Reklama

Reklama

Šiva Baby

Trailer 1

Černohumorná komedie o mladé bisexuálce, která se potýká s tradicemi a hledáním vlastní nezávislosti. Příběh sleduje vysokoškolskou studentku Danielle, která se na celodenním židovském pohřebním obřadu pro rodinu a přátele dostává do stále trapnějších a nepříjemnějších situací. Pod bedlivým dohledem svých neurotických rodičů je zasypávána všetečnými otázkami panovačných příbuzných a následně ji velmi rozruší příchod bývalé přítelkyně, do které je stále zamilovaná. Ještě katastrofálnější shodou okolností se nečekaně objeví Daniellin tajný milenec s manželkou a vřeštícím dítětem, o jehož existenci neměla tušení, a míra napětí překročí únosnou mez... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak to byl řádnej výmrd. Chtěl jsem si pustit španělskej film Baby z roku 2020 a místo toho jsem si pustil americkej film Shiva Baby z téhož roku. Nu což. Když už jsem to viděl tak to ohodnotím. Jestli má být Shiva Baby komedií tak jsem asi nejspíš ztratil smysl pro humor. Nebo jde o židovskej humor, kterej asi nejspíš nechápu. Tak či tak jsem nepochopil co tím chtěl básník (režisér) říct a film ve mě vyvolává zásadní otázku proč někdo natočil něco tak zbytečnýho ??? Tenhle film nemá absolutně žádnou výpovědní hodnotu. A ačkoliv se snímek může chlubit celkem sympatickou stopáží, která činí pouhých 77minut tak věřte, že nic než hloupý a zbyteční tlachání na židovským karu v něm nenajdete. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je komediální dialogovej jackpot. Ty otázky a poznámky od příbuzných a známých, milenek a milenců to bylo horší než výslech kgb. Takovouhle pohřební hostinu bych nepřežil a nebo by se tam stala dost tragická událost. Oprávdu výsostná zábava, ale koukám z komentů, že jen pro mě, no to mě ale vůbec netíží, podstatný je abych se na světě cítil hezky. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

No, musím přiznat, že jsem od tohoto snímku očekával větší zábavu. Jasně, můžete si říct, že židovská šiva a humor nejdou dohromady, ale já s takovým přístupem absolutně nesouhlasím. Z vlastní zkušenosti vím, že jsou pohřby až překvapivě kvalitním podhoubím humoru, židovská kultura navíc oplývá skvělým (mnohdy černým) humorem, který mi umí pěkně zahýbat bránicí. Tvůrci tohoto filmu tak podle mého názoru promarnili jedinečnou příležitost, a přestože šlo místy o vtipný zážitek, drama vítězilo a děj ztrácel tempo. Je to škoda, protože jsem byl připraven vysypat nějakou tu hvězdičku navíc, to by se ale tvůrci nesměli brát tak vážně a nesměli by se za každou cenu snažit o velké umění. / Poučení: Jste-li sexuálně nevyhranění, máte štěstí. Vaše šance jsou dvojnásobné. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Režisérku Emmu Seligman jsem poprvé zaznamenal díky jejímu nejnovějšímu filmu Holky bez zábran, který mi hodně sedl a bavil mě. Seligman na mě udělala velký dojem, tak jsem si řekl, že zkusím její první film. A bylo to dobré rozhodnutí. Šiva Baby je menší, komorní dialogový film, který se celý odehrává na jednom místě a v jednotném čase. Tahle divadelní struktura filmu jen prospěla a Seligman s ní velmi elegantně pracuje. Celý vývoj postav a jejich dramatický oblouk je podán velmi přesvědčivě a úderně. Režisérce se povedlo věrohodně ukázat, jak to vypadá, když jste na oslavě, na které nechcete být a všechno se vám rozpadá pod rukami a vy se emocionálně a fyzicky rozpadáte. Rachel Sennott je velmi šikovná herečka, a svou postavu zahrála parádně. Hlavní hrdinka má spoustu chyb a není úplně nejsympatičtější, ale Sennott dokázala výborně vystihnout její zranitelnost a vnitřní smutek. Danny Deffarrari mi předvedl, že má dost talentu, tak snad ho uvidíme ve filmech častěji. Molly Gordon má velmi vděčnou roli a je v ni dobrá. Film má krátkou a údernou stopáž, ve které dobře vyniknout dialogy, komické momenty a také dramatické scény. Šiva Baby je hodně povedený menší film, který mě moc mile překvapil svými kvality. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná nezávislá konverzačka, akých sme videli od amerických nezávislákov doslova tisícky. Ale vždy potešia a potešilo aj Shiva Baby. Príjemne ale nebolo po celý čas svojráznej hlavnej hrdinke. Tá je tak škaredá, až je pekná, alebo naopak, a tak nesympatická, až je sympatická, alebo naopak. Potešia aj ostatní herci, sem tam nejaký ten dialóg, stále však ide o malý film bez poriadnej zápletky. Režisérka to každopádne priznáva aj primeranou stopážou. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Mísa s vodou, kde si Danielle (Rachel Sennott) čistí blůzku od kávy, slouží k mytí rukou lidí, kteří vstoupí do domu zesnulého po pohřbu. (UhLee)
  • S výjimkou producentů jsou všechny důležité pozice štábu (režisér, skladatel, střihač) obsazeny ženami. Hlavní roli hraje také žena. (UhLee)
  • Shiva (Šiva) znamená v židovských zvycích období smutku po smrti. (UhLee)

Reklama

Reklama