Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctileté Casey přede dvěma lety zemřela maminka a ona se s její smrtí ještě nevyrovnala. Obstará si knihu, která obsahuje kouzelnou formuli, s jejíž pomocí lze oživit mrtvé. V den svých narozenin od spolupracovnice svého otce dostane zvláštní panenku. Casey je sportovně založená, hraje fotbal, a tak dárek nevzbudí žádné nadšení. Nešťastnou shodou okolností místo maminky ale obživne panenka Eve. Casey ji chce zase odčarovat, ale druhý díl knihy, který má obsahovat příslušnou formuli, vyjde až za týden. Mezitím se Eve velice úspěšně adaptuje. Začne tím, že zachrání Casey před nehodou na silnici, získá si důvěru jejího otce, který ji hned ubytuje ve svém domě a nabídne jí místo sekretářky v podniku, kde pracuje. Jako sekretářka Eve příliš neuspěje, zato na podnikovém večírku naprosto exceluje. Ben je jí doslova okouzlen, což Casey nese značně nelibě. Bezelstná a dobrá Eve si však postupně získává i ji. Casey si přeje, aby s nimi Eve zůstala navždy, ale právě tehdy panenka Eve začne toužit po návratu do svého plastikového světa. (TV Nova)

(více)

Recenze (21)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kdeže, vyrobili ma v Indii, na Floride ma len zabalili.“ Milá televízna rodinná komédia s ponaučením o smutnej dcérke a smutnom oteckovi, ktorým do života zasiahne oživená kúzelná černošská bábika, ktorá vie robiť úplne všetko, podľa toho, aký má kostým. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Casey je dívka, které zemřela matka a ona se pomocí kouzla pokusí vrátit jí zpět. Souhrou náhod však vzkřísí k životu populární panenku a typická disneyovská šaráda může začít. Tady opravdu není co řešit, je to typický televizní Disney pro děti, se všemi klišé co zná. Lindsay Lohan ční herecky výrazně nad všemi ostatními, na druhou stranu obsazení modelky Tyry Banks, která ovládá zhruba tolik hereckých kreací jako zmíněná panenka, byl také šťastný nápad. Působí celkem věrohodně a díky ní se na film dokouká i ta maskulinnější půlka filmového obecenstva. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +naprosto perfektní herci, kouzelný příběh, v závěru velmi dojemné -jediný co je opravdu škoda, tak to, že se mi zdálo, že panenka má kouzelnou moc (viz. scéna s náklaďákem), kterou bohužel po zbytek fimu vůbec nijak nevyužila, jedna věc je totiž mít živou panenku a druhá mít žíjící kouzelnou panenku, tolik k vítkám/// Jinak je to naprosto výtečný film. Lindsay opět nešetří svým talentem a přestože je to její teprve druhý film, je to další důkaz toho, že tam kde se oběví, to stojí za to. Tyra Banks v roli panenky byla rovnež fantastická. Nějak mě přišlo, že to ani nemusela hrát. Každopádně svoji postavu měla pěkně napsanou a zvládnutou. A rovněž i ostatní herci to ničím nekazí. Taťka je super a mezi ním a tou novou kráskou to zajímavě jiskří. Kolegové v práci mají rovnež zajímavou úlohu ve filmu. Scénář je napsanej krásně, dialogy jsou zábavné. Skoro po celou dobu filmu jsem se pořád tlemil a náramě si film užíval. Teď si představe kdyby mi bylo o deset míň, to bych byl asi v extázi. Jednotlivé scény navíc nejsou nijak infantilní nebo trapné a mohu říct, že pátá * filmu unikla jen o chloupek./// Celkem 84%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Menšie dievčatá to osloví, navyše je tu pekné morálne posolstvo pre deti, ale inak nič viac od toho nečakajte. L. Lohan však zahrala výborne, vlastne je to celé postavené na jej detskej roztomilosti. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Filmy s malou Lindsay mám ráda. A navíc ten konec, kde všechny důležité postavy zpívají a tančí, to je už prostě retro. Ale strašně mě to potěšilo. Škoda, že už se tohle nedělá. Nicméně příběh celkem dobrý a Tyře jako modelce ta role víc než sedla. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina.. jediné co na tom filmu bylo dobré byla Lindsay za tu taky dávám ty dvě hvězdy. Jinak film nesmysl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lindsay Lohan coby holka rebel – to už tu bylo, ovšem tady se zřejmě pán scénárista pořádně zkouřil, když dělal svou práci a podle toho to taky vypadalo. Příběh byl naprosto uhozený, objevilo se tu minimum humorných situací a jediné co bych si nechal líbit, by bylo, kdybych se ráno probudil v mé posteli s Tyrou Banks (svého času byla k sežrání, jenže věk nezastavíš…). Mělo to však i „lidskou stránku a emoce“, za což si tento film nakonec vykoledoval ty hvězdy dvě… ()

Terez.S 

všechny recenze uživatele

nemůžu si pomoct, ale je to milé :-) .. fakt se mi líbí nápad, jak panenka dokáže změnit přístup "živých! lidí .. :) ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

To nízké hodnocení tady mě trochu překvapuje, protože živá panenka vůbec nebyla špatná. Pochválil bych hlavně casting. Lindsay je výborná, Jere Burns sympaťák a Tyra Banks zahrála panenku fakt skvěle (no zahrála, ona nic moc nehrála a právě díky tomu působí opravdu jako oživlá barbie). Děj nenudí, scény s panenkou jsou vtipný, délka filmu taky zvolena ideálně. Zkrátka milá, vtipná a roztomilá pohádka. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Obávam sa, že je to ten najhlúpejší film, aký som doteraz s LL videl. Isté však je, že hĺbka priekopy s názvom Americká rodinná komédia, ešte stále čaká na svoje zmeranie.... ALE UŽ SME BLíZKO. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Mno, tak tohle bylo hodně... divné... nápad sice docela dobrý, obsazení Tyry Banks, která přímo hýří nádhernými barbínkovskými gesty a úsměvy, velice trefné a navíc roztomilá Lindsay Lohan, jejíž postava jako jediná prožívá něco, co by mohly být s trochou představivosti emoce. Jinak další americká pohádka, což je terminus technicus samo o sobě. :) ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dětská oddechovka pro děti, která má větší smysl a kvalitu než většina současné české vážné produkce ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to celkem snesitelné, panenka Eve roztomilá, s myšlenkou, že je dokonalá, umí všechno. Když si uvědomuje, že by mohla být už člověkem a s Casey se zkamarádí, musí zachránit samu sebe před poklesem a zrušení prodejem. Takový milý příběh. ()

Gabra 

všechny recenze uživatele

Ano, je to konina. Ale když vezmeme v potaz, že je živá panenka film pro děti (ostatně kdo jiný by se díval na film o oživlé panence Barbie), pojďme s dospěláckými kritikami stranou. Už když film začínal a já slyšela "TV Nova uvádí - Živá panenka", zděsila jsem se. Pokračovala jsem však v práci, film byl spíš kulisou. Ale nakonec mě donutil práci odložit a dívat se. Přeci jen - taky jsem si hrála s panenkami Barbie (můj táta měl velkoobchod hraček). A nespočetkrát jsem si představovala, jak moje panenky obživnou. A tak si docela dobře dokážu představit, že kdybych film viděla někdy před patnácti a více lety, mohl se mi náramně líbit. Co se týče nějakého podrobnějšího hodnocení filmu, raději bych se do něj moc nepouštěla. Je to klasika - rodinný film, na kterém nějaký velký um hledat nelze. A herci? Vlastně docela fajn. Lindsay Lohan mi v téhle své dětské době ještě nevadila (nerozdíl od nynějška) a Tyra Banks je černošská Barbiena jako vyšitá. Ve snímku najdeme romantiku, dojemnosti dosti (snaha o verš) a jak už to u dětské tématiky bývá, taky rozhádané kamarádské vztahy, které se nakonec samozřejmě udobří... Proti koninám pro děti nic nemám, jen nedoporučuji filmovým fajnšmekrům je sledovat stejným okem jako filmy pro dospělé. A že koniny pro dospělé jsem viděla větší... Dávám 35 %. ()

-ETIENNE- 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštny nenáročný rodinný film o náhodnej premene detskej hračky v skutočného človeka. Koncom až príliš sentimentálne a uplakané. Čo vskutku poteší je však prekrásna Tyra Banks s parametrami hodnými nejednej sexi-bábiky :) ()

Reklama

Reklama