Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická hudební komedie o lásce, přátelství a smíření, natočená k oslavě osmdesátých narozenin Evy Pilarové. Příběh odehrávající se převážně v malebném prostředí prvorepublikové plovárny skýtá mnohá překvapení v podobě nečekaných výkonů hereckých a pěveckých hvězd, které tímto vzdávají hold dámě českého swingu. (Česká televize)

Recenze (56)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to označovalo jako televizní šaráda, tak nikdo nic nenamítá, ani ten pes neštěkne. I pár vtipnějších míst daných zejména reminiscencí rolí účastníků (Sváťa Kuřátko) se najde. Jenomže poslat to na nedělní dvacátou, to chce odvahu. Nebo sebevražedné sklony. Pěvecké výkony nejsou vůbec zlé, krásně se dívá na Brigitu, pro mě překvapivě dobře zpívá Absolonová (hrát ovšem ne!). Vyhodit Gregorku, nechat doma Halinu a Holubovou, dalo se to před spaním žvejknout. ()

Ej Hlemýžď odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nám dnes navždy odešla další má oblíbená vícežánrová zpěvačka, majitelka výjimečného hlasového rozsahu, s kterýmžto darem uměla výborně zacházet. Takový je život. :-(( Co se týče tohoto snímku jen smutně konstatuji - No, ještě že se jeho uvedení Pilarka nedožila! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Eh.. tak nevím . To měla to být pocta paní Pilarové? Tato jakási estrádní burleska ve stylu Silvestrů na TV Nova ? Vůbec jsem netušil, že šílené Decibely lásky mají své volné pokračování. Příběhová linka je opravdu debilní, rozpůlená plovárna! Nevím kolik panu Končinskému (pisateli scénáře je let) ale odhaduji to max na 12 vzhledem ke složitosti děje a zvratům, kterých je nešťastný divák svědkem. Podobně jako Kameňák potřeboval mezi vtipy mít nějakou omáčku, zde jsou to písně, které jsou jakýmsi podivným příběhem slepeny k sobě. Ačkoliv je film plný zpěváckých takzvaných ,,hvězd'' nezpívají ony star nic svého, ale už po sté recyklují šedesátkové šlágry a to je jejich problém. Doba Gottů, Matušků, Pilarových ad.. už je prostě pryč. Jasně, měla to být pocta paní Pilarové s písněmi její doby. A tak je to stále dokola obehrávaný kolovrátek dokonce s původním hudebním aranžmá, jen ty pitvořící se hvězdičky dávají svojí afektovaností jasně najevo, že se svým velkým vzorům strašně chtějí podobat a strašně se jim to nedaří. Přitom Dyk, Gregor, dokonce i Absolonová jsou vynikající zpěváci, ale tady lezou na led jehož tenkost moc neznají... ,,Je nebezpečné dotýkat se hvězd'' jak stojí jedné v písni a v tom si film vlastně sám sobě dává varování. Kdo mi tam nevadil byla kupodivu ona mladá dvojice. Když zpívali Matuškovu písničku z Divotvorného hrnce od Burtona Lane (kterýžto miluji), říkal jsem si to je to nejlepší z celé téhle taškařice. A z koho jsem byl opravdu okouzlen byla mladičká Brigita Cmuntová. To je hodně zajímavé talentované stvoření a velmi hezké na pohled! .-) . Humor byl ve filmu strašný, ba příšerný. Paní Pilarová si rozhodně zasloužila důstojnější poctu než toto. Z úcty k ní dávám za jednu hvězdu ,,na zem spadlou''. * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za duet Evy Pilarové s Vojtěchem Dykem, přesněji za Montiho čardáš. Jinak jde o velmi nedůstojné rozloučení, které si výjimečná zpěvačka nezasloužila. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Zápletka je tedy trochu večerníčková- rozpůlená plovárna má být scelena mladou láskou. Zpívání některých herců je trochu slabší, ale o to více vyniknou profesionální zpěváci jako Brzobohatý, Czáková aj. Stylizace je nostalgicky barevná doplněna krásnými archivními záběry. V této poctě Evě Pilarové, která po natáčení zemřela mě pobavilo pár vtipů jako přeladění rádia na Vondráčkovou. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Sprvoti som dumal, či snáď nešlo o paródiu na muzikál. Ale ono nie, ono to úmyselne nemá koncept, vyznieva veľmi sílene, dialógy sú naškrabané amatérom, pesničky bez šmrncu, tanečky ako by nemali ani choreografiu. Prestárnuté hviezdy, ktoré tu vidíme, by sa nepresadili ani v obnovenej verzii Repete, a tým mladým dam dali tupé úlohy, najmä teda Kuchařovej sa využil prvý plán - blondína, tak z nej urobíme blbku. A všetci sa budú smiať. Nesmiali. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Paní Eva se svou jedinou písničkou "Dávno nejsem dítě" byla na celém pořadu zdaleka nejlepší. Ve svém věku a se zdravotním omezení obdivuhodný výkon. Ostatní bylo trapné cukrkandlové NIC. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Uf, proč nás někdo tak trestá. Na tohle dílo jsem se těšila, ale po shlédnutí jsem málem musela pokleslou čelist navracet zpět heverem. Miluju muzikály, ale tohle dílo bylo opravdu hrozné. Paní Pilarová a Vojtěch Dyk to bohužel nezachránili. Příště si Pilarku snad radši pustím na YouTubu. To bude daleko důstojnější. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Oslavu paní Pilarové a jejích písní mohla televize pojmout i jiným způsobem, například obyčejným střihovým pořadem. Tohle dílo se totiž až na několik slušných pěveckých výkonů (samozřejmě od Moniky Absolonové a také od ústředního dua Cmuntová + Havel) příliš nepovedlo. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele

Sotva jsem zvládla vydýchat Absolonové tesknou píseň o mužích, obohacenou o tanec se zahradním nábytkem, už zas tančila Basiková v kostýmku s cigaretovou špičkou a Klepl jí k tomu brnkal jazz. Langmajer v rákosí, Pawlowská ve frontě, Neckář na radnici. Brzobohatý dělá šuby duby, Šmoldas glosuje, a Dyk ladí Pilarce v rádiu Helenku a její Dlouhou noc se slovy "Ó, promiňte, madam." Pilarka se hereckého partu zhostila dokonce lépe, než Brzobohatý, který neumí věrohodně ani padat ze židle. Ovšem dno stanovila Kuchařová, která se umí dobře hýbat, ale ať proboha nehraje. Suma sumárum, vlastně mě to na tu hodinu u žehlení zvládlo zabavit, a je dobře, že to nebylo delší. 30% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Wehrenberg je blázen - stvořit takový patvar jako pocta Evě Pilarové chtělo hodně odvahy. Neuvěřitelné kreace všech zúčastněných včetně zpěvu jsou k neuvěření, jediná seriózní scéna je s chudinkou osmdesátiletou paní Pilarovou. Její zpěv i účast stojí za tu jednu hvězdu, zbytek totální odpad. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Ještě o stupínek níže, než pocta Neckářovi (Hotel Hvězdář) od stejného autora. I podobné stylizace je možné realizovat se ctí, jak tomu bylo například u pocty HaDivadla Bulisovi (Café Proklatec). ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Docela případná variace na televizní revuální kravinky 60. let. Proč ne? Akorát ty hlasy. Ale možná takový hlasy jako tehdy už nemůžou bejt. Nejsou. Tři oktávy u Evy Pilarové, místo třech oříšků pro Popelku, že. Rest in peace, Pilarko. Muj děda tě miloval. ... ... A babička žárlila. Cha cha. ()

VelkyVont odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že se toho Pilarová nedožila. Tenhle nepovedenej devadesátkovej paskvil si fakt nezasloužila. #syndrommirecky (hodnotim a nedokoukal jsem). ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Malý tv muzikál s písněmi Evy Pilarové, který měl být dárkem k osmdesátinám, ale nakonec se ukázal jako rozlučkový. Předpoklady, aby to byla pecka to mělo solidní - osobnost, hity ( ikdyž si zrovna tyhle v autě nepouštím ) pozitivní letní feeling, rozverný námět rozdělené prvorepublikové plovárny, prvotřídní obsazení s rekordním počtem známých tváří na metr čtvereční,takže ač nemusím muzikály tak jsem tomu fandil, protože mám osobní zkušenost s tou noblesní dámou... jenže výsledkem je něco, co mne stálo hodně sil to dokoukat, prostě bída - humor alá kameňák , taneční čísla jak z osmdesátek, nucené herecké výkony apod. Dám tři hvězdy za miniscénky duo Hrušínských, kuchaře Svatopluka Karáska a tedy hlavně paní Pilarovou. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Jestli bylo cílem filmu vyzdvihnout umění paní Evy, tak se mu to povedlo. Jak úžasná to byla zpěvačka, jasně vyplývá ve srovnání s amatérskými pokusy o interpretaci jejich písní zde obsaženými. Téměř beze zbytku otřesné! Jeden bod za jedinou pěknou scénu, kdy EP zpívá u plátna, kde se promítají retro záběry z její kariéry. ()

Danqo 

všechny recenze uživatele

Ja tomu nerozumiem – paródia na muzikály a užívatelia čsfd to porovnávajú div nie s klenotmi ako Klarinety, tradične. Potom sa nemožno čudovať, že tie hodnotenia nie sú objektívne. ()

Bozvav odpad!

všechny recenze uživatele

Takto zhanobit písničky jedné z našich nejslavnějších pěveckých stálic 20 století mohl jen naprostý debil. ()

Reklama

Reklama