Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

sud 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka s excelentním radou Vacátkem a jeho elegantními pomocníky. Tentokrát se točí okolo vraždy mladé ženy ve vyhlášeném hotelu. Podezřelých je spoustu, falešných stop a doměnek ještě více. Poteší také závěrečné odhalení alá Columbo a závěrečná scéna, při které se dozvíte, že žádný z hotelových zaměstnanců není čistý. ()

otík 

všechny recenze uživatele

O něco lepší a také delší vyšetřování vraždy ženy ve významném pražském hotelu Excelsior. Všichni ze "čtyřky" při vyšetřování odkrývají tajný komplot zaměstnanců proti bohatým zahraničním návštěvníkům a zároveň se jen těžko proplétají klubkem lží až k pravdě o vraždě. Mimoseriálová epizoda je určitě lepší než seriálové díly. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Z čtveřice filmů, kterým se říká "Hříšňáci", tak tenhle mě bere nejméně. Asi proto, že je moc nepřehledný a motající se kolem čehosi, na rozdíl od těch ostatních, obzvláště mistrovsky vystavěný, a bez chyb, tak je film "Partie krásného dragouna". Na druhém místě je pro mě - "Smrt černého krále", a na třetím "Pěnička a Paraplíčko" (film, kde zločinec se zpovídá lépe než faráři právě Vacátkovi - škoda, že už je takových zločinců tak málo, co se umí tak zpovídat a mají v sobě svědomí, a ví co, a proč ve svém životě udělali). ()

topi 

všechny recenze uživatele

Takovej rambajz, co předvede v tomto dalším filmu ze série Hříšní lidé města pražského naše skvostná herecká elita je k neuvěření. Ředitel hotelu Excelsior Kopecký, kokainista Lohniský, číšník Pepi Lackovič, manželské páry Somr - Dvorská, Řehoř - Budínová, hotelový detektiv Filipovský a samosebou naše mordparta ze Čtyrky - Bláha, Vinklář a rada Vacátko Marvan. Tohle už bohatě stačí, aby bylo o zábavu postaráno. K tomu připočtěme perfektní kameru, hudbu, scénu, předlohu, režii a není co řešit. Potom může vzniknout nestárnoucí dobová krimikomedie z třicátých let na kterou se můžu dívat každý den. (Krásně popsal dnešní " hereckou elitu " uživatel Enšpígl. Tak to bohužel je). ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní prostředí prvorepublikového luxusního hotelu, plného bizarních, groteskních, ale především prohnilých postaviček, které se navzájem okrádají, jsou si nevěrné až se občas zabijí - je jen dobře, že je následující desetiletí z valné části poslaly do dolů / lapáků a ve skutečnosti jistě také do politiky.....nicméně velmi příjemná detektivka se skvělým obsazením. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu jako komparz vystupuje otec Lubomíra a Oldřicha Lipských – Vilém Lipský. Při jedné rozdvojené scéně si stoupnul tak, aby byl vidět za Marvanem a pak za pár hodin se točilo to samé s dalším hercem, který předtím nebyl k dispozici a pan Lipský se tam zase motal. Pan režisér si toho všimnul a musel zastavit scénu a vysvětlit mu, že když už tam stál předtím, že teď by to vypadalo, že přeskakuje s obrazu do obrazu. (cariada)
  • Pan Marvan se moc nesnesl s Milošem Kopeckým. Marvan nechodil zkoušet do divadla, díky tomu mohl točit už ráno, kdežto pan Kopecký zase mohl až odpoledne, takže ráno točili společnou scénu jen se záběrem na Marvana a odpoledne zase to samé jen s Kopeckým a pak se to spojilo dohromady. Marvan si přitom třeba neodpouštěl rýpnout, že by tu pan Kopecký měl být a přitom věděl, že to nejde. (cariada)
  • Scény z exteriéru byly natočeny před hotelem naproti Wilsonově nádraží. (Witta)

Reklama

Reklama