Reklama

Reklama

Violent Shit

všechny plakáty
Západní Německo, 1989, 75 min

Režie:

Andreas Schnaas

Scénář:

Andreas Schnaas

Hrají:

Andreas Schnaas

Obsahy(1)

Karl (Andreas Schnaas) využije nepozornost svých strážců a za pomoci sekáčku na maso z nich nadělá během chvilky fašírku. Následně se jen tak toulá po okolí a zabíjí každého, kdo se mu připlete do cesty. (SOLOM.)

Recenze (16)

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud jste si mysleli, že Blair Witch je po filmařské stránce vrcholem amatérského nevkusu, věřte, že existují daleko horší případy. Příkladem může být právě obhrouble vulgární Violent shit, kde amatérismus čiší z každého záběru (VS je kvalitativně srovnatelný tak s ilegálními pornonahrávkami). Slaboduché triky s ruční kamerou přímo bijí do očí a k tomu ještě značně narušují „děj“. Pokud se tedy dá vůbec mluvit o nějakém ději. Schnaas se nejspíše pokusil o renesanci vraždících maniaků, výsledkem je ovšem zdegenerovaný magor, který neustále běhá po lese se sekáčkem a morduje na koho přijde. Na filmu se určitě podepsalo minimum finančních prostředků (neherci, otřesná zvuková stránka, kdy dialogy jsou často na hranici srozumitelnosti, jednoduchá hudební smyčka), jež byly alespoň vloženy do různých gore efektů. Samoúčelnost násilí však nebylo nikdy natolik zřetelné jako zde. S příběhem se režisér nemaže a raději hned od prvních minut rozvíjí svoji morbidní fantazii (useknuté ruce, kastrace, rozsekávání obličeje, oddělení trupu od těla, zajíždění nožem do vagíny s následným vyndaváním orgánů). K čemu to ale je? Možná pro pár sadisticky smýšlejících diváků, kteří se vyžívají v rozklohňování těla všemi možnými způsoby. Alespoň název má z poloviny pravdu, jedná se o skutečný shit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději bych bral čistý německý underground, protože rozfázovaný obraz, barevná stylizace a filtry, tedy prostředky experimentálních filmů, mně moc nesedly. Záměr režiséra je jasný - předvést masomlejn, i když na realizaci mám pár marek, byť západních. Postavy jen nadávají nebo žvaní o ničem, což není podstatné. Důležitý je maník se sekáčkem na maso, co příležitostně využije i jiné nástroje... Uříznutí hlavy (několikrát), ňadra (kam se hrabe Fulci s Rozparovačem a bradavkou), penisu (větší binec než v Kanibalech), rukou, nohou, vyvržení - nejen střeva ven. Asi nejkontroverznější je vykuchání Krista. Osobně mě potěšilo - The Torture Never Stops od W.A.S.P. a závěrečný body horor. Nebýt té snahy vytvořit experimentální film, hodnotil bych výše. A mezi postavami se objeví také Uwe Boldt... Nebudu psát, že to je pro okrajové publikum, páč tohle je pro okraj okrajového publika. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Myslím že Schaase mám nakoukaného dost, ale kupodivu mi první díl Violent shit stále unikal. Nevím proč jsem tak dlouho čekal. Režisérovy snímky mě baví, sice to jsou neuvěřitelný blbosti ale jsou zábavné. Tohle byla taky dost šílenost. Šílenej vrah chodí po lese a vraždí. Toť k celýmu příběhu, do lesa někdo občas zavítá a dostane na prdel. Co mě dost štvalo bylo to že když vrah začal vraždit tak byl nechutně trhanej obraz což mělo podle mě zakrýt levnost gore. Další věc co mě štvala byl vrah neříkejte že by ho nikdo nepřepral. Navíc jedinou věc kterou uměl je hodit s níkým o zem(a pak asi umřel či co). Pravdou však zůstává že film staví na gore a když se objeví něco jiného nedej bože ty pokusy o herectví tak se člověk jen ťuká na čelo. Třeba scéna kdy je vrah ještě dítě v tom sklepě. To měly znamenat co? Jak jsem zmínil gore tu je požehnaně, krev sice vypadá jako obyčejná červená barva a vnitřnosti vypadaj dost uměle a uřízlí údy srandovně, ale svůj účel to splnilo. Nu což já se bavil, chyb to má sice celou řadu ale já mám na tohohle režiséra trashe prostě slabost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To si tahle Andreas Schnaas řekl, že by nebylo od věci natočit nějaký ten filmeček pro pobavení přátel a tak řekl skupině svých vyhulených kamarádů a kamarádek, že jeden den místo chlastání v hospodě zajdou do lesa a natočí tam amatérskou parodii na masové vrahy. Zřejmě to v jeho okolí zaznamenalo velký úspěch a tak se později vrhl na „režisérskou dráhu“ a svět obohatil o několik dalších filmů na podobné bázi. Mám ve své sbírce většinu jeho tvorby, ale dlouho jsem odolával své masochistické touze, abych si něco pustil. Většinou mi amatérské gore nedělá problém, zvláště když jsem hodně unavený a chce se mi spát, ale občas se mezi nimi najde i nějaký ten „klenot“. Zde to však rozhodně neplatilo. Režisér se sám obsadil do hlavní role vraždícího psychopata, který v dětství zavraždil svou matku a po dvaceti letech dostal příležitost dostat se na svobodu. Karl jak se postava jmenuje, využije nepozornost svých strážců a za pomocí sekáčku na maso z nich nadělá během chvilky fašírku. Následně se jen tak toulá po okolí a zabíjí každého, kdo se mu připlete do cesty. Děj je vskutku velmi prostoduchý, stejně jako všechno ostatní, co se tu objeví. Herecké výkony jsou mizerné, stejně jako kvalita obrazu. Kameraman jako by měl místy epileptický záchvat, nebo se marně pokoušel zakrýt slabé gore, které nám tu bylo nabídnuto. Atmosféra tím pádem byla dost chabá, protože napětí se tu neobjevilo ani na okamžik – což u splácaných scén, ve kterých se povětšinu času jen zabijí, nebo nudně kecá (většina dialogů je stejně nesrozumitelná) dalo očekávat. Jediné co mě trochu pobavilo, byla Karlova náruživost při zabíjení. 20% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hranice filmárskeho vkusu sú zrejme nekonečné. A rovnako nekonečná bola aj odhodlanosť tvorcu Andreasa Schnaasa, ktorý viditeľne tento svoj debut bral neskonalo vážne. A v tom urobil závažnú chybu. Nieje to tak zlé, až je to dobré, je to proste Sh!t kde sa talent nechal iba na gore efektoch a nejaký zmysel pre filmárčinu sa utopil v umelej krvi ( a to nehovorím o hereckej stránke, ktorá už ani nemohla byť horšia ). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém je hlavní v tom, že snímek „Violent Shit“ byl natočený skutečně za každou cenu, což znamená, že kvalita jeho záznamu je tragická, a to i v případě, že získáte tu nejlepší možnou kopii. Nehezky se na to kouká, takže ani nebudete mít ten správný zážitek v případě, že jste fanoušci gore. Na druhou stranu, triková scéna a masky se musejí ocenit, protože jsou uvěřitelné. Jako kdyby se někdo inspiroval nejlepší Saviniho prací, jen neměl tolik peněz, aby to dotáhl k dokonalosti. A hlavně schopnosti k tomu, aby natočil snesitelný film. ()

majo25 odpad!

všechny recenze uživatele

Čistý brak. Od tragického vizuálu, ktorý vyzerá horšie ako slovenská inscenácia alebo ako home made VHS kamerový záznam s trápne zasekávaným pohybom, cez vulgaritu namiesto dialógov až po totálnu bezpríbehovosť a nudnosť. Nieže gro, ale vlastne celý film je to len o explicitných a prvoplánových gore efektoch s hektolitrami vystrekujúceho kečupu. Pitvať sa v logických nezmysloch by bolo považovať a povyšovať toto čudo na úroveň  kinematografických diel. Amatérska braková záležitosť a velká strata času. ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě teď se směji.Nechci machrovat,ale dovolím si říct,že vzít doma vlastní kameru,zajet do obchoďáku pro pár litrů kečupu,vyzvednout několik kamarádů a vyject někam do lesa,natočil bych lepší shit,než je tento.Tohle fakt nestojí za komentář!Miluju gore filmy,a něco mě i láká na undergroundu,ale tohle je fakt o ničem. ()

Eraserhead odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle amatérská slátanina o debilovi z lesa si jiné hodnocení nezaslouží. I přesto, že má film málo přes 70 minut je tam velké množství krvavých scén, které jsou úplně zbytečně natahované, čímž přestávají být šokující, ale otravně nudné. GORE je můj velmi oblíbený žánr a proto mě moc mrzí, že jsem donucen udělit odpad. Jediným plusem tohoto filmu je jeho všeříkající a zároveň varující název. ()

DAVID.LOPAN odpad!

všechny recenze uživatele

GORE mám rád i starý béčka, ale tohle neni ani jedno. Je to prostě jednoduše jen demence. Příběh skoro neexistuje, je to jenom o magorovy, co pobíhá po lese a vraždí. Hudba je strašná, herci taky, prostě všechno. I blbost se totiž musí umět natočit a musí v ní být srdce. "Nejzábavnější scéna" dáli se to tak nazvat, je vrahovo mazlení s ženskou vagínou, do které opakovaně zajíždí nožem. Jenže vagína nevypadá moc jako vagína, spíš je to jakýsi koláč na kterém jsou nalepené chlupy ze psa a větvičky. Jistě rozpočet je minimální, ale Andreas Schnaas prostě opravdu neumí točit a nezachránil by ho ani rozpočet 1000000 dolarů.0% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Violent Shit je hororova seria z Nemecka,ktora urcite neoslovi takmer nikoho,je to amaterske,nudne,trapne,bez deja,herci su totalne na ho*no i obraz,jedine co stoji aspon za nieco su gore efekty,aj ked s prizmurenim oboch oci,takze je to viac-menej len strata casu...:-) ()

D.I.G odpad!

všechny recenze uživatele

Zo samotného srdca Hovnopolisu prilieta najväčšia.........roku 87. Niečo také strašne blbé , primitívne a amatérske ( teda niektoré domáce videá majú usporiadanejšiu koncepciu ) vyslovene zlé, zlé, najhoršie. Keby to aspoň bolo zábavné. Nechápem prečo to má až 80minút, keď bohato stačili dve..............odpad ()

Reklama

Reklama