Reklama

Reklama

Milan Sládek

  • Slovensko Milan Sládek (více)
Trailer

Obsahy(1)

Portrét význačné osobnosti slovenské kultury a jednoho z čelních představitelů světové moderní pantomimy... Milana Sládka, velmi nadaného mladíka ze slovenské Střeženice, již od mládí lákala tvořivá a umělecká činnost. Nikdo ale nemohl tušit, že by se z něj mohl nakonec stát jeden z největších mimů na světě. Filmový portrét Martina Šulíka nám odkrývá osobnost tohoto neobyčejného performera, vystupující za postavou „Kefky“, a mapuje jeho životní dráhu od uměleckého řezbáře až po hlavního představitele jednoho z proudů moderního divadla. Během své dlouhé kariéry, mající kořeny již v 50. letech, působil v Bratislavě, Praze, a nakonec po vpádu vojsk Varšavské smlouvy i v Kolíně nad Rýnem, který se jeho zásluhou stal Mekkou pantomimy. Díky svému osobitému stylu a neortodoxnímu, svěžímu pojetí, značně obohacenému o prvky abstraktního divadla, ovlivnil řadu svých evropských kolegů a svými představeními dokázal okouzlovat a stále okouzluje diváky po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Videná televízna verzia, čiže dá sa očakávať, že tá filmová prináša viac ako archívne zábery a hovoriace hlavy. Alebo možno ani nie. Každopádne to, čo vidíme a počujeme je echt zaujímavé a MS si obľúbite ešte viac. A možno sa zasmejete na expresívnom riaditeľovi istého nemeckého divadla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkné vyprávění o životě Milana Sládka. Prenasi nadseni pro svuj obor. Hovori i jeho spolupracovnici a pametnici. Oslavil osmdesatku. Kdyz clovek dodrzuje jednoduche zasady, udrzi se zdravy. Nechybí i humor: "Co jsi jedol?" zeptala se mama. "Žaby". Tehdy ještě nebyla známa francouzská kuchyňa, dodává Sládek. Usmevna je historka se "sekuritakem", ktery nechtel vpustit trojici primator Bratislavi, predseda parlamentu a ministr kultury a vpustil je,az kdyz clen ochranky ukazal policejni prukazku. https://www.ceskatelevize.cz/porady/13842952839-milan-sladek/ ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pantomíma je pomerne okrajový divadelný druh, ktorý si mimo detí len tak ľahko nenájde priaznivcov. Napriek tomu som chcel vedieť trochu viac o tomto slovenskom svetoznámom priekopníkovi, o jeho emigrácii, zahraničnej kariére a o návrate domov. –––– Tá brázda, napriek všetkým zložitostiam, ktoré ho postihli, tá brázda alebo stopa v slovenskej kultúre je dostatočne hlboká. Len niektorí o tom ešte nevedia. ()

Reklama

Reklama