Reklama

Reklama

Lapsis

  • Austrálie Lapsis
Trailer

Obsahy(1)

V paralelní přítomnosti se doručovatel Ray snaží uživit sebe a finančně podpořit svého nemocného bratra. Po sérii neúspěšných podvodů se Ray ujímá práce v nové podivné oblasti zakázkové ekonomiky: v odlehlých lesích a kopcích pokládá společně s dalšími kilometry kabelů. Mají propojit velké kovové kostky, které dohromady vytvářejí nový kvantový obchodní trh. Když se Ray dostává hlouběji do zóny, setkává se s rostoucí nevraživostí a hrozbou robotických kabelářů a musí se rozhodnout buď pomoci svým spolupracovníkům, nebo zbohatnout a dostat se ven. Lapsis je chytrý a vtipný příběh o vykořisťování, na které technologické společnosti často spoléhají při udržování svých lesklých fasád. (Future Gate)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Půjdeme na to jednoduše. Předpokládám, že každej ví, co to v přeneseným významu znamená "položit kabel". Jo, tak přesně o tomhle je Lapsis - o hovně. Už dlouho jsem neviděl snímek, kterej by mě vyloženě nebavil, dokonce po chvilce přestal úplně zajímat a nenašel jsem snad žádnej moment, kterej by to nějak zlepšil. Hlavní postava mně vůbec nebyla sympatická a pobíhání s kabeláží po lese je fakt divný, i když se zatím má ukrývat nějaký tajemno. Bohužel za mě nepovedená věc, kterou znovu vidět fakt nepotřebuju. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Lapsis,je šikovná malá sci-fi satira koncertnej ekonomiky,ktorá je podporená skvelým výkonom Deana Imperiala.Film ponúka socialne komentáre k otázkam ako je automatizácia,koncertná ekonomika a sklady Amazonu,kde sa robotníci zdráhaju isť na toaletu.Možno neverite technologiam,ale budete vetiť Rayovi,skutočnemu človeku vo svete klamstiev.Ps na ROTEN TOMATOES má tento film aktualne 95%. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak toto bola poriadna bizarnosť! Tie mám síce občas rád, ale toto mi nejako nesadlo. Celé to pôsobilo nehorázne absurdne a celý čas som v tejto "káblovej seanse" čakal, že aká bude pointa. Čas plynul, káble sa ťahali, roboti makali na plné obrátky,... a napokon som zostal len tak po konci filmu sedieť a v hlave mi vírili len tri slová : What the fuck? To nie kvôli tomu, že by bol ten koniec taký dobrý, ale preto, že bol taký o ničom, v podstate ako celý film! ()

Dr.Abe 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný film o pokládání kabelů. Zároveň jediný pořádný film za poslední dobou vyvařené okolní produkce a všech možných remaiků. Možná se jedná pro někoho nudnější nebo prázdnější film, mě to tak ovšem nepřišlo. Mělo to spád, realistickou vizi blízké budoucnosti, mystično a v neposlední řadě to bylo i řádně vtipné, bizarní a zároveň uvěřitelné. Scénář je geniální a podle vrchního popisku filmu autor je zároveň režisérem a tak by to i u filmu mělo být - režírovat si vlastní scénáře aby byl filmový výsledek jako tento počin.  /Ve filmu nebylo násilí, krev, přehnaná erotičnost ani alkohol či drogy/ Až se poškrábu na nose, budete to mít pocaď přečtené. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film z jakéhosi paralelního světa, který není příliš odlišný od toho našeho, jen tam jsou jakési kvantové počítače, kvantový obchodní trh a výletníci, co natahují po lese kabely mezi velkými kostkami. Divák moc neví, která bije, ale má to přesně takovou tu divnou atmosféru, co já rád, a ta pohání prakticky celý film. Pointu jsem ale pochopil až poté, co jsem si přečetl vysvětlení režiséra, a ačkoli respektuju snahu o metaforu, kterou zcela jistě ocení každý hrdý zaměstnanec Amazonu, za sebe nebudu zapírat, že jsem čekal ve finále od tak nápaditého a mysteriózně působícího settingu víc než jen poměrně banální, ale zbytečně kostrbatě vyjádřený sociální komentář. ()

Reklama

Reklama