Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jiné kafe a celkem dost slabé. Hrozně postrádám vraždy mimo záběr což je velká škoda. Celkový děj tohohle původního snímku je strašně nevýrazný místy až nudný. Takže už tady chválím remake. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Slušný 80kový slasher s příjemným hereckým obsazením a několika khůl scénami. Co mě vadilo byla absence momentu překvapení, protože identita vraha je jasná velmi záhy. Nic co by na mě udělalo hlubší dojem, ale za jedno shlédnutí to stálo. 50% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Atmosférický slasher, ktorý z vtedajšej gigantickej masy podobne ladených snímkov vytŕča len minimálne. Vytvoriť okolo chabého príbehu obstojnú kulisu sa tvorcom darí, ale ´´ľahká neprístupnosť´´ scén, pre mňa osobne film zhadzujú. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ide o pohodový campus slasher a la 80. roky, ktorý evokuje nostalgickú spomienku na študentské časy a ovplýva trochu smutnou atmosférou absolventského večierku. Pop-rocková kapela, strieborná disco guľa, parket vedľa bazéna a v ňom plávajúca mŕtvola pani správcovej. V príbehu dominujú ženské postavy, tempo graduje iba pozvoľna, ale dej je premyslený a prakticky bez logických prešľapov. V tejto spanilej dámskej jazde sú obete (krásne študentky, rôzne typy) aj bodycount vopred dané, no agresor je neznámy (a tak to zostane aj keď film skončí). Práve mysteriózny opar, ktorý zahaľuje sériového vraha, príbehu najviac pomáha. Navyše, zabiják má svoj špecifický prejav, modus operandi, grif aj nástroj, skrátka niečo, čím sa dokáže odlíšiť. Aj vďaka tomu je Dom milosrdných sestier zapamätateľný slasher. V zobrazení násilia je spočiatku úzkostlivý a opatrný, ale s pribúdajúcimi minútami odkrýva čoraz viac. A na záver, ako čerešničku na tortu, pridá odvážnu gore scénu. A hoci som sa s podobným úkazom stretol v slasheri Curtains (vznikol tiež v roku 1983), film vo mne zanechal veľmi dobrý dojem. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Poviem to hneď na rovinu ako som sa zoznámil z tými mladými pipkami,keby ich nezabil vrah asi by som to musel urobiť ja.Príbeh nie je výnimočný,takýchto podobne ladených filmov je veľa.Originalita vôbec žiadna.Vraždy asi dve boli slušné ale ostatné boli mimo záber a z gore efektami sa tiež šetrilo. Veľmi nezmyselné spracovanie.Jeden z veľmi slabých slasherov,lebo ani tá koncová pointa ma neuspokojila. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný 80's slasher ze studentského prostředí. Roztáčí se krvavý příběh pomstychtivého žertu, který ač neměl, skončí katastrofou. Měla to být satisfakce sedmy pohledných studentek za věčné buzerování paní domácí, která jim nedopřeje ani kousku studentských radovánek. V domě, kde vládne řád a disciplína tak přetéká napětí, které vyvrcholí nechtěnou vraždou, jejíž svědky nebyly pouze ony, jak předpokládaly, ale i někdo třetí. Již úvodní scéna naznačí, že toto krvavé divadlo bude pro studentky tvrdou zkouškou. A je to právě šponování divákovi trpělivosti, komplexnost a za nehty zalézající úzkost pumpující od prvních minut, která činí z The House on Sorority Row nezapomenutelný zážitek. Pakliže přejdu k samotnému aktu vražd, tak ani po této stránce není co vytknout, ale nějaké výrazné gore nečekejte. Vrah je zahalen temnotou a na jeho zviditelnění si počkáme do posledních minut, přičemž jako vražednou zbraň využívá poměrně kuriózní hůl s ostrým rohem. Vypíchl bych dvě scény. První ve sklepení a druhou se šášulou v krabičce, protože taková atmosféra se jen tak nevidí. Finálová scéna je už jen třešničkou na dortu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Dům milosrdných sester“ je příjemným zástupcem osmdesátkového slasheru. Nepřináší mu výrazně nic nového, ale divákovi na druhou stranu dává přesně to, co očekává. Jako kdyby se v 80. letech ještě natáčely slashery, které bavily, jako kdyby tomu doba přála. Dnes by podobný slasher prostě nefungoval. Zajímavé kouzlo amerických osmdesátek. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Krásne zimomriavkový slasher z ranných 80s dobovou atmosférou. Aj keď nechýbajú ani nápadité vraždy, dôraz je kladený predovšetkým na napätie, ktoré sa perfektne vystupňuje v samotnom závere. Scény s prebúdzajúcim sa klaunom sú nezabudnuteľné, rovnako ako nádherná symfonická hudba. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Slasher se vším všudy, jak je u tohoto žánru zvykem. Škoda jen, že mordy byly slabé a gore nedotažené do patřičné úrovně, jak by se u takovéhoto druhu filmu patřilo. Vražedná zbraň byla nevšední - výletní hůlka - a to by se slušelo na pořádný masakr. Hudbu dělal klasik Re-animátorské trilogie - Richard Band. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Krásnej pohodovej osmdesátkovej slasher, který občas překvapí nějakou pěknou vizuální finesou. Spousta koček bez podprdy. Úžasnej power pop band 4 Out of 5 Doctors, jehož vály hrály na párty. Mořské prasátko! A hlavně hudba Richarda Banda, kterého mám hodně rád, ale tímhle filmem u mě stoupl do závratných výšin. Ta melodie pod závěrečnýma titulkama, to je soundtrackový nebe. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny horor od rezisera Mark Rosmana, ktory vznikol roku 1983. Efektivna vyvrazdovacka pekne po starom, ziadne mobily, kompy a podobne moderne zhovadilosti tu nestrasia. 83 % ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerny slasher som vcera zhliadol:) Ani neviem co by som mu mal vytknut..snad nie velka roznorodnost smrti.....taka sekerka by sa tam urcite hodila na par "zarezov" na porisko. konanie postav a ine casto kritizovane veci v hororoch bolo miestami take hororove..ale mne sa to paci...sak tak to ma byt:) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Studentky za každou cenu musí dělat mejden i když jim to majitelka domu zakáže neváhají se jí pomstít, jenže to dopadne jak jinak než poněkud blbě, naštěstí, párty musí ject at se děje co se děje. Co na tom, že je někdo viděl kdo, je jasné téměř hned..., tak že moc originální to není, ale vraždy jsou nápadité a pořád se něco děje. jo ta americká mládež nemá žádné zábrany. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Atmosféra celkem šla. Postupně do prdele. Ale děj byl fajn, poměrně snesitelná děvčata a opravdu protivná kráva správcová z toho dělají průměrný horor, nuda se tam ale vkrádá do všech míst. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Kvalitní slasherová jízda s perfektně vystavěným příběhem ze zlatých let 80tých. Máme tu partičku absolventek blíže neurčené školy a jednu zapšklou správcovou, která něco tutlá s místím doktorem. Je konec školního roku a holky by rády mejdan a nějakého toho sympaťáka do postele. To ovšem pro paní správcovou nepřipadá v úvahu. Dívky jsou mstivé, takže si ze staré dámy doslova vystřelí. Jenže kam pak s tělem, když už k domu přijíždí úchvatná kapela na připravený mejdan. A co dělat, když s prvními tóny mejdanového bandu začínají studentky jedna po druhé mizet. Snímek po krátkém rozjezdu nabírá obrátky a díky perfektně vystavěnému ději drží diváka v napětí až do samotného finále. Kvalita dílka nespočívá pouze v příběhu, ale také v hereckém obsazení. Jednotlivé postavy působí naprosto přirozeně a jejich protagonisté předvádějí exceletní herecké výkony. Hudební stránka dílka je také velmi zdařilá, ať se jedná o produkci mejdanové kapely či libé tóny Londýnského filharmonického orchestru. Co se týče vražd, film malinko zaostává. Ne, že by byly odfláknuty, ale kamera zbytečně uhýbá a tvůrci mohli daleko více přitlačit na pilu, jak to předvedli ke konci stopáže parádní gore scénou. Trošku zamrzí také absence očekávané sprchové scény, ale i tak se některé dívky nebojí ukázat tělesné partie nezbytné pro pravou béčkovou hororovou zábavu. Výsledný dojem je kvalitní béčko, které se i přes několik kosmetických nedostatků může smělě řadit mezi perly žánru. U mě za poctivé čtyři hvězdy. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrná vyvražďovačka, kterou nezachrání ani ženská hlava nacpaná v hajzlu. Podobné záležitosti většinou zachraňují nahé slečny a kvalitní gore detaily, ale obojího je ve filmu poskrovnu. O nějaké atmosféře nemůže být ani řeč a konec se neuvěřitelně vleče. Kdyby to mělo o 20 minut míň, tak bych šel o jednu hvězdu s hodnocením nahoru. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hloupý "žertík" s nabitou pistolí se zvrtne a sedmička promujících dívek se namísto kolejního večírku musí zbavit tuhnoucího těla správcové. A začnou při tom po jedné mizet, resp. nenápaditě umírat probodáním v přímočaré, ale ne úplně blbé a až s pomalu se blížícím finále nudné vyvražďovačce, na které dnešní divák ocení hlavně typický osmdesátkový (+ halucinogenní) feeling, samozřejmě spolu s půvabem (ne)vinných obětí. Hodně slabé 3* ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Takový...nevýrazný, mdlý? Jasně, má to ten typickej osmdesátkovej slasherovskej look, ale chybělo tady nějaký grády, protože celej film se docela vlek'. A vrah, na kterym tenhle žánr většinou stojí a padá, byl pro mě docela nezajímavej, protože většinu času je vidět jenom jeho ruka, která se zrovna rozmachuje, aby do někoho zahrotila berli (to jest další věc - vraždy po čase přestávají bejt zábavný, protože postrádají nápady a originalitu), ke konci je vrahova identita vidět na pár sekund, hned nato je příliš rychle (a samozřejmě zdánlivě) zprovozenej ze světa. Chybí tu troška lepšího finálního vysvětlení a herecký výkony bych tu jako ostatní taky zrovna nechválil - představitelka Katherine je např. ve scéně, kdy jede v autě s doktorem Beckem, po herecké stránce až nechutně trapná. Nojono, prostě 3* z lásky k vyvražďovačkám :) ()

Reklama

Reklama