Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

S tajným posláním do Jižní Ameriky ve filmové verzi televizních příběhů MAJORA ZEMANA. Film tematicky navazuje na příběhy tv. seriálu "30 případů majora Zemana". Můžeme se tedy opět setkat s majorem Zemanem s podplukovníkem Žitným, majorem Hradcem i poručíkem Gajdošem. Děj filmu se odehrává v roce 1972 v kterési jihoamerické zemi a ukazuje činnost mezinárodní kontrarevoluční centrály, kterou však ústřední postava filmu - major Hradec - odhalí i za cenu nasazení vlastního života. Film byl z velké části natáčen na Kubě. Film je sestřihem seriálových dílů 27 a 28 "Poselství z neznámé země" a "Rukojmí v Bella Vista". (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Hotel Bella Vista se ve skutečnosti jmenuje Horizontes los Jazmines a leží 2 km od Vinales na Kubě. (sator)
  • Most, ze kterého chtěla skočit Sachlová (Helga Čočková), se nachází v Praze na Císařském ostrově. Bar v hotelu Bella Vista je hotel Los Jazmines v údolí Viňales na Kubě. Natáčelo se také ve městě Rostock v severním Německu. (Cucina_Rc)
  • Film obsahuje jednu novou scénu, která byla dotáčena při tvorbě filmu. Snímek končí odletem helikoptéry s postřeleným Hradcem (Rudolf Jelínek), v důsledku čehož vzniká tak domněnka, že Hradec nezemřel. Z toho chtěli tvůrci vycházet u dříve připravovaného filmu Major Zeman se vrací!, který měl po revoluci vzniknout jako další dobrodružství Jana Zemana (Vladimír Brabec) a Jiřího Hradce. V tomto pokračování však už měli být protivníky. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama