pravom slasherovom klišé nadávkovaní, že fanúšik musí slintať blahom. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dobrý horor. Dialogy občas šustí papírem a většina holek neumí moc hrát. Když se pak rozjede finální večírek, je film občas vtipný... ale spíš ne záměrně. Dá se na to koukat, ale i v rámci starších hororů průměr. Trochu strašidelné to začne být až v posledních minutách. (5/10) ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Poctivý a milý americký slasher zo študentského prostredia, točiaci sa okolo siedmych krásnych študentiek, ktorým neustále šliape na päty a buzeruje ich pani domáca, Dorothy Slaterová (vo vyhrotených situáciách nazývaná ako kurva), ktorá si už svoje povoľné študentské časy dávno odbila a teraz chce mať vo svojom požehnanom veku už konečne pokoj. Dievčatá si v dome plnom disciplíny museli niekedy pripadať ako na vojne, čo im na pohode a vzájomných dobrých vzťahoch moc nepridalo. Akumulovaná nenávisť jedného dňa vyvrcholila krutým žartíkom, ktorý sa dievčatám vymkol z pod kontroly. Počas nasledujúcej noci (maturitný večierok) totiž niekto začne vraždiť bezbranných oslavujúcich.......... Názov “I Know What You Did Last Night“ by mohol byť kľudne jeden z alternatívnych ku The House on Sorority Row. Aj napriek tomu, že nie je problém prísť na to, kto že sa to ujal pozície slashera či niektoré nedotiahnuté veci v príbehu (príkladom žiadne stopy po úkladných vraždách apod.), nemôžem nedať iné hodnotenie ako 5*. Spomínané skutočnosti mi vôbec nevadili, keďže Mark Rosman uchopil svoju režijnú úlohu pevne do rúk a priniesol mi tak rozmanitý zážitok hodný pozornosti. Prakticky hneď od úplného začiatku, ktorý mi mimochodom pripomenul klasiku Romana Polanského - Rosemary's Baby, film vtiahne diváka silnou atmosférou, ktorá je ruku v ruke doprevádzaná obstojnými hereckými výkonmi, vcelku vierohodným študentským chovaním, až do samotného finále. Čo je tak trocha zaujímavé a netradičné je práve ústredná postava vraha mladých slečien, zahalená do tajomna viac ako je vo všeobecnosti zvykom. Navyše svoj špecifický kostým či vražednú zbraň si zvolí až priamo na mieste činu, totálna improvizácia za chodu. Celkovo, aby som to teda zhrnul, sa jedná o výborný slasher, časom ktorého sila vyvrcholila medzi fanúšikmi až k označeniu KULT, ktorý vďaka svojej rozmanitosti a spôsobu natočenia v žiadnom prípade nenudí. Treba mať na neho ale asi náladu, ako na všetko ostatné. Bez výhrad. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Kvalitní slasher ze začátku osmdesátých let, který podle mě ničím moc nevybočuje... Atmosféru má skoro od začátku, holčiny se chovají podle očekávání dost debilně, ale zase sem tam ukážou nějakou tu bradavku, vraždy nejsou moc krvavé a nuda se často nevyskytuje... Prostě řemeslně slušně zvládnutý slasher, u kterého jsem se pobavil a nebudu mít ani ten nejmenší problém si ho někdy zase pustit znovu... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jednou to muselo přijít a já musel přiznat že mám raději remake, ano neskutečné se stalo skutečností, z novějším remaků považuji za koukatelné asi jenom Black christmas který mě bavil, ale to je tak všechno. No a vlastně možná i remake tohohle, ne nebylo to nic světobornýho ale bavil jsem se dobře, což nemůžu bohužel říct o tomhle originále. Jo je tu dobrá atmosféra ale bohužel tyhle ženský mě štvaly od samotnýho začátku, a dost často jsem koukal na hodinky kdy bude konec, bohužel nepadlo mi to do noty, ale za atmosféru, hudbu a pár dobrých scén dávám přeci jenom 3* ať nežeru. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně solidnější nářez než legrační remake z roku 2009. Střídmý, ale poctivý slasher nesází na rozmanitě a krvavě provedené mordy, i když několika hutnějších okamžiků se dočkáme i v tomhle ohledu, ale spíš na vzrůstající nejistotu ohledně zabijákovy identity, která se nejprve zdá naprosto jasná. Rosman překvapivě prakticky ani nesvléká své herečky, přitom materiálu k tomuhle koření by měl víc než dost. Na druhou stranu ony nány z amerického vysokoškolského spolku díky tomu působí přece jen trochu přirozeněji než pro žánr typické husičky s věčně obnaženými prsíčky. Vytvořit hutnější atmosféru zla, jako se to třeba povedlo v Black Christmas či přidat na krvavých orgiích jako v legendárním Pátku, zářily by tu čtyři hvězdy. Škoda, že z toho nikdy nevznikla série, mohly přijít lepší kusy. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

- U tohohle filmu si vážně říkám, že byl 10x lepší remake, než jeho předloha. Hned napíšu proč. Takže vraždy všechny mimo záběr, kameraman se asi při vraždě vždy otočil strachy, aby neviděl ten masakr, ale zapomněl, že má v ruce i kameru. Dále děj a závěrečná pointa, to bylo něco tak trapného, bohužel i v tomto zvítězil remake na plné čáře. A naposledy provedení vražd, to bylo taky hodně slabé. Očekával jsem dost, jak všichni slibovali, ale dostal jsem strašně málo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento slasher patří mezi ty méně známé, tedy alespoň u nás – ale ve světě patřil dlouhou dobu mezi nejoblíbenější. Poslední dobou se podobných filmů točí mraky, ale většina z nich nesahá tomuto kousku ani po kotníky. Hlavní zásluhu na tom má především skvěle vybodovaná atmosféra, která nás bude provázet napříč celým snímkemNěkteré scény jsou sice vlažnější, ale některé jsou zase naopak doslova pastvou pro oči. V těchto chvílích atmosféra a především napětí doslova graduje v nejvyšších otáčkách a jen málo který divák může říct, že se zde nudil. Samozřejmě i zde se vyskytnou trošku nudnější pasáže, zvláště pak konec mi přišel zbytečně natahovaný, ale jinak musím říct, že jsem po delší době zase viděl solidní slasher, který si v brzké době opět pustím. Herecké výkony jsou rovněž na přijatelné úrovni a to i přesto, že některé dívky byly vážně na ránu. Trošku však za to mohl i český dabing, ale co už. Příznivci lehké erotiky si zde přijdou rovněž na své, stejně jako milovníci vodních postelí – ti se určitě doteď modlí ať to pod nimi neprdne. Stejně tak si to užijí i důchodci, kteří zde můžou vidět k čemu všemu se dá používat hůlka. ()

Reklama

Reklama