Reklama

Reklama

Dům milosrdných sester

  • Česko Sesterstvo smrti (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobu vysokoškolských radovánek nepokazí ani nerudná a zapšklá správcová na kolejích. Navíc parta studentek je také pěkně pomstychtivá. Jenže když při nevinném žertíku tuto správcovou jedna z dívek omylem zastřelí, přestává legrace. Vystrašená děvčata tělo staré ženy ukryjí a doufají, že se po ní nikdo nebude shánět. Vždyť to byla samotářská osamělá žena. Jenže co když nebyla tak zcela osamělá? Jaké skrývá tajemství pokoj v podkroví domu? Co se plíží po chodbách? A zatím co na parádní party se domem otřásá hudba, dívky jedna po druhé mizí. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opet jeden z rady primocarych osmdesatkovych teenage-slasheru. Spoiler: Ubodani klauna klaunem jsem ale jinde nevidel. :) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Čiernobiely prológ upozorňuje na pokrivenú optiku a dáva najavo, že nepôjde o normálny príbeh. Divák sedemnásť minút čaká, kým začne nejaký horor, dovtedy ho zabáva partia veselých vysokoškoláčok užívajúcich si života a ich prísnou house mother. Až potom sa rozvinie konflikt. 4 Out Of 5 Doctors svojimi songmi párty poriadne rozhýbe. Napätie funguje, divák dokonca aj nevidí, čo presne sa s obeťami deje. Obete nekonajú vyslovene hlúpo, sú napadnuté osamotene, čiže hlúpe sú skôr len ich rozhodnutia odísť na nejaké miesta osamote. Väčšina vrážd je dlho utajená, nikto nevie, čo presne sa deje, a tak profituje intenzívna atmosféra napätia. Film je v rámci možností inteligentný. Ľahko desivý LSD trip ku koncu je prekvapením. Gore výjavy potešia, no väčšinou sa spôsob zabíjania opakuje, tak sa vytráca originalita, SPOILER hlava na záchode je v tomto prípade príjemným prekvapením KNIEC SPOILERU. V rámci žánru slasher určite kvalitný prírastok, v rámci zvyšných filmov mi to príde ako béčko, postavy aj celkový dej je predvídateľný, ale občas potešia prekvapenia. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než remake. Holky tu nejsou takové pipiny a dá se jim i fandit. A ze začátku je to fajn, skupina holek je terorizovaných správcovou, rozhodnou se ji pomstít a pomsta končí její smrtí. Tělo ale zmizí a zatímco na párty hraje solidní kapela začnou mizet i holky. Bohužel jakmile začnou vraždy, začne to jít z kopce, protože vraždy nejsou vygradovaný, naopak kamera je neukazuje, jen decentně naznačí a na takový náznaky nejsem zvědavý. Závěr je trošku lepší, ale zas plný pitomých zvratů a halucinací. Celkově slušný průměr. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Ve všech ohledech dobře zvládnutej slasher kde paradoxně nejlíp natočená je úvodní část kde ještě nikdo nikoho nevraždí neboť z ní čiší taková ta klasická osmdesátková atmosféra. Jakmile se začne umírat tak je ve filmu dusno až do konce a je možná škoda toho že závěrečný vypořádání se se zabijákem je až moc rychlý. ()

jurasino 

všechny recenze uživatele

slušný slasher. atmosféru to mělo, barák měl docela slušnou lokaci, okolí v pohodě, konec moc nevydařený ale neusnul jsem u toho, pohodička ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, většina lidí to tady vychvaluje, ale mě to vůbec nebavilo. O nějaké atmosféře se skoro nedá mluvit, vraždy jsou velmi stereotypní a špatně natočené (celé mi to připadá takové amatérské) a slečny dost průměrné. Jedna hvězda za prvních a posledních 15 minut, které alespoň trochu ujdou. Remake z roku 2009 s mnohem lepšíma rybankama (což je i když si to někdo nechce přiznat pro slasher důležité) je rozhodně lepší. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Slashery mám rád a i tento mě dobře pobavil. Sice tu je trochu nudnější začátek a relativně slabší vraždy, ale určitě se na to dá dívat. Atmosféra graduje a závěr mi přišel hodně dobrý, ne-li vynikající. Pro mě rozhodně nadprůměr... ()

pend 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela neznámý film. Nakonec se z něj vyklubal slušný slasher s dobře využitým potenciálem domu a několika pěknými nápady. Škoda technického provedení disku, který u nás vyšel jenom dabovaný s ořezem do 4:3. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

8/10. Jde o velmi povedený a kvalitní slasher z 80 let který se velmi povedl. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Doporučuji. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu teenagerovského slasheru 'Pátek třináctého' (1980) se rozjela plejáda podobných snímků používajících stejnou šablonu a tento je jeden z nich. A jedná se v podstatě ryze o dívčí záležitost, na které je snímek snad i cílen, proto se v oblasti hrůzy, gore a šokujících scén nijak zvlášť netlačilo na pilu. Nejsou tu žádné naháněčky, ani tolik populární lekačky. Prostě tu nějaká z dívek někam sama zajde, kde něco zarachotí, ona hrůzou zakřičí a padne mrtvá. Ale jo, onoho vraha stínově občas zahlédneme, ale na vytvoření hrůzy je to setsakramentsky málo. Příběh není špatně vytvořený, charakter pubertálních děvčat je taktéž trefný, ale chybí tomu zkrátka ta správná atmosféra. Napětí krapet vzroste po příchodu dospělé mužské postavy, přes kterou se dozvíme určité podrobnosti o stavu věci, avšak takováto naděje zase velmi brzy uvadne. V oblasti filmové nostalgie je v určitém smyslu snímek žánrově přínosný, ale do paměti se nějak zvlášť moc nevryje. Ale jako zářez právě v rámci teenagerovských slasherů uznatelný je. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Klasickej slasher ze začátku 80. let, který má vše co by správný slasher měl mít. Skvělá atmosféra prakticky provází celý film s výbornou hudbou, celkem podařené vraždy i když gore uvidíme jen minimum, ale to v tomto případě vůbec nevadí a skvěle vypadající vrah, který má opravdu koule- jeho odhalení úplně na konci filmu nemá chybu. Závěrečná desetiminutová naháněná je naprosto dokonalá a v ničem si nezadala s Friday the13. No prostě skvělá podívaná a zábava od začátku do konce. Ano u tohoto slasheru jsem se opravdu bavil, kde se na něj hrabou některá skvostná díla ze součastnosti. Jednoznačně palec nahoru. Povinost pro všechny fandy 80. let a slasheru vůbec. ()

Winchester 

všechny recenze uživatele

Zvláštny, rozporuplný, no povšimnutiahodný slasher. Po väčšinu stopáže divák sleduje síce solídne nakrútenú, no ničím výnimočnú vyvražďovačku, ktorej chýba ako výraznejšia atmosféra, tak aj zaujímavejšie vraždy. V záverečnej tretine však film získa veľmi pôsobivú, takmer až snovú atmosféru (ktorá mi pripomenula Argentovu Suspiriu) a záverečná konfrontácia hlavnej hrdinky s vrahom v klaunskom kostýme patrí v rámci tohto subžánru medzi absolútnu špičku. House on Sorority Row teda môžem odporučiť, ale diváci čo v slasheroch vyhľadajú hlavne gore, by si mali radšej nechať zájsť chuť. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle kousek mě bohužel moc nenadchnul. Námět je celkem fajn, ale zpracování už o něco horší. Není to napínavé, je to předvídatelné, ale hlavně mi to nepřišlo žádným způsobem zábavné, jako většina slasherů z 80. let... Discotéka, klaun a pár zajímavých momentů by se sice našlo, ale těch hluchých míst je mnohem víc. Alespoň ty mordy by to mohly vyzdvihnout, ale ani ty tady moc nestojí za řeč... 5/10 PS: Jelikož si tady pár lidí více vychvaluje remake, tak mu zkusím dát taky šanci. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, která se může pochlubit slušnou hororovou atmosférou. Bohužel je to docela natahované zbytečně dlouhými scénami a nemá to zajímavého zabijáka. Takže fajn filmeček, ale tak na jedno kouknutí. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Průměrný horůrek,který postrádá to správné napětí,vraždy jsou nedotažené a místy nudný děj kompenzuje celkem dobrá muzika. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Začiatok 80. rokov a prvá vlna slasheru pomaly doznieva, režisér Mark Rosman sa rozhodol napodobiť úspech Prom Night (1980) a spichol príbeh o nešťastne zavinenej vražde a odplate za ňu. Film je o sedmičke čerstvých absolventiek školy a jednom nepodarenom žartíku, ktorý spravil z jednej protivnej a hnusnej baby spravujúcej ich internát, jednu bezduchú a ťažkú mŕtvolu, ktorej sa treba rýchlo zbaviť, pretože rozlúčkový večier práve začína a hostia už prichádzajú. Je tu však problém, telo sa mŕtve telo sa stratilo a čo je oveľa horšie, začínajú sa strácať aj aktérky osudovej nehody. Aj po 35 rokoch svieži film, kde sa divák spoločne so zúfalou Kathryn pokúša vypátrať identitu vraha skôr ako si po ň príde. Výber hereckého ansámblu poteší, stará pani Slaterová má pohľad, pri ktorom kysne mlieko, Vicky je dostatočne egoistická, Morgan naivne hlupučká až pribrzdená a Kathryn síce zlatá ale ľahko zmanipulovateľná. A samozrejme vrah, ten je takmer celý film takmer neviditeľný ukrýva sa v tieni a keď z neho na chvíľu vystúpi, všimne si ho len obeť, ktorá to má aj tak spočítané. Ako sa počet dievčin zmenšuje, pomaličky prichádzajú informácie, ktoré vysvetlia intro spred 25 rokoch a nielen to. Samozrejme, ďalšia vec, čo sa pri slasheri hodnotí sú vraždy a vraždiace pomôcky, v tomto smere môže byť divák viac ako spokojný, je tu poriadna dávka inovácie, aj keď je ako vražedný nástroj použitá nevinná vychádzková palička, po zhliadnutí filmu niet o jej mnohostrannom využití žiadnych pochýb. A nakoniec, práca so svetlom a tieňom je ukážková, záverečná scéna, pri ktorej útočí vrah vystupujúci z tieňa proti mierne dezorientovanej dievčine je skutočne bravúrnym zakončením tohto zabudnutého skvostu. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Pre mňa až moc slabý slasher ktorý na mňa pôsobil ako nejaká zlátanina za pár šupiek. Film nemal skoro žiadnu atmosféru a vraždy ma štavli lebo boli na slasher málo nápadité. A jediné čo mi film pokazil bol koniec ktorý podla mňa pokazil celý film. ()

Reklama

Reklama