Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Praha třicátých let minulého století. Do nabité tramvaje nastupuje mladá hezká dívka. Rázem upoutá pozornost mládence, který nejen oceňuje dívčin půvab, ale hlavně se snaží nenápadně ukrást její kabelku. A tak se seznamujeme s jednou z hlavních postav filmu Smrt černého krále, s podvodníkem, kapsářem a vůbec podivnou existencí Josefem Kořínkem alias Pépim. Kromě něj je příběh zalidněn dalšími postavičkami z pražské periferie. Ve filmu pochopitelně nechybí ani rozšafný rada Vacátko a jeho nerozluční vyšetřovatelé Brůžek a Bouše. Mají smutnou povinnost - vypátrat vraha inkasisty Krále, jenž byl nalezen mrtev a jenž cestou z banky přišel o sumu, která by mohla zajímat spoustu lidí z jeho okolí... Námětem k filmu se stala povídka "Otec Goriot ze Záběhlic" z knihy povídek Jiřího Marka "Panoptikum hříšných lidí". Vedle představitelů populární pražské mordparty pana Vacátka - Jaroslava Marvana, Josefa Bláhy a Josefa Vinkláře - se ve filmu setkáte s Vlastimilem Brodským, Stanislavem Fišerem, Janou Brejchovou, Josefem Somrem a Antonií Hegerlíkovou. Uslyšíte i několik "staropražských" písniček Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse v interpretaci Věry Nerušilové. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (134)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiaden Hollywood ani exponované dramatické scény. Je to klasická kvalitná československá detektívka s prostou atmosférou bez veľkej snahy produkcie o dramatizáciu, takže príbeh plynie pokojne a všetka ťarcha visí na vynikajúcich výkonoch hercov. Tí však neukážu nič viac ako len výborne zahrané figúrky, ktoré scenárista posúva po šachovnici pred našimi očami až do záverečného relatívne prekvapivého rozuzlenia. 70% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Defraudantská balada z předměstí je třetí celovečerní film o legendární partě ze čtyřky, která musí tentokrát řešit smrt inkasisty Krále. Asi nejzamotanější ze všech čtyř celovečeráků, podezřelelých je jak hub po dešti, "starej" si s tím ale jako vždycky poradí na jedničku:-). Budu se opakovat, ale pan Sequens zachytil atmosféru staré Prahy tak, jako nikdo před ním ani po něm. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Kýčovitý barvotisk. 1) Plejádu z nejlepších českých herců angažoval budoucí národní umělec 49letý Jiří Sequenc starší do svého barvotiskového lehce kýčoidního obrázku staré Prahy. 2) Příběh rozsahem vhodný jako jedno z pokračování Hříšných lidí města pražského roztažený na dvojnásobek času je neobyčejně pomalý a proto i dost nudný. Slabé tři hvězdičky. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Tento detektivní příběh se mě při první projekci tolik nezamlouval jako pak při dalších. Každým opakováním jsem našel další detaily a charaktery postav jsem více poznával. Děj není špatně vymyšlen a film má svou atmosféru. Herec Fischer ve své roli hraje velmi dobře. Samozřejmě o Brodském či Marvanovi je zbytečné se rozepisovat. Každopádně tento díl se dělí s Partií o druhé a třetí místo v oblíbenosti. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To jsem si krásně zavzpomínala, dávno tomu, co jsem tento snímek viděla poprvé.. Rada Vacátko a jeho parta vyšetřovatelů má nový případ „zapeklitej a čert jim ho byl dlužnej“ se spoustou podezřelých.. Herecký ansámbl nesmírně sympatický, za všechny bych jmenovala Josefa Kemra, Vlastimila Brodského a Stanislava Fišera, k tomu nádherná hudba Zdeňka Lišky a úžasná atmosféra starých časů, u mě opakovaně spokojenost.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Panelák je v pozadí vidět i při scéně, kdy se Král (Vlastimil Brodský) vrací s penězi a udělá se mu nevolno. V tu chvíli kamera zabere Standu Kopečného (Jaroslav Moučka) a domek. Za domkem vykukuje poměrně velký kus paneláku. (jis)

Reklama

Reklama